manix Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 zapewne nie masz podłączonych bezpośrednio pod acu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Tak jak pisałem wcześniej podpięte mam pod + po stacyjce Jak wiadomo, są problemy w QQ z modułami podłączanymi bezpośrednio pod aku (z tego co czytałem na forum jak bateria jest naładowana, to moduł ładowania odłącza ładowanie i wtedy światła gasną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 A ja ma zakupione w styczniu 2013r i są podłączone bezpośrednio pod aku- plus do plusa ,minus do minusa i pięknie świecą i działają bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Też tak mam i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jeśli coś, w tym przypadku światełka, podłączone są bezpośrednio pod klemy aku i nie są one włączane prądem ładowania, to moduł ładowania nie ma na nie żadnego wpływu. Jeśli natomiast światełka załączane są napięciem 14V czyli prądem ładowania to w przypadku wyłączenia się modułu te światełka będą gasły. wszystko więc zależy od użytych świateł i sposobu pracy modułu ładowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam, NSSC kupione w legalnym źródle też mają 2 lata gwarancji door to door (hologram w gwarancji). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Pisałem tylko, to co wyczytałem na forum (można to odszukać), więc profilaktycznie podpiąłem się pod + po stacyjce, aby uniknąć sytuacji, że będę jeździł bez świateł Tak, moje też miały dwa lata gwarancji, naklejki z hologramem, ale były za duże w porównaniu z Philipsami. Miałem je odesłać na gwarancji, ale tak jakoś przeleżały w garażu i już jest po gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldo Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam Panowie a montował ktoś takie lampy: http://allegro.pl/doskonale-swiatla-do-jazdy-dziennej-power-led-drl-i5769467207.html Wymiary: 110 x 35 x 40.2 mm Lub http://allegro.pl/lampy-dzienne-noxxon-02-power-led-x16-12v-24v-i5140170711.html Wymiary: 105mm x 265mm x 400mm Lub http://allegro.pl/drl-swiatla-dzienne-jazdy-led-rl-10cm-800-lumen-i5635586252.html Wymiary są idealne. Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Konkretnie tych nie montowałem, ale rozważałem, z uwagi na kształt i rozmiary, ich montaż do swego notka. Po długich namysłach i przymierzaniach zdecydowałem się jednak na okrągłe bo ładniej komponowały się z pozostałymi lampami w autku. Ale światełka są jak najbardziej Ok..!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hayabusa Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ciekawe jak wygląda ich jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Tak jak wszystkich pozostałych, jak trafisz na dobre będą Ci służyć długo jak w czasie produkcji coś poszło nie tak to Ci siądą po jakimś czasie. W moich automat poszedł po 1/2 roku, przygotowałem sobie nawet zamiennik zrobiony z wielodrożnego przekaźnika, ale napisałem do sprzedawcy powołując się na udzieloną 2-u letnią gwarancję by wymienić tylko automat. Wymienił mi cały komplet i jak dotąd drugi rok już mija właśnie jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Koledzy, przebrnąłem już drugi raz przez wszystkie posty ale jakoś sprawa nie jest w 100% dla mnie jasna, proszę o podpowiedź.Kupiłem NSSC 502HP http://sklepowisko.com/index.php?route=product/product&product_id=379i teraz tak: 1. Czy jak podłącze plus gdzie napięci będzie sie pojawiało po przekręceniu kluczyka to wszystko będzie Ok i moduł oszczędzania akumulatora nic mi w tym nie namiesza?2. Montował ktoś z Was ten zestaw sam, dużo roboty, dojście dobre czy trzeba kanał lub demontować zderzak?Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Podłącz się do skrzynki pod rurą dolotową. Tam się podpinałem i wszystko u mnie działa jak należy. Musisz jeszcze wziąć + od światła pozycyjnego (aby ledy się gasiły po włączeniu świateł) i masę zasilania. Trzy przewody i tyle Odnośnie montażu to same lampy montujesz na wcisk do zaczepów w zderzaku. Nie musisz ściągać zderzaka, kanał nie potrzebny. Pozdrawiam Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Podłącz się do skrzynki pod rurą dolotową. Tam się podpinałem i wszystko u mnie działa jak należy. Musisz jeszcze wziąć + od światła pozycyjnego (aby ledy się gasiły po włączeniu świateł) i masę zasilania. Trzy przewody i tyle Odnośnie montażu to same lampy montujesz na wcisk do zaczepów w zderzaku. Nie musisz ściągać zderzaka, kanał nie potrzebny. Pozdrawiam No i super, o to mi chodziło - dzięki :-) samo podłączenie rozumiem, tylko nie rozumiałem co miesza w tym ta funkcja/moduł "oszczędzania akumulatora" bo ktoś pisał, że musiał dodatkowy sterownik kupować i podmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Bo niektóre moduły świateł dziennych (w tym moje Philipsy) mają możliwość bezpośredniego podłączenia pod zaciski akumulatora. Jak moduł wykryje wzrost napięcia (załóżmy do 14,4v) to uruchamia światła, a po zgaszeniu silnika je wyłącza. W QQ jest ten problem jak już przeczytałeś, że jak akumulator zostanie w pewnym stopniu naładowany, to przestaje być ładowany, czyli mimo że silnik pracuje, napięcie spada. Wtedy moduł świateł dziennych myśli, że silnik został wyłączony i gasi światła. ja nawet nie próbowałem tak podłączać, więc opieram się na tym co przeczytałem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Od ponad trzech lat jeżdzę na ww. Philipsach, z modułem podłączonym bezpośrednio do akumulatora (trzeci przewód do świateł postojowych) i nie mam żadnych sensacji związanych z gaśnięciem DRL, mimo że diodowy wskaźnik ładowania (dodatkowo zamontowany w gnieździe zapalniczki) często pokazuje, że akumulator nie jest ładowany (np. w dzień). Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Od ponad trzech lat jeżdzę na ww. Philipsach, z modułem podłączonym bezpośrednio do akumulatora (trzeci przewód do świateł postojowych) i nie mam żadnych sensacji związanych z gaśnięciem DRL, mimo że diodowy wskaźnik ładowania (dodatkowo zamontowany w gnieździe zapalniczki) często pokazuje, że akumulator nie jest ładowany (np. w dzień). Jesteś w stanie na bieżąco kontrolować, czy światła świecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Koledzy, przebrnąłem już drugi raz przez wszystkie posty ale jakoś sprawa nie jest w 100% dla mnie jasna, proszę o podpowiedź. Kupiłem NSSC 502HP http://sklepowisko.com/index.php?route=product/product&product_id=379i teraz tak: 1. Czy jak podłącze plus gdzie napięci będzie sie pojawiało po przekręceniu kluczyka to wszystko będzie Ok i moduł oszczędzania akumulatora nic mi w tym nie namiesza? 2. Montował ktoś z Was ten zestaw sam, dużo roboty, dojście dobre czy trzeba kanał lub demontować zderzak? Wczoraj przymierzałem sie do montażu powyższych światełek i za chiny nie widzę możliwości montażu tam czegokolwiek bez zrzucenia zderzaka- a nawet możliwości poprowadzenia kabli do aku, wszystko zabudowane... Demontował ktoś z Was zderzak? Co trzeba w pierwszej kolejności zrobić? Sciaganąć osłony plastikowe na kołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Obejrzyj ten film może Chiny staną się Ameryką w montażu świateł Mi a jestem pedantyczne dokładny montaż Drl4 Philips zajął 3 godziny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Wczoraj przymierzałem sie do montażu powyższych światełek i za chiny nie widzę możliwości montażu tam czegokolwiek bez zrzucenia zderzaka- a nawet możliwości poprowadzenia kabli do aku, wszystko zabudowane... Demontował ktoś z Was zderzak? Co trzeba w pierwszej kolejności zrobić? Sciaganąć osłony plastikowe na kołami? Spróbuj na początek od demontażu grilla z logo . Jak dobrzepamiętam jest tylko na zaczepach.Powinieneś miec wystarczające pole manewru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Dzięki za filnik i dzieki za sugestie z grilem (jakos caly czas wczesniej myslałem, że grill i zderzak to jednośc):-) Te DRL dedytkowane sie skreca od wewnetrznej strony zderzaka. Dam znać jak poszło.WESOŁYCH ŚWIĄT!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Jesteś w stanie na bieżąco kontrolować, czy światła świecą? Oczywiście non stop nie ale uczulony na ten problem (liczne posty na forum) staram się kontrolować np. odbicie na bagażniku porzednika stojąc na skrzyżowaniu czy też na ścianie budynku na parkingu itp. i ani razu nie miałem wątpliwości czy światła świecą. Również nigdy nikt jadący z przeciwka mi nie migał, że jadę bez świateł. Chciałbym zwrócić uwagę, że jeżeli moduł włączający światła DRL ma reagować na wzrost napięcia (np. Philips) to nie ważne jest gdzie podłączymy przewód "+" (do akumulatora czy do skrzynki bezpieczników) bo napięcie w instalacji jest wszędzie jednakowe. Edytowane 25 Grudnia 2015 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 U mnie to samo nawet nie przygasną na sekundę światła świecą jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 U mnie moduł jest bardzo czuły. Jak Mam włączoną stacyjkę w pozycji II (bez silnika), to widzę w garażu jak światła szaleją. Włączają się i wyłączają co kilka sekund. Oczywiście jest to normalne zachowanie na samym akumulatorze Jak macie podłączone bezpośrednio pod aku, to przypadkiem nie reaguje Wam moduł jak otwieracie samochód pilotem? Chodzi mi o taki coming / leaving home Siłowniki centralnego robią dość duże chwilowe skoki napięcia i ciekawi mnie czy przy takim podłączeniu moduł nie wykrywa takiego skoku napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nie u mnie tylko zapalają się jak zapuszczę silnik ,jak go zgaszę to doświetlają drogę do drzwi przez minute ,a pilotem mogę milion razy otwierać i zamykać a światła ani migną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi