Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[TINO] Nissan Almera Tino

Gość kwamar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

KiaarT napisał:
I mam pytanie aktulanie są założone łyse 185/65/15

zmienić na takie same(oczywiscie nie łyse :)) czy może założyć 195/65/15?

Ja mam 205/55/16 :-), mam wersje Hurricane i takie były fabrycznie. Ale 195/65/15 będą lepsze.

Tu trochę danych na temat TINO i Almery N16 (niestety po angielsku)

http://www.honestjohn.co.uk/road_tests/index.htm?id=62

i

http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=279

ale niewiem jak to się odnosi do wersji europijskich.

Witam wszystkich posiadaczy Almery Tino. Jak wiekszosc nowych prosze o instrukcje obsługi w jezyku polskim. Moja Almera Tino to 2,2Di 2001r 129tys,W Włocławku widziałem trzy sztuki z moją srebrną.(Jedna grafitowa a druga niebieska) adres robert.reszka@wp.pl :one: Z góry dziękuje!!!!

Witam ja również jestem posiadaczem Almery Tino 2002 1,8 benz. + gaz sekw. Moje pytanie dotyczy kabla do zmieniarki PN-2144F. Z tego co wiem to współpracuje z moim fabrycznym radiem na kasety. Jeżeli ma ktoś dojście do takiego kabla to proszę o pomoc.

Many napisał:
Straszny wysyp Tinówek :D , nie wyrabiam wysyłać. Jeszcze kilka i mam dość!! :P

Ceny spadają, wóz marzenie to i userów coraz więcej ;)

Dzieki za sugestie w sprawie opon

wlasnie tak sie bilem z myslami co wybrac ale jak widac dobrze kombinowalem

aby kupic szersze.

Pozdrow

Witam wszystkich!Pierwszy raz na forum,proszę o trochę wyrozumiałości jeśli zrobię coś nie tak!! Właśnie wczoraj sprowadziłem dla siebie z niemiec tino 2,2 dci 2004 rok,autko kupiłem z pierwszej ręki więc przebieg jest oryginalny 127tyś ,pełna dokumentacja itd,ale drażni mnie trochę to ,że przy odpaleniu np;po nocnym postoju silnik niezle ZAKLEKOCZE ale po 05 min się wycisza czy te silniki tak mają?I ogromna prośba czy ma ktoś instrukcje po polsku ,byłbym wdzięczny,a i jeszcze jedno pytanie czy one mają pasek czy łańcuszek rozrządu jeśli pasek to po ilu tysiącach wymiana?Dzięki z góry za odp:Pozdrawiam.

Witam wszystkich. Jestem od niedawna posiadaczem Tino 2.2 di. Mam zalozone opony 205/55 na felgach 16. Czy na te felgi mozna zalozyc opony 195/65 ? . Tamte troche sa za glosne . Pozdrawiam

Witam dzisiaj postawilem po domem moją Almerkę Tino 2,2 dci z 2003. Bardzo proszę o pomoc w

załatwieniu instrukcji po polsku. Będę bardzo wdzieczny!.Gocyk2

e-mail jgocyk2@op.pl.

Jeszcze nie wiem czy mi się podoba zrobiłem dopiero kilkaneście kilometrow. Wkurza mnie że gps jest po niemiecku i na Odrze kończy sie Europa. Pozdrawiam i z wdzięcznością oczekuje polskiej instrukji od klubowiczów.

witam wszystkich jestem tu nowy, śledzę wątek dotyczący tino i mam problem jak sprawdzić działanie alarmu? samochód zamykam na pilota miga dioda, palą sie przez moment kierunki a gdy chciałem sprawdzić jak wyje alarm poprzez bujanie auta, kopanie w koła nic cisza jak wymusić jego wycie?

chcę tylko się upewnić że alarm działa

fotmen napisał:
Witam wszystkich. Jestem od niedawna posiadaczem Tino 2.2 di. Mam zalozone opony 205/55 na felgach 16. Czy na te felgi mozna zalozyc opony 195/65 ? . Tamte troche sa za glosne . Pozdrawiam

Pewnie można jeżeli masz na myśli 195/65/16, ale szybkościomierz i licznik będą źle wskazywać. :-)

Many - jeszcze nie zdążyłem się przejechac bo auto stoi u lakiernika (lewy błotnik, reflektor, maska) jak to zrobię to dam znac - a instrukcja by się przydała. Z góry dzięki.

kkom napisał:
Mam pytanie o koło dojazdowe (5x114,3). Czy ktoś widział lub wie gdzie kupić, bo jak się zagazowało Tino to i bagażnik się zmniejszył.

Pozdr

Np tu: http://www.allegro.pl/item318858521_5x114_...korea_itd_.html . Na allegro części do Tino niewiele ale akurat z kołami dojazdowymi nie ma problemu.

rob napisał:
witam wszystkich jestem tu nowy, śledzę wątek dotyczący tino i mam problem jak sprawdzić działanie alarmu? samochód zamykam na pilota miga dioda, palą sie przez moment kierunki a gdy chciałem sprawdzić jak wyje alarm poprzez bujanie auta, kopanie w koła nic cisza jak wymusić jego wycie?

chcę tylko się upewnić że alarm działa

otworzyć kluczykiem drzwi , nie pilotem ?

Witam wszystkich

Jestem nowy na forum

Czytałem o spalaniu Nissana Almery Tino 2,2 dci i aż sięprzeraziłem.

Mój spala jakieś 11-12l w mieście (z 2001 roku 114000 tys km).

Co może byc przyczyną. RATUNKU bo zbankrutuję

Jak macie silnik konstrukcji japońskiej m.i.n.(2,2,TD) to jest łańcuszek a jak francuskie to pasek zębaty.Silnik japoński charakteryzuje się trwałym i praktycznie bezobsługowym łańcuchem rozrządu.(Za jakąs tam gazetą)

Gość henioslupsk

dci jest raczej oznaczeniem renault wiec uklad zasilania common rail pochodzi raczej z Francji, osprzet silnika w postaci paska rozrzadu a nie lancucha sugeruje ze to nie tylko jakas mala przerobka-zreszta renault montowalo w tych czasach 2.2dci w lagunie i espace.

Szkoda silnik byl wtedy w miare nowoczesny, debiut 1999,gdyby ewoluowal moglby byc japonska odpowiedzia na niemieckie TDI a tak szybciutko zakonczyl zywot- wie ktos czemu?

Pytanko do bardziej doswiadczonych Tinomaniakow moj strasznie kopci i dymi w czasie postoju gdy ostro potraktuje pedal gazu powstaje chmura dymu a na asfalcie calkiem spora plama sadzy? :|

Przebieg jest w granicach 73 tys.km, fltry nowe, olej stale na tym samym poziomie spalanie ok 8.0l/100km :!!: :?: :!!: