Gość Gringo Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Knink przekopałem i odświerzyłem dwa tematy ze świecami, to co znalazłem to : BKR6EY - odstęp elektrod 0,9 BKR5EY-11 odstęp elektrod 1,1 Ponoć te pierwsze są o jeden stopień zimniejsze, o co chodzi? Ja mam silnik taki jak w SRi - więc które będą lepsze do niego? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A masz! Za ładne autko nagroda http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&...++++++++++++P11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A masz! Za ładne autko nagroda Dziekuje kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Gringo bierz zimniejsze Bombel rozmawiałem z Coobciem na gg i powiedział mi że jeżeli jeżdze jak emeryt to lepiej BKR5EY-11 odstęp elektrod 1,1 a jak od czasu do czasu chce przedmuchać silnik to lepiej zimniejsze.... Zastanawiam się tylko czy to nie będzie miało wpływu na spalanie albo na rozruch zimnego silnika....wie ktoś może? P.S. juz zamówiłem te zimniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hippi Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam szanownych grupowiczow. Pomozcie. Mysle powoli o wymianie swieczek i ... Przeczytalem posty powyzej a takze pare innych i jestem zmieszany (ale nie wstrzasniety jeszcze ). Mianowicie co wybrac. Obecnie mam wsadzone BKR5EY z odstepem 1,1. W katalogu NGK do tego modelu "proponuja" to PFR6G-11. Jak kupowalem autko to mialem wsadzone BKR6EY chyba takze 1,1 ale to trudno bylo stwierdzic, bo odstep byl juz napewno wiekszy. Co do obecnych swiec to polecili mi je w jednym sklepie w Gdansku -Jappartsie. Powiedzieli, ze jak jezdze wiecej po miescie to lepiej wstawic takie... Poza tym w niedziele zablysla dawno nie widziana kontrolka check engine, a ze nie zabardzo wiem jak zrobic autodiagnostyke - szukalem, czytalem i stwierdzilem, ze lepiej zrobie jadac do gazownika podpiac sie do kompa (przynajmniej nic nie spale...). W autku sekwencja i przesuniety zaplon przy pomocy wariatora o 12st. Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc. PL [ Dodano: Wto 03 Kwi, 2007 21:43 ] Wstawie tam te co byly wczesniej czyli 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elmis Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 a co sądzicie o przewodach JC premium ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Mnie jakiś czas temu, z braku kasy kupiłem w hurtowni gdzie mam 40% zniżki janmory - zapłaciłem 80zł (niebieski) śmigam już ze 3 miesiące i wszystko jest idealnie. Wcześniej jeździłem na NGK i były super, na Janmory na razie nie narzekam, i nie wymagam też aby wytrzymały wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Bosch wiesz co masz jak nie jedziesz to pchasz świeca bosch, cewka bosch, a maszyna nie idjosz... ;P janmory - niebieskie padly mi po roku, pojawily sie masakryczne strzaly w kolektor... teraz kupilem japonskie SAKURA, za 125 zl, wygladaja solidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzingis Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 A ja kupiłem Japońskie SEIWA- za 130 zł+8 zł przesyłka, już je zamontowałem i jestem zadowolony. Sprzedawca z Krakowa. I mam też Fakturę na te przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Witam Wymienilem orginalne kable Nissana na kable firmy Sentech. Jak narazie, wszystko ok. Jednakze w dalszym ciagu mam zachowane orginaly. Tak na wszelki wypadek Co do produktow firmy Bosch - po roku 2000, kiedy Bosch przeniosl produkcje do Chin oraz innych egzotycznych krain, jakosc jest nieprownywalnie gorsza. Dotyczy to rozwniez swiec tej firmy. Janmor - dobry do Fiatow, Polonezow. Do samochodow japonskich - raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 a co sądzicie o przewodach JC premium ? Stanowcze NIE :!: Kupiłem takie w serwisie i po ok.3 miesiącach wylądowały na śmietniku! Przebijały w deszczowe dni i wyskakiwały ze świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Do Nissanków polecam SENTECH i SEIWA Nie polecam BOSCH-a i JANMORA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość speed Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 powiedzcie mi jakiej firmy swiece są zalecane do primery p12 1.9dci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Panowie, ja także wymieniam świece, oczywiście ngk BKR z 6-tką, bo zimniejsze a mam lpg sekwencje. Moje pytanie jeżdźąc na lpg jaki powinien być odstęp elekrod, podobno do gazu trzeba inny niż do benzyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hippi Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Taki sam jak dla penzynki, jedynie co to mozna wstawic zimniejsze swiece - o stopien. Zmniejszanie albo zwiekszanie odstepu nic nie da. Tak samo jak niby dedykowane swiece do gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 przy mniejszej przerwie jest potrzebna mniejsza siła do przeskoczenia iskry ( niby) , ja sobie zrobiłem 0,7 czy 0,8 nie pamiętam - na wolnych obrotach równiej pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Czy ktoś z was jeździ na takich kabelkach WN :?: http://moto.allegro.pl/item296167031_przew...nx100_nowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja mam protechnic i nie narzekam ze znizkami zabulilem za nie 115 zl do tego swieczki 45 i kopulka 45. Do tej pory jezdzilem na oryginalach. Oryginaly mialy przebieg okolo 450 tys i dzialaly od 91 roku i dopiero tydzien temu mi padly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja mam protechnic i nie narzekam ze znizkami zabulilem za nie 115 zl do tego swieczki 45 i kopulka 45. Do tej pory jezdzilem na oryginalach. Oryginaly mialy przebieg okolo 450 tys i dzialaly od 91 roku i dopiero tydzien temu mi padly. Jeśli tydzień temu ci padły to znaczy że na tych kabelkach zaczynasz dopiero jazde i tak naprawde najwcześniej za rok coś o nich powiesz A mnie te kabelki made in Japan Sakura zaciekawiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 zaczynasz dopiero jazde i tak naprawde najwcześniej za rok coś o nich powiesz i tu sie nie zgodze chrzestny od ktorego odkupilem Primerke jest mechanikiem i ma swoj warsztat, wklada te kable i jeszcze nikt nie przyjechal z reklamacja albo ze cos jest nie tak. Zaklad ma juz 7 lat i stalych klientow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 zaczynasz dopiero jazde i tak naprawde najwcześniej za rok coś o nich powiesz i tu sie nie zgodze chrzestny od ktorego odkupilem Primerke jest mechanikiem i ma swoj warsztat, wklada te kable i jeszcze nikt nie przyjechal z reklamacja albo ze cos jest nie tak. Zaklad ma juz 7 lat i stalych klientow. Ta ale tego nie napisałeś dobra więc kupiłem te kabelki pożyjemy zobaczymy :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 mysle ze i tak wiecej nie wytrzymaja niz 50tys ale 115zl to nie jest tak duzo za kabelki! wiekszosc kosztuje okolo 150zl a NGK kolo 300-350zl z tym ze NGK ma jakosc zblizona do oryginalu. Ciekawy jestem ile oryginalne w serwisie kosztuja ale mysle ze okolo 1200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 To ja dodam takie krótkie info. W 2006 roku w sierpniu kupiłem kable WN firmy Sentech (do LPG) do tej pory przejechałem 20 tys. km i jest OK. Wtedy kosztowały 125 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Czy ktoś z was jeździ na takich kabelkach WN :?: http://moto.allegro.pl/item296167031_przew...nx100_nowe.html Sakura jest brandem firmy Inter-Team i jeśli chodzi o jakość to trudno powiedzieć ponieważ nie wiadomo kto to produkuje.NGK , Denso to jest Japonia ale i cena z Japonii.Polecam tak jak kolega jarkk kabelki Sentech.Przyzwoita jakość za przyzwoitą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekS Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Podepnę się pod temat - ponieważ przewody NGK i orginały są w podobnych cenach (P11; 2.0 131KM), a NGK sa trudno dostępne, zastanawiam się, co wybrać. Wie ktoś może, jakiej firmy są orginały :?: Czy to jest Seiwa, którą JC sprzedaje jako orginał, czy coś innego :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi