Karminadel Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Mnie tylko razi skrzynia CVT.... nie... na to się nie skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Skrzynia CVT w mocnym kulturalnie pracującym motorze w wyciszobym aucie może być choć wolę obecną DCT.Najgorsze są ceny aut które wydają się byc z czapy...Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 9 godzin temu, aquariusmax napisał: https://www.google.com/amp/s/www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/czy-nissan-wycofuje-sie-z-polski-i-wegier/t9txsn2.amp Od ludzi odpowiedzialnych za PR prawdy się nie dowiesz... Mają dbać o dobre imię marki a nie głosić upadek rynku w PL... Coś mi się wydaje, że z Nissana w PL to zostanie tylko to forum... C-li na Węgrzech już nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Przy takiej stracie (>3 miliardy USD) jaka podają w artykule - nie dziwie się, że wyłączyli usługę Nissan Connect. Cytat Skrzynia CVT w mocnym kulturalnie pracującym motorze w wyciszobym aucie może być choć wolę obecną DCT. Mi bardziej chodzi o jej trwałość. Jeżeli ja miałem na gwarancji wymieniany już dwa razy rozrząd (po 40 i 80 tys. km), który wg książki miał starczyć na 300 tys. km (!) - ot co mogę myśleć i tym pasie transmisyjnym (czy jak on się nazywa) w skrzyni przenoszący nieporównywalne większe obciążenia? Tym bardziej, że jak ta skrzynia była na początku to 1.2 z manualną miał 190 Nm, a przy CVT tylko 160Nm - więc z jakiegoś powodu te niutony obcięli. Oczywiście to tylko moje przemyślenia: dlaczego: NIE - bo na forum nie widziałem postów narzekających na skrzynie automatycznie w kaszkajach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Ale rozrząd to nie skrzynia. Rozrząd padał w 1.2. Kolega jukem do domu z salonu nie dojechał a drugiemu padł ipo 2 miesiacach chyba. Oba manuale. Skrzynie cvt to żadna nowość więc nie powinno z nimi być problemu. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Ostatnio czekajac na odbior samochodu z przegladu posiedzialem pare minut w nowym QQ i mnie akurat w ogole nie zachwycil Ani na moment nie pojawila sie mysl 'musze go miec!' Bagaznik choc ponoc wiekszy od J11 to dalej wydaje mi sie bardzo maly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Wg ględzącego Pertyna silnik 1.33 w nowym Qashqai-u z CVT jest niestety dramatem i nie chce jechać... ? Tak go wykastrowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 (edytowane) Marek Drives w trybie sport: 11s do 100km/h z 160KM... 13 sekund w trybie normal. Automat Edytowane 12 Lipca 2021 przez Quadro26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 He he no to polepszyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huckster Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) Od tygodnia jeżdżę nowym QQ w wersji Premiere Edition. Zmieniłem go z poprzedniego, 7-letniego Qashqaia (2014). Jestem bardzo zadowolony: PLUSY: super cicho w środku b. dobra automatyczna skrzynia biegów - bardzo komfortowo się jeździ, fajna opcja, że nie trzeba przełączać ręcznie na "P" (tylko samo się przełącza) 158KM daje radę - w ogóle nie jest "ospały" wykończenie materiałów lepsze niż w QQ2014 lepszy design / dwukolorowy bajery w środku - HUD z wyświetlaniem trasy / propilot fajnie działa (sam jedzie - jedynie kierownicą trzeba sterować) kupiony za dobrą, pierwszą cenę w najmie 2-letnim (cena za wersję Nissan Qashqai 1.3 DIG-T mHEV Premiere Edition Xtronic 5D Hatchback 158KM (2021-) 158 KM - 128 100,00 brutto MINUSY: nie ma Android Auto (nie wiem jak z Apple Car) pali średnio ok 8l/100km (QQ2014 diesel po 220tys km miał średnie spalanie 6.2l/100km - a go nie oszczędzałem) PREMIUM TRAFFIC działa (czyli informacja o korkach od TomToma) - ale gorzej niż Google Maps (gdzie pokazuje stan aktualizowany na bieżąco). Jednak jak testowałem obie nawigacje jednocześnie to w sumie jedna i druga pokazała podobny czas dotarcia do celu (mierzone już po dotarciu :D) Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez huckster 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 2 godziny temu, huckster napisał: nie ma Android Auto (nie wiem jak z Apple Car) To raczej niemożliwe. Zdaje się Android Auto i Apple Car jest w każdej wersji nowego QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 ? I oby się dobrze sprawował! A te fele to 18-19' ??? Przy 20-stkach te małe tarcze hamulcowe w J12 wyglądają śmiesznie... Cena odstrasza no ale teraz wszyscy z cenami wystrzelili pod sufit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 12 brutto za full wersję z 160 KM Aut ujdzie oby nie więcej. Bo będzie kicha ze sprzedażą.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 @huckster widzę, na rejestracji znajomy serwis z Trójmiasta... Proponuję jednak serwisować w Toruniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huckster Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 17.08.2021 o 17:45, Robert_B napisał: To raczej niemożliwe. Zdaje się Android Auto i Apple Car jest w każdej wersji nowego QQ. o - dzięki - będę musiał sprawdzić dziś. odpiszę od razu tu jeszcze nowe spostrzeżenia: super działa ProPilot Assist - daje poczucie samochodu autonomicznego (sam zwalnia, zatrzymuje, rusza trzymając odległość od poprzedzającego samochodu + skręca kierownicą (trzyma się pasa) - tu więcej info jak działa: dziś odkryłem przycisk z obsługą głosową - ale mniej intuicyjne i dokładne niż Google Assistant felgi - 18" co do ceny - to była najniższa możliwa bo: 1. premiere edition / 2. z masterlease, który wynegocjował 15% rabatu na modele (tydzień później już był rabat tylko 10%). teraz ta konfiguracja ok 160k brutto (wg mnie to już jest za dużo) serwis - miejmy nadzieję, że nie będę musiał korzystać (tylko przeglądy gwarancyjne) Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez huckster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Za 160 zakup qq mija sie z logika. Ale pewnie chętni się znajdą pytanie czy aż tyle...Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza76 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Ponieważ jestem "na zakupie", więc wypowiem się o cenie - manualny Premiere Edition 140 kM wychodzi niecałe 123 (w ofercie z finansowaniem). Za gotówkę do wzięcia w podobnych pieniądzach - wystarczy chwilę poszukać. Ceny samochodów poszybowały o ok. 20% w górę, a w 2019 kupowałem Octavię 1,8 ambition za 90 tys (upust z 95) Nie da się porównać standardu obu tych samochodów, a 190 kM Skody (teoretycznie jedyna przewaga) jest niefunkcjonalne ze względu na dramatyczne ustawienia, wprowadzające ją w poślizg przy dynamicznym starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Smakor napisał: Za 160 zakup qq mija sie z logika. (...) Pełna zgoda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Ceny nowych chore. Używanych chore tak samo. Szczerzę jak widzę używane nconnecty z pakietem styl i zima z 2019 roku w manualu za 105000 to sobie myślę, że 130000 za premiere edition to rozsądna cena. Najśmieszniejsze jest to, że na początku roku salony miewały rejestrowane z początkiem 2020 (też pewnie roczniki 2019) za 92000-95000 zł z przebiegami 14 do 25 kkm i trafiały się tam automaty. Przecież te ceny realnie to z 15000 zł w górę poszły. A względem 4 lata do tyłu to już w ogóle abstrakcja. 3-4 letnie micry są do 10000 zł droższe niż były 2-3 letnie pulsary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 nie interesowałem się nowymi. Ale patrząc na stronę VW którego nie lubię: passat z automatem - 132. https://cenniki.volkswagen.pl/Passat-Limousine-RP2021-RM2022.html?intcmp=showroom_passat-xf_cenniki-cenniki nie wiem co warte. ale róznica jest. Pamiętam 100 lat temu czyli 10 jak kupowałem Cromę, Cena wyjściowa - 125 k. Kto za fiata da tyle. ? Ja dałem 80 z wyprzedaży. Gdyby cena była jak QQ - teraz jeżdziło by 50% Cromek więcej. A 3-4 lata temu to było poszukiwane auto rodzinne. Sprzedałem za 20 k . ( bo musiałem i tak w dobrej cenie ) . Jeździ do dziś po mojej wsi i łza mi się kręci. 200 KM zostawia do dziś większość audików i vw z tyłu. Z 12 letnim autem kompletnie nic się nie dzieje. Ale czasy się zmieniły. JA mam jeszcze rok spłaty. Będę myślał za kilka miesięcy. Ale 160 nie dam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huckster Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 W dniu 17.08.2021 o 17:45, Robert_B napisał: To raczej niemożliwe. Zdaje się Android Auto i Apple Car jest w każdej wersji nowego QQ. A jednak to była kwestia kabla USB. Elegancko działa Android Auto (dzięki za tipa): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Już w QQ z 2018(końcówka) jest Android auto więc musiałeś mieć Miałem okazję jeździć najmocniejszym nowym QQ i narazie nie planuje zmian:) pomijam cene , autko rownież mi się podoba wizualnie ale wybór silników mnie zawiódł totalnie. Wiem , że to "rodzinny" SUV ale dla mnie mogłoby znaleźć się coś mocniejszego . Dużo większą radość mam z jazdy obecnym QQ może i po chipie i innych zmianach ale jednak przyjemność z jazdy zdecydowanie większa, a szkoda ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Ceny nowych chore. Używanych chore tak samo. Szczerzę jak widzę używane nconnecty z pakietem styl i zima z 2019 roku w manualu za 105000 to sobie myślę, że 130000 za premiere edition to rozsądna cena. Najśmieszniejsze jest to, że na początku roku salony miewały rejestrowane z początkiem 2020 (też pewnie roczniki 2019) za 92000-95000 zł z przebiegami 14 do 25 kkm i trafiały się tam automaty. Przecież te ceny realnie to z 15000 zł w górę poszły. A względem 4 lata do tyłu to już w ogóle abstrakcja. 3-4 letnie micry są do 10000 zł droższe niż były 2-3 letnie pulsary.Jest dokładnie tak jak piszesz, bo myślałem o J11 w 2019, zapisałem sobie nawet parę ogłoszeń jako punkt referencyjny na później i wtedy takie auta były nowe po 91k PLN. Obecne ceny to patologia. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza76 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Godzinę temu, monkahead napisał: myślałem o J11 w 2019, zapisałem sobie nawet parę ogłoszeń jako punkt referencyjny na później i wtedy takie auta były nowe po 91k PLN. Obecne ceny to patologia. Panowie, porównujecie ceny z 2019 z cenami dziś? Ok: Skoda Fabia w 2019: ~49 tys. Teraz 65 Używana Fabia z rocznika 2018. W styczniu br. 31-34. Teraz 37-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi