Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[100NX] Zmiany stylistyczne

Gość chrosta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Terrano I

Jutro kupuje 100NX dla "solenizantki" i chyba od razu zabiore jej prezent, he he he

startuje z optycznym, kiedys zrobilem cos takiego:

PORSCHE-928-S4.jpg

i takie Espero tez:

DAEWOO-ESPERO.jpg

to moze dam rade i z Nyska ????

Moze macie jakies sugestie, uwagi???

Co sadzicie o Lambo w 100NX? Znacie juz takie przypadki?

Czekam z niecierpliwoscia, bo sezon przed nami ....

Gość Piotrek84r

Hey Mrozu jak tam xenony od volvo? Już wstawiłeś?

J myślałem o tylnych lampach żeby przerobić je całe na czerwono tak jak :

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...sc&start=60

Albo zamiast czerwonego na czarny to by się zlewały z lakierem i nie było by ich widać, jeszcze się zastanawiam.

PZD 8)

myślałem o tylnych lampach żeby przerobić je całe na czerwono

Ja mam całe czerwone, jak będe w domu to wrzuce fotke

gorzej jak Cie niebiescy zatrzymaja to dowod zabiora

Jak zrobi to z głową czyli ładnie położy jedną warstwe lakieru bez zacieków i z połyskiem i do tego założy mocniejsze żarówki w lampy plus czerwone odblaski gdzieś na dole zderzaka to nie powinien mieć najmniejszych problemów. Co innego jeśli je zamaluje tak,że nie będą wogóle świecić.

jak tam xenony od volvo

Niestety jeszcze nie, bo miałem inne wydatki i jestem bez kasy, ale żarniki już czekają u kumpla w serwisie,więc jak tylko zdobęde odpowiednie fundusze to zaświecą u mnie, ale najpierw chce wrzucić gaz i nowy lakier

Gość Piotrek84r

Endriu najpierw to będą musieli mnie złapać :D:D:D

Juz raz mnie zatrzymali za neony(które musiałem zdjąć :( )

Myślałem ze za prędkość bo 2xponad przepis :D a tu za neonek i powiedzieli ż może być białe lub zółte(takie jak reflektory niektóre i nie migające do tego muszą byc, czyli przeciwieństwo mojego: niebieski migający w rytm basiku :grin:

Mrozu nieźle wyglądają, a jak mówisz że na live lepiej no to musi naprawdę być super! Ja myślałem żeby nalepe czerwoną bo tamte to mi się super podobają czerwone, zresztączarne też by były cool

PZD 8)

Z folią na tylnych lampach już kombinowałem raz i jak mam być szczery to mi się to średnio podoba, bo folia nie ma takiego połysku jak lakier. Ostatnio w Corsie lakierowałem lampy 3 warstwy i wyszły w kolorze czerwono-wiśniowym (jak by lekko przyciemnione). Nie licząc tego, że zrobiły mi sie lekkie zacieki to efekt jest bardzo fajny. Co do policji to jak ma się z głową pomalowane lampy to nie będą się czepiać, bo nie chodzi im to to żeby zabrać Ci dowód za to, że masz lekko tryśnięte lampy tylko za to, że nie świecą. Co do czerwonych lamp to przepisy chyba dopuszczają takie lampy do użytku jeśli światło STOP i kierunek są w oddzielnej komorze i z oddzielną żarówką.

jeszcze pieski musza wiedziec ze trysnales lampy a nie ze sa takie w serii. sadze ze jakby to zrobic z glowa i do tego np. swiatlo wstecznego zostawic biale, to nie powinno byc problemu.

swiatlo wstecznego zostawic biale

Czyli tak jak jest to zrobione u mnie. Zgodze się z Tobą, że najpierw muszą wiedzieć, że seryjnie tak nie było. A tu zdjęcia jak wyszły lampy w Corsawce mojej Ukochanej. Co prawda wsteczne jest czerwone, ale dziewczyny nie powinni się czepiać z resztą przecież ona niby taki kupiła i nie musi wiedzieć, że jest to niezgodne z prawem :wink: Pozdro

P6160166.jpg

P6160167.jpg

Gość EnDrIu WAWA

Nie wiem czy ogladacie Karambol...tam ostatnio wlasnie zlapali chlopaka z przyciemnionymi swiatlami od razu doczepili sie do niego a mial jasniejsze niz Mrozu w Corsie. Nie mowie, ze musza sie doczepic bo sam mialem z tylu w poprzednim aucie niebieskie i jezdzilem tak dwa lata, ale mowie jak chca sie doczepic to zabiora dowod bo w przepisach jest jasno powiedziane i tlumaczenie, ze nie swieca lampy gorzej niewiele da.Ale i ta Piotrek84r zrobi jak uwaza za sluszne :)

Endriu a ten koleś o którym mówisz miał na czarno czy na czerwono lakierowane lampy :?: Bo jak ja ładnie zpoleruje zacieki to śmiało moge mówić, że tak było fabrycznie, bo to niby limitowana wersja podobnie jak było w VW Golfach 3 GT, tam miałeś fabrycznie lekko przyciemnione lampy o czym nie każdy policjant wie i kiedyś mi chciał zabrać dowód jak jechałem kumpa golfem, ale dotarło to do niego, że te lampy są w tej wersji ciemniejsze (ale nie tak jak były, bo je dodatkowo przyciemnialiśmy żeby zlały się z czarnym autem :wink: ).

no ale co innego w golfie fabryczne lampy hella ktore po włonczeniu kierunkowskazu swieca na pomaranczowo a co innego zapylone lampy na czerwono ktore swieca na czerwono

Ja u siebie w primerce tez malowalem lampy i migacze swiecily na pomaranczowo. Jak sie nie przesadzi z gruboscia lakieru to migacze nie beda swiecily na czerwono.

Jak sie nie przesadzi z gruboscia lakieru to migacze nie beda swiecily na czerwono.

Dokładnie u mnie też migacz jest pomarańczowy. Co do golfa to nie były lampy helli tuningowe tylko jakieś fabryczne ciemne dodatkowo polakierowane czarnym sprayem.

A mysleliscie o czyms takim....

Wywalamy wogole oryginalne swiatla, w powstala dziure, w srodku wkladamy jakas plyte, tak zeby stanowila 'podloze' dla naszych nowych swiatel. Kupujemy komplet swiatel np do golfa 1 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=110304946 i jakies dwa mniejsze, halogeny, np takie: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=111341872

Wszystko to jakos ladnie skladamy, w razie potrzeby mozna podrzezbic troche oryginlany zderzak jakby sie cos nie miescilo, i bedzie to wygladalo mniej wiecej tak, jak na tym zdjeciu (wiem, ze to VT ale takie znalazlem w necie no i mnie natchnelo :-))

100nx.jpg

podoba sie moj plan?

moim zdaniem plan bardzo dobry :) w s13nastkach ludzie duzo kombinuja odnosnie nieseryjnych reflektorow wsadzanych w seryjne obudowy i niektore wychodza wspaniale!

Plan całkiem całkiem, ale osobiście wolałbym wsadzić lampy z Golfa 3 na ringach lub z 4. Niedługo kolega da mi lampy od najnowszego Volvo S40 na soczewkach. Zobaczymy czy da sie nimi jakoś ładnie podejść. Elo