Gość jack182 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Jak narazie po wczorajszej jeździe po Wawie bez jakichkolwiek ograniczeń (kapeluszy) i koreczkach, komputer pokazuje 11,7, więc nieźle. Moduł się zwróci w rok. A i od niskich obrotw fajnie się zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Czyli średnio 2,5l mniej. Walę do serwisu z reklamacją. Jak nie dadzą rady obniżyć spalania to zażądam sfinansowania tego. Zobaczymy co odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 No i niestety niemiła niespodzianka. Tak jak do tej pory komp się prawie nie mylił, tak po dzisiejszym tankowaniu okazało się, że komp wyliczył 11,6, a po zalaniu kalkulator pokazał 13,5. Jutro jadę w trasę, więc pewnie znowu będzie tankowane - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max77 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Na wyświetlacz nie patrzcie po zawsze łga bez względu na markę auta. Z reguły jest możliwe zaadaptowanie OBD żeby wskazania były jak najbardziej zbliżone do rzeczywistych. Jaka kolwiek ingerencja w moc silnika chipem lub boxem powoduje większe przekłamana wyświetlania OBD. Więc tylko kalkulator prawdę powie. Sam zaczynam się zastanawiać co z tym autem zrobić bo jak na tą pojemność, teoretycznie dość zawansowany silnik spala za dużo, a jakoś szału pod pedałem nie ma. Chyba 4 litrowy path spala podobnie a na pewno żwawszy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafael Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zainstalowany moduł w VTG. Moc poszła do góry o 25 KM, a moment obrotowy o 76 Nm. Dodatkowy plus jest taki, że maksymalny moment obrotowy uzyskiwany jest od niższych obrotów niż poprzednio. W praktyce: jest sporo lepiej, szybciej reaguje na wciśnięcie pedału gazu i prędkościomierz idzie o wiele szybciej do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A jak ze spalaniem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafael Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Narazie przeleciałem ze 200 km po modyfikacji i wg komputera spalanie poszło w dół o ok 1 l. Napisze jak sprawa wygląda po przejechaniu całego zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 U mnie komputer pokazywał 2 w dół, ale po założeniu modułu zaczął głupieć. Zdjąłem moduł po przejechaniu 1200 km i szczerze mówiąc nie odczuwam różnicy, więc w przypadku automatu, szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 panowie a nikt w wirusa sie nie bawił ?? znaczy zmiane softa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dano Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Kupiłem sobie "pod choinę" power box'a do mojej Navary D40. Założenie było dziecinnie proste. Power box ma możliwość stopniowania przyrostu mocy. Wszystko było OK do momentu wciśnięcia gazu do podłogi. Prawdopodobnie elektronika sterująca AT zabezpiecza automat przed uszkodzeniem poprzez wejście w tryb "limp home". Wniosek: Power box to nie najlepsze rozwiązanie do Navary z AT. W dziale giełda jest moje ogłoszenie z opisem power boxa. Przepraszam za autoreklamę, ale jeśli ktoś chciałby kupić ten box to mogę udostępnić go do wypróbowania na terenie Warszawy. U znajomego z manualną skrzynią działał bez zarzutu. Pozdrawiam, dano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOJTEK P Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam wszystkich ! Na ostatnim przeglądzie (30000) poruszyliśmy kwestię spalania.I polecono nam boxa. Zakładany w serwisie-gwarancja zostaje bez żadnej dyskusji.(z innych stron słyszałem już o modyfikacjach w Navarze -i klienci są zadowoleni,przynajmniej w Belgii)------ Ale tylko box firmy FGAmotorsport--30KM i 55Nm za 515 euro lub 40KM i 85Nm za 715 euro (z lekkim wskazaniem na ten za 515) I tylko ta firma - bo współpracują z nią kilka lat i nie było problemów --żadnych. I CO WY NA TO !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Jak na lato I jeszcze żeby w automacie się sprawdził i zmniejszył spalanie to byłoby coś. I powinni go na koszt producenta założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peter182 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 no dobra sprawa patrze ale tak szczerze to mi mocy nie brakuje w manualu to rwie bardzo dobrze furka a i po lekkim terenie nie ma na noca narzekać... a dodatkowo ja jezdze wolno do 120, także dla tych co lubie mieć więcej koników pod maską to jak najbardziej.... p.s. buli ladnie navarka wygląda do ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Navka weselna zrobiła furorę wśród gości, super się prezentowała Weselny gnojowóz No dobra to tylko żart Auto na prawdę prezentowało sie znakomicie. I niech ktoś teraz powie że to tylko pick-up i do wożenia gnoju ma służyć, to wtedy.... :fuckyou2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Ale tylko box firmy FGAmotorsport--30KM i 55Nm za 515 euro lub 40KM i 85Nm za 715 euro (z lekkim wskazaniem na ten za 515) I tylko ta firma - bo współpracują z nią kilka lat i nie było problemów --żadnych. I CO WY NA TO !!!!!! a sa one do dostania u naw w ktoryms serwisie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacerek10 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 koledzy, mam zamiar założyć coś takiego http://www.44tuning.pl/nissan/chip-tuning-...-di-174-hp.html jestem umówiony na wtorek, może ktoś już to ma i podzieli się wrażeniami będę zakładał ecobox - całkowity koszt to 2700 brutto pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 STrasznie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 jacerek10, napisz jak wrazenia po załozeniu . firme znam ale nie korzystałem .. i szczerze mowiac niezatanio ale miec nadzieje ze dobrze ... a nie trzeba było pojsc w wiecej mocy jeszcze ? w VIP-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Napisałem ze nie za tanio, bp normalna cena w naprawde porządnych firmach, to koszt rzędu 1500 zeta, a ta cena to mega kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Navara.nl Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 koledzy, mam zamiar założyć coś takiego http://www.44tuning.pl/nissan/chip-tuning-...-di-174-hp.html jestem umówiony na wtorek, może ktoś już to ma i podzieli się wrażeniami będę zakładał ecobox - całkowity koszt to 2700 brutto pozdrawiam wszystkich z tego co już sledzę od jakiegoś czasu tą stronkę to chyba chodzi o ecu power czy cos takiego, znalazlem nawet artykul z wykresami o wynikach tuningu Navary i Pathfindera 2.5 dci Wyslalem już do nich maila z zapytaniem co w mojej Navarze mogą zrobić. Znalazlem szersze informacje na temat naszych samochodów- wygląda to ciekawie http://www.44tuning.pl/tuning-w-44/chip-tu...szawa-lodz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dokonując pomiarów na hamowni w/w modele z silnikiem 2.5 Dci jako nowe fabrycznie powinny mieć 174 KM i 403 Nm., jednakże posiadają jedynie zależnie od sprawności egzemplarza 155-165 KM i 330-360 Nm. to cytat z ich stronki ... i ciekaw jestem z kad taki pomiar .. moze z tego ze nowy fabryczny iedotarty ?? moj po 40 tyś km miał 171 koni i 407 niutków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 widocznie mają tak słabą hamownie, lub nie potrafią mwykonywać pomiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacerek10 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 witam wszystkich, jestem już po, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, panowie z 44tuning twierdzą że po przejechaniu 2000 km będzie jeszcze lepiej, navka lepiej startuje co dla mnie ma duże znaczenie bo to automat, trochę namęczyli się bo strojenie boxa trwało ze cztery godziny ale udało się (mieli jeden przypadek X-traila który nie ruszył wcale). W górnych partiach obrotów wprawdzie jedzie podobnie, ale z dołu bardzo ładnie się zbiera. Jak mi sie uda to załączę wykresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zaobserwuj jak ze spalaniem i daj znać, tez mam automat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacerek10 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 komp pokazuje o 1.5 l mniej, ale może kłamać, jak przejadę z tysiąc to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi