Gość MarekPrimera Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 nosgoth, w zeczywistoci mi bardziej sie podoba :D ale tu u mnie torow nie ma :sad: a nie jestem za wyscigami po ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kuwerty Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 kuwerty, nie chcem nic mowic ale jak na 1,6 to cos duzo ci pali :?: :? Duzo?? Z tego co przejrzalem posty to innym Nysa z takim silnikiem potrafi spalic w miescie tyle benzyny co mnie pali gazu wiec skad wniosek ze duzo? Z powazaniem JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ostatnio z trasy Katowice-Warszawa tez mi wyszlo ok.10l ale spieszylo mi sie wiec srednio jechalem w granicach 140-150km/h n moj gt tyle nie pali, jakos wychodzilo kolo 9-9,5 :!: :?: :? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymon Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 18 na gazie.... chyba będę prosił was o pomoc.... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Waldek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 18 na gazie.... chyba będę prosił was o pomoc.... OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO chłopie coś z tym musisz zrobić p11.144 2,0L 142kM 10L trasa około 120km/h -do pracy 12L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kosman Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Moja WP11E 2.0 w cyklu mieszanym miasto/trasa (40%/60%) pali jak do tej pory ok. 9l benzyny, lub 11,5l gazu - wykalkulowałem na podstawie tankowań. Jadąc na trasie na benzynie 110km/h przez 40km komp po wyzerowaniu pokazywał 6,8l/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymon Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 No właśnie coś jest nie tak.... jeszcze będę to sprawdzał na benzynie... (ale kiedyś było inaczej, max 12 w mieście, trasa 8-9 l) Jeśli się potwierdzi 18 litrów to będę miał do was wielka prośbę, od czego zacząć szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Przy mniej więcej stałej prędkości 130-140 km/h, w 4 osoby i częściowo z klimą, moja Primerka spaliła mi 10,2l gazu. W takich samych warunkach ok 8-8,5l benzyny. Za to w mieście non-stop 15-16l gazu. Chyba tak musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost WB Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Wstawiam ile moge a w miescie nie przekroczyla mi 10,5 bezyny.... na trasie w 2 osoby przy 100mph jakas 8l bezyny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 ghost WB, a jaki masz silniczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kuwerty Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 moj gt tyle nie pali, jakos wychodzilo kolo 9-9,5 :!: :?: :? :?: Tyle mi wychodzilo. Czemu tak poszlo to nie wiem Testowalem wtedy tez m.in. maksymalna predkosc (udalo sie dobrnac do 185km/h ale wolna droga sie skonczyla ) i moze wtedy mi sie zrobil wir w butli. Z drugiej strony w miescie spala mi znosnie wiec chyba moja Primka tak ma. Zreszta teraz wakacje wiec pewnie powtorze test i podziele sie wynikiem. Z powazaniem JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zreszta teraz wakacje wiec pewnie powtorze test i podziele sie wynikiem. i bedzie wszystko wiadome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rchmielo Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 A ja juz przeszedlem przez 14 LPG po Warszawce. Za to po regulacjach i wymianach pierduł jest 11 (10,8-11,2 w srednich korkach )LPG w wawie i ok. 8,5 - 10,5 na trasie (do 140). Dodam, ze ostatnie jazdy odbywam z klima, wiec jest bdb. 2.0 1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymon Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Mam prośbę, moja P10 zaczęła za dużo, palić (14-18 gaz 12-14 benzyny) Miałem wymienianą sonde (pracuje 0-1,5V) jak zmieniam bieg to Obroty lekko się podnoszą a dopiero po chwili spadają, Czy ktoś tak miał? I co zrobić by było dobrze? BARDZO PROSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damnix Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Witam.Mam primerke combi p-11 po lifcie z 2001r.Silnik 1800cm.Spalanie na gazie(sekwencja) 10,5-11l( z klmą)przy spokojnej jeździe na oponach 195/60R15H.Jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoLo Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 mam 2.0 na wielopunkcie... (zmienilem nick z ghostWB na ten:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 mam 2.0 na wielopunkcie... (zmienilem nick z ghostWB na ten:) koledzy proponuję założyć sobie konto na http://www.spritmonitor.de/en/ wpisujemy tankowania , koszty + naprawy i mamy konkretną historię z wyliczeniami i statystykami. Polecam - to ten obrazek z cyferką w moim podpisie. zaglądnijcie sobie jak to wygląda. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jscoolg Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Moja jednak ciągle za dużo Bardzo delikatna jazda po mieście, małe korki obroty do 2200, pół na pół z jazdą w weekend (krótkie trasy)i komp pokazuje 12,9 z klimą Fakt że jak mama zrobiła nim 15 kilometrów to spadł do 12,2 (a już pół baku było) Zmierze jeszcze przy dystrybutorzę ale coś za dużo, przy takich korkach powinno być 11 max (p11.144.CVT) Co z tem robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szatanski Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 moja p 10 bez klimy wpieprza 8 l-8,85l/ 100km po miescie...na trasie kolo 7...fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 szatanski, a jaka to wersja ??? chodzi mi o silnik?? GT?? pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 :shock: 4,9 mi wyszło no... poezyja nie ma co... aha... CD20 jakby ktoś pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marex9 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 p10 2.0 90r miasto-12lpg trasa-9lpg co ciekawe kiedys bylo mniej jak leżała sona lambda i komp gazu chodzil ze stalym programem. i mam pytanko co do ustawienia zaplonu-jak powinien byc ustawiony? , bo ja poprawialem po mechaniku i przyrzadach, chodzi rowniej i ma lepsze kopytko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Moja P11 2.0 TD ostatnio mnie zadziwiła. Przejechałem w trasie jakieś 1100 km i dwa razy po tankowaniach wyszło mi spalanie 6,5 l na setkę. Najlepszy wynik jaki osiągnęłem tym samochodem od początku jego posiadania. Jazda non stop z włączoną klimą prędkości 110 - 140 km/h. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Moja P11 2.0 TD ostatnio mnie zadziwiła. Przejechałem w trasie jakieś 1100 km i dwa razy po tankowaniach wyszło mi spalanie 6,5 l na setkę. Najlepszy wynik jaki osiągnęłem tym samochodem od początku jego posiadania. Jazda non stop z włączoną klimą prędkości 110 - 140 km/h. Oby tak dalej Heh a tak płakałeś że dużo pali, ja jade w trase niedługo i zrobie z 1500km to napisze jaki będzie wynik, myśle że nie przekroczy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzychuNow Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Moja Primerka 2.0 na monowtrysku pali ok. 9 LPG na trasie i ok 11 LPG w miescie.przed wymiana filtra powietrza palila ok litr wiecej :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi