Gość Neoriv Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 witam a moja primera 1,6 p10 pali w miesicie 10 gazu a na trasie 8,5 jak jade do 100 paliwa nie sprawdzalem ale chyba dośc dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kuju Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 moja primerka pali 11,50-12,00 LPG zimą po mieście i jestem zadowolony. oczywiście czasami jej przycinę. Max spaliła 14l przy 30 stopniowym mrozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Puzon Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 a moja pali tyle ile jej wleje czyli chyba normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DIAPER Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 No moja to jest ciekawe bez gazu 2.0 93r. pali jak lubi za 120 pln czyli 30 litrow zrobilem jakies 330 kilometrow wiec sobie mozna wyliczyc ile to na 100km wychodzi Pozdro Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radkiewicz Krzysztof Opublikowano 31 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 Trasa 6l Miasto 7l Jak mam cięzką nogę to ok.2l więcej 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 To i ja podzięlę się swoimi ostanimi informacjami Od tygodnia ojciec jeździ P11.144 QG16DE autko w super stanie itd jest o tym oddzielny wątek w tym tygodniu ojciec był 2x w wawie (poranne korki ale niewiele) + trochę kręcenia po mieście do tego 1 trasa gdzieś w stronę torunia nieważne można uznać to za jazdę mieszaną w sumie zrobił 650km i uwaga wczoraj pojechałem zatankować do pierwszego odbicia (zawsze tak tankuję) weszło 39L !!! Dodam że ojciec jeździ raczej spokojnie w trasie do 140km/h a do warszawy to już super spokojnie dojezdża Dodam jeszcze że w podobnych warunkach poprzednia P11 GA16DE spalała mu ok 6,5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 hmm moja p10 1,6 ma gaz ale uzywam bezyny bo na gazie to juz wogole mól bezyna miasto do11-12 l trasa do 9 l mieszany cykl kolo 10 l gazu o okolo 1 l wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 to ja pierwszy raz zszedlem srednio ponizej 7 litrow ON (6,8) od dluzszego czasu - kwestia wymiany termostatu, zablokowania EGR i plusowych temperatur (chyba) Malin - to malo ci bierze benzynki w porownaniu ze slabym s=dieslem :roll: tak trzymac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 W sobote poraz pierwszy w tym roku wybrałem się w dłuższą traske... i zostałem miło zaskoczony - 7,5 l LPG na 100km raczej lekką nogą [na wspaniałej drodze krajowej nr 2 pomiędzy ruskimi tirami] Autko było średnio obciążone - 3 osoby i troche rzeczy w bagażniku. Jestem zachwycony wynikiem, bo całą zime w trybie podmiejskim brała min. 10l... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekB9 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 6,5 l Szczecin - Bydgoszcz ale w dwie strony nikt mnie nie wyprzedził :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ja w weekend leciałem do Krakowa autostradą. Średnio poruszałem się ok 130km/h i ku mojemu zdziwieniu Primerka łyknęła mi ponad 11l/100km gazu z BP. Wracając zahaczyłem o Statoil. Efekt? Jadąc najczęściej 140, a momentami i ponad 180km/h spaliła mi o cały litr mniej niż dwa dni wcześniej. Już drugi raz zawiodłem się na gazie z BP, lepiej już jest na Orlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DIAPER Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Widze ze temacik sie rozkreca to ja tylko dodam do wczesniejszej wypowiedzi iz bylo nas 5 doroslych kosmitow w aucie i kilka rzeczy w bagazniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świeży Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Moja P10 1,6 pali 10-12,5 gazu ale cały czas LPG i kosztowe i tak jest OK; No i cały czas jeżdżę na klimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ostatnio same miasto czasem z klimą 7,76l/100 byłem w szoku że tak mało, a nie jeździłem jak emeryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majka Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Miasto - 13/100 LPG Traska jazda do 3500 obr/min- 10/100 LPG Przy dłuższej jeździe 4500 obr/min w trasce do 13/100 LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Hehe ja się troche powsciekałem, na paru miejscówkach byłem i mi wyszło średnie splanie na terenie warszawy 16,67 Litra na 100km hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam Hehe ja się troche powsciekałem, na paru miejscówkach byłem i mi wyszło średnie splanie na terenie warszawy 16,67 Litra na 100km hehe To w przybliżeniu 1 koń mechaniczny spalił Ci ok. 0.1 litra benzyny na 100 km . U mnie spalanie się nie zmienia 10l/100km przy jeździe mieszanej, chyba, że żona prowadzi to 9-9.5. A cena beny z dnia na dzień rośnie kurr... chyba zagazuję nysę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ja po zalaniu chyba do pełna (bo tankowałem razem z ojcem na dwa auta i nie pamiętam ile weszło) przejechałem już 650km i zostało wg. moich szacunków ok 20litrów więc jeszcze jakieś 250km zrobię... co da razem ok. 900km PS. to ile ma W10 w zbiorniku - 50 czy 60 a moze posrodku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KONRAD MILEWSKI Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Moja P10 1.6 przebieg 159000 Miasto 10 L Pb Trasa 7 L Pb Oczywiście przy spokojnej jeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a moja GT pali średnio 8,5 60% - miasto 40% - trasa jak jeżdze tylko na trasie to spokojnie ok 7l/100km ale w mieście ok 9 jak na GT i ciężką noge(ale mądrą głowe) wydaje mi sie że jest ok a to właśnie moja GT: http://kmink.fotosik.pl/albumy/13545.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ostatnio jechalem do Zakopanego (przez Slask, Katowice, Krakow) - z pelnym bagaznikiem i 4 osobami na pokladzie, w sumie zrobilem 750km, na autostradzie do Krakowa predkoscia do 150km/h, potem juz w miare normalnie i korek w Myslenicach, jazda po Zakopcu (wlacznie z Gubalowka, granica Slowacka - ostre wspinaczki) i spowrotem - w sumie bez specjalnego oszczedzania samochodu - spalilem 6,5l - chyba 2 raz w zyciu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 a to właśnie moja GT: http://kmink.fotosik.pl/albumy/13545.html Gdzieś już to auto widziałem :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Witam! Od kiedy kupilem Primerę P10E 2.0D slx sprawdzam zużycie paliwa. Traktuję ją delikatnie, zwykle na trasie z prędkością przelotową 90 -110 km/h. Na pełnym zbiorniku mogę przejechać do 1200 km. Na trasie spala mi w okolicach 5 l/100km (4,9-5,2). Przy jeździe mieszanej na podobnej trasie w ciągu kilku lat zużycie 4,97-5,19 (2 tyś km z czego 1,8 tyś trasa, reszta miasto) Zwykle robię odcinki ok 80 km bez zatrzymywania i trochę jazdy po mieście. Wtedy średnia jest 5,5-6,5 l/100 km. Trafiły mi się dwa pomiary kiedy jeździłem do pracy po mieście (1,5km w jedną stronę). Wtedy średnia wyszła mi 8,3 l/100 km. Staram się aby paliła jak najmniej, więc dbam aby zawsze miała w porę wymieniany olej i filtry. Poza tym nie preferuję jazdy tzw.0-1-kowej, czyli: gaz-hamulec. Po mieście też jeżdżę spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_p10 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ostatnio na E77 15l / 100 km, ale się działo... . Normalnie trasa 9 - 10l, miasto + 3l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 autostrada 6.4 mieszane 8.6 miasto 10.6 tak u mnie w ksiazce pisze i spalanie duzo sie nie rozni....nieraz nawet mniej bym powiedzial... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi