maciejpm Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 I mam pytanie aktulanie są założone łyse 185/65/15zmienić na takie same(oczywiscie nie łyse ) czy może założyć 195/65/15? Ja mam 205/55/16 :-), mam wersje Hurricane i takie były fabrycznie. Ale 195/65/15 będą lepsze. Tu trochę danych na temat TINO i Almery N16 (niestety po angielsku) http://www.honestjohn.co.uk/road_tests/index.htm?id=62 i http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=279 ale niewiem jak to się odnosi do wersji europijskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josek69 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam wszystkich posiadaczy Almery Tino. Jak wiekszosc nowych prosze o instrukcje obsługi w jezyku polskim. Moja Almera Tino to 2,2Di 2001r 129tys,W Włocławku widziałem trzy sztuki z moją srebrną.(Jedna grafitowa a druga niebieska) adres robert.reszka@wp.pl :one: Z góry dziękuje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Straszny wysyp Tinówek , nie wyrabiam wysyłać. Jeszcze kilka i mam dość!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość denvero Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam ja również jestem posiadaczem Almery Tino 2002 1,8 benz. + gaz sekw. Moje pytanie dotyczy kabla do zmieniarki PN-2144F. Z tego co wiem to współpracuje z moim fabrycznym radiem na kasety. Jeżeli ma ktoś dojście do takiego kabla to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KiaarT Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Straszny wysyp Tinówek , nie wyrabiam wysyłać. Jeszcze kilka i mam dość!! Ceny spadają, wóz marzenie to i userów coraz więcej Dzieki za sugestie w sprawie opon wlasnie tak sie bilem z myslami co wybrac ale jak widac dobrze kombinowalem aby kupic szersze. Pozdrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benio36 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam wszystkich!Pierwszy raz na forum,proszę o trochę wyrozumiałości jeśli zrobię coś nie tak!! Właśnie wczoraj sprowadziłem dla siebie z niemiec tino 2,2 dci 2004 rok,autko kupiłem z pierwszej ręki więc przebieg jest oryginalny 127tyś ,pełna dokumentacja itd,ale drażni mnie trochę to ,że przy odpaleniu np;po nocnym postoju silnik niezle ZAKLEKOCZE ale po 05 min się wycisza czy te silniki tak mają?I ogromna prośba czy ma ktoś instrukcje po polsku ,byłbym wdzięczny,a i jeszcze jedno pytanie czy one mają pasek czy łańcuszek rozrządu jeśli pasek to po ilu tysiącach wymiana?Dzięki z góry za odp:Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fotmen Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam wszystkich. Jestem od niedawna posiadaczem Tino 2.2 di. Mam zalozone opony 205/55 na felgach 16. Czy na te felgi mozna zalozyc opony 195/65 ? . Tamte troche sa za glosne . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawliko1 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 NIe lepiej by było wrzucić 195/60 R15? Co do dci to chyba pasek, bo np w primerze wszystkie diesle maja pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bela30 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 witam!!bardzo bym prosił o instrukcje do almery tino 2.2 di 2002 rok. po polsku z góry dziekuje!!moj adres: mbela@interia.pl pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Co do dci to chyba pasek, bo np w primerze wszystkie diesle maja pasek. Chyab w p10 i p11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiertom Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam Wszystkich. Niedawno sprowadziłem Tino 2,2 di 2001 r. i prosiłbym bardzo o polską instrukcję, pozdrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 @bela30 i @kiertom wyślę Wam instrukcje jak coś napiszecie o Tino, np. pierwsze wrażenia z jazdy itd.. Cos za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gocyk2 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam dzisiaj postawilem po domem moją Almerkę Tino 2,2 dci z 2003. Bardzo proszę o pomoc w załatwieniu instrukcji po polsku. Będę bardzo wdzieczny!.Gocyk2 e-mail jgocyk2@op.pl. Jeszcze nie wiem czy mi się podoba zrobiłem dopiero kilkaneście kilometrow. Wkurza mnie że gps jest po niemiecku i na Odrze kończy sie Europa. Pozdrawiam i z wdzięcznością oczekuje polskiej instrukji od klubowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rob Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 witam wszystkich jestem tu nowy, śledzę wątek dotyczący tino i mam problem jak sprawdzić działanie alarmu? samochód zamykam na pilota miga dioda, palą sie przez moment kierunki a gdy chciałem sprawdzić jak wyje alarm poprzez bujanie auta, kopanie w koła nic cisza jak wymusić jego wycie? chcę tylko się upewnić że alarm działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejpm Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam wszystkich. Jestem od niedawna posiadaczem Tino 2.2 di. Mam zalozone opony 205/55 na felgach 16. Czy na te felgi mozna zalozyc opony 195/65 ? . Tamte troche sa za glosne . Pozdrawiam Pewnie można jeżeli masz na myśli 195/65/16, ale szybkościomierz i licznik będą źle wskazywać. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiertom Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Many - jeszcze nie zdążyłem się przejechac bo auto stoi u lakiernika (lewy błotnik, reflektor, maska) jak to zrobię to dam znac - a instrukcja by się przydała. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkom Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Mam pytanie o koło dojazdowe (5x114,3). Czy ktoś widział lub wie gdzie kupić, bo jak się zagazowało Tino to i bagażnik się zmniejszył. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyjka Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Mam pytanie o koło dojazdowe (5x114,3). Czy ktoś widział lub wie gdzie kupić, bo jak się zagazowało Tino to i bagażnik się zmniejszył. Pozdr Np tu: http://www.allegro.pl/item318858521_5x114_...korea_itd_.html . Na allegro części do Tino niewiele ale akurat z kołami dojazdowymi nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KiaarT Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 witam wszystkich jestem tu nowy, śledzę wątek dotyczący tino i mam problem jak sprawdzić działanie alarmu? samochód zamykam na pilota miga dioda, palą sie przez moment kierunki a gdy chciałem sprawdzić jak wyje alarm poprzez bujanie auta, kopanie w koła nic cisza jak wymusić jego wycie?chcę tylko się upewnić że alarm działa otworzyć kluczykiem drzwi , nie pilotem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz26 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam wszystkich Jestem nowy na forum Czytałem o spalaniu Nissana Almery Tino 2,2 dci i aż sięprzeraziłem. Mój spala jakieś 11-12l w mieście (z 2001 roku 114000 tys km). Co może byc przyczyną. RATUNKU bo zbankrutuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josek69 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Jak macie silnik konstrukcji japońskiej m.i.n.(2,2,TD) to jest łańcuszek a jak francuskie to pasek zębaty.Silnik japoński charakteryzuje się trwałym i praktycznie bezobsługowym łańcuchem rozrządu.(Za jakąs tam gazetą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 A jaki masz francuski silnik w tino? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josek69 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 To jest jakas tam kooperacja nissana z renaultem. Chyba napisałem że, za jakąs gazetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 W tino nie ma zadnego silnika z renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henioslupsk Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 dci jest raczej oznaczeniem renault wiec uklad zasilania common rail pochodzi raczej z Francji, osprzet silnika w postaci paska rozrzadu a nie lancucha sugeruje ze to nie tylko jakas mala przerobka-zreszta renault montowalo w tych czasach 2.2dci w lagunie i espace. Szkoda silnik byl wtedy w miare nowoczesny, debiut 1999,gdyby ewoluowal moglby byc japonska odpowiedzia na niemieckie TDI a tak szybciutko zakonczyl zywot- wie ktos czemu? Pytanko do bardziej doswiadczonych Tinomaniakow moj strasznie kopci i dymi w czasie postoju gdy ostro potraktuje pedal gazu powstaje chmura dymu a na asfalcie calkiem spora plama sadzy? Przebieg jest w granicach 73 tys.km, fltry nowe, olej stale na tym samym poziomie spalanie ok 8.0l/100km :!!: :?: :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi