adambyw Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 wystarczy nawet na dolewkę przy odpowietrzaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) Wie ktoś ile potrzeba dokładnie płynu hamulcowego do układu w P11 z ABS ? Jeden litr wystarczy? 1l starczy na pewno. Edytowane 4 Października 2011 przez nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro0106 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 jestem użytkownikiem primery p12 2,2 td nie mam instrukcji jak również książki serwisowej jaki powinien być stosowany olej do tego silnika i po jakim przebiegu powinien być wymieniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Przy normalnych olejach z niżej półki co 10kkm a przy lepszych olejach pewnie co 15kkm. Jak jest nie za duży przebieg to można syntetykiem a jak juz koło 200kkm półsyntetyk lać. Zawsze lepiej wymienić a nie jezdzić 20kkm czy wiecej. No i filtry też co koło20kkm na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Jak jest nie za duży przebieg to można syntetykiem a jak juz koło 200kkm półsyntetyk lać. skad takie mądrości masz? ja muszę po przebiegu (licznikowym) natychmiast jechać do serwisu i zalać silnik półsyntetykiem, a nie 5W50!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja mam ponad 300kkm i leje półsyntetyk. A gdybym wlał pełen synetyk to pewnie by uszczelki puściły i olej by ubywał. Wymieniam co 10kkm . A wiekszość powinna wiedzieć jaki chce olej. Bym miał 100kkm na liczniku to pewnie bym kupował pełen syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 nie wciska się kitu bez przyczyny!! dopóki silnik nie spala oleju, nic sie nie dzieje, to sie leje pełen syntetyk! auto jest znacznie lepiej smarowane, a w zimie rozruchy o niebo łatwiejsze. nie wspomne o szybszym smarowaniu zmarzniętego silnika. boisz sie o uszczelki silnika!? zafunduj mu valvoline max life 5w40, a teraz jak masz co masz to maxlife 10w40 i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek85fcb Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam. Jaki olej do Primerki 1.8 + LPG, przebieg 195 tyś. Dodam, że silnik nie bierze oleju, a nalepka po poprzedniej wymianie poszła sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam. Jaki olej do Primerki 1.8 + LPG, przebieg 195 tyś. Dodam, że silnik nie bierze oleju, a nalepka po poprzedniej wymianie poszła sobie... Ja wymieniam co 15 tys i leje syntetyk 5W50 Mobila przebieg mam podobny, z tym że dolewam ok 1 litra na 15 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pion Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Witam. W mojej primerce 2.0 B/G 1997r był zrobiony remoncik silnika, do wymiany poszły pierścienie ,panewki, ślizgi i pogięte zawory zplanowana została i zregenerowana głowica .Auto ma ok 220kkm przebiegu. Do remontu silnika był lany półsyntetyk teraz chciałbym nalać syntetyka czy to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sTrIt Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Panowie mam pytanko. Ubyło mi trochę płynu do wspomagania, czego mogę tam dolać? Nie wiem co jest tam wlane i nie wiem też czy takie płyny są mieszalne? Autko to Primera P11 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0203 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 PANOWIE O CO DYSKUSJA, MACIE INSTRUKCJĘ OBSŁUGI A TAM WYRAŹNIE NAPISANE DO SILNIKA DIESLA OLEJ 10W40 DO BENZYNIAKA 5W30 W TEMERATURACH UMIARKOWANYCH. A CO KTO LEJE ,JEGO SPRAWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Chcę wymienić olej w skrzyni biegów zalecany jest GL-4 75W90 a czy można dać i czy jest w czymś lepszy GL-5 75W90 np http://allegro.pl/valvoline-durablend-75w90-gl-5-sklep-lodz-i2171428255.html i czym się różni oprócz opakowania od http://allegro.pl/valvoline-durablend-gl-5-gear-oil-75w90-1l-i2175770725.html Czy podawane 3 litry starczą czy lepiej kupić od razu 4 litry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Chcę wymienić olej w skrzyni biegów zalecany jest GL-4 75W90 a czy można dać i czy jest w czymś lepszy GL-5 75W90 np http://allegro.pl/va...2171428255.html i czym się różni oprócz opakowania od http://allegro.pl/va...2175770725.html Czy podawane 3 litry starczą czy lepiej kupić od razu 4 litry? Było już, nie można stosować GL-5, bo on reaguje z materiałem, z którego robione są synchronizatory chyba. Jeżeli do skrzyni jest przewidziany GL-4, to można co najwyżej stosować olej spełniający obie normy jednocześnie - GL-4/5. Ja wlałem 3 litry i weszło pod korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek85fcb Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Czy miał ktoś styczność z olejem do skrzyni biegów marki Venom GL4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jak jest GL 4 to ok., tylko czy to jest olej mineralny czy syntetyk? Zalej skrzynie syntetykiem i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Panowie nie wiem czemu rozmowa przeszła tu wyłącznie na olej i bezsensowne spory... O oleju jest inny temat w którym było wszystko 100 razy poruszane. TU macie temat o oleju: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/81493-wymiana-oleju-w-naszych-primkach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Panowie nie wiem czemu rozmowa przeszła tu wyłącznie na olej i bezsensowne spory... O oleju jest inny temat w którym było wszystko 100 razy poruszane. TU macie temat o oleju: http://forum.nissank...szych-primkach/ wątki poruszane nie odbiegają od tytułu "Jakie oleje i płyny eksploatacyjne do Primer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość april Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Jestem w lekkim szoku....... Post założony.......2005....jeśli się nie mylę. Jakie oleje??? Jest rok 2013, ale......producenci oleji podpuszczają jak i producenci silników..... Zdajcie się na......ankiety i fora, czysto zainteresowane takimi tematami. Ja wiem bez reklamy jakie oleje warto stosować....... Przypatrzcie się zespołom czysto rajdowym........ W samochodach takie.....w motocyklach takie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 wątki poruszane nie odbiegają od tytułu "Jakie oleje i płyny eksploatacyjne do Primer" Ok ale temat tylko i wyłącznie o olejach jest gdzie indziej po co wałkować 2 raz to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 taka juz natura ludzka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 taka juz natura ludzka jest Ok przekonałeś mnie w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksz Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Kupując primerę w lipcu ub. roku byłem zapewniany, że zalany jest minerałem i to z beki... pod maską na kartce było mobil 5w50, czyli ma się nijak do tego co słyszałem.. zalałem takim samym co na kartce czyli mobil 1 5w50.. stwierdziłem, że raz się żyje i ten co pisał to wiedział co pisze.. zmieniałem na początku grudnia 2012 olej czyli jakieś 3-4 tys km i do tej pory trzyma się ilości wlanej przy zmianie.. dodam, że miesiąc przed zmianą zagazowałem auto i szczerze poza minimalnie głośniej chodzącym silnikiem nie zauważyłem negatywów.. przebieg na chwilę obecną to 131kkm, jest to pewna liczba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Stosowałem ten olej u siebie przez ok. 100 kkm, parametry trzymał (nie brało mi oleju) przez ok. 6 kkm, miedzy wymianami ( co 15 kkm) dolewałem max. 1 litr oleju, teraz leje Castrola Magnatec 5W40 zuzycie oleju mam podobne (wymieniam go jednak już co 10 kkm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Castrol to potworne koszty. A czemu interwał skróciłeś do 10? Masz bardzo dobry olej trzymający długo parametry motor nie wysilony, fakt zagazowany? Jwki masz przebieg i sposób eksploatacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi