Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QQ - aktualności salonowe,

pedro_01
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zamawiałem auto w sierpniu i w specyfikacji z tym systemem (dopłata ok 1200) dostawa na styczeń 2012. Nie skusiłem się.

to możliwe że sprzedawcy sie pomyliło i chodziło mu o 2012 a nie 2013 choć się go pytałem czy jest pewny że dopiero 2013 i twardo mówił że 2013 w sprzedaży

Edytowane przez pavelsti

to możliwe że sprzedawcy sie pomyliło i chodziło mu o 2012 a nie 2013 choć się go pytałem czy jest pewny że dopiero 2013 i twardo mówił że 2013 w sprzedaży

We Francji (http://www.nissan.fr/#vehicles/crossovers/qashqai/shopping-tools/car-builder) można już domówić tę opcję za 400 euro.

Ostatni nr miesięcznika AutoMoto już na okładce zaskakuje, prezentując nowego Qashqaia. Jak się podoba?

Ciekawe, że nigdzie w necie nie mogę znaleźć info na ten temat.

• Upvote 1

Ostatni nr miesięcznika AutoMoto już na okładce zaskakuje, prezentując nowego Qashqaia. Jak się podoba?

Ciekawe, że nigdzie w necie nie mogę znaleźć info na ten temat.

Się nie podoba :D Toż to jakieś bazgroły zrobione na bazie dzisiejszej wersji przez średnio zdolnego grafika komputerowego.

To ostatnio częsta praktyka czasopism motoryzacyjnych. Informacje, które oni przekazują nigdy nie są na czasie ponieważ z reguły tydzień wcześniej pojawiły się w internecie. Dlatego okładki szokują NOWYMI samochodami, które w rzeczywistości są wizjami ludzi niemających nic wspólnego z producentem. Ale news jest i to zanim ktoś coś słyszał o tym w internecie ;) Tak było też z okładką Auto Świata, na której przedstawiali super ekskluzywne fotki nowej linii BMW cs - oczywiście gryzmoł grafika, w sieci nic nie ma na ten temat, a oni twierdzą, że "źródła zbliżone to posiadających strzępy informacji donoszą, że takie auto ma szansę powstać w niedalekiej przyszłości". Czyli info wyssane z palca i tyle.

Się nie podoba :D ...

również

i też sądzę, że nie ma to wiele wspólnego z nowym QQ. Koszmarne skrzyżowanie Juke i Kia, zero indywidualności.

O ile pamiętam jakieś przecieki na temat następcy modelu, nie było to tak koszmarne zjawisko :)

http://homeautopart.com/2012-nissan-qashqai-reviews-performance/

Kurcze sorry, ale to chyba powinno być w aktualnościach salonowych. Może to admin tam przenieść.

Edytowane przez else
Nie ma sprawy ;)

Jest bardzo fajny - Juke też jest ładny ale dla mnie za mały. Przyjemna perspektywa zmian. Ma swój styl.

Projekt jest dopracowany i może być prawdziwy.

Edytowane przez aaa1977

Mocy nigdy dość...

Tak wiem,tylko mi raczej chodzi o to,czy az taka duza roznica jest w silniku,bo ze ma wiecej KM to wiadomo.A ten caly system Start & Stop ma byc podobno w tych silnikach montowany od stycznia w kazdym QQ.Ciekawe tylko czy jest tak zaawansowany jak w samochodach BMW,gdzie dzieki roznorakim czujnikom nie zawsze sie uaktywnia (mozna samemu go wogole wylaczyc) i w ten sposob dba o turbine.

Tak wiem,tylko mi raczej chodzi o to,czy az taka duza roznica jest w silniku,bo ze ma wiecej KM to wiadomo.A ten caly system Start & Stop ma byc podobno w tych silnikach montowany od stycznia w kazdym QQ.Ciekawe tylko czy jest tak zaawansowany jak w samochodach BMW,gdzie dzieki roznorakim czujnikom nie zawsze sie uaktywnia (mozna samemu go wogole wylaczyc) i w ten sposob dba o turbine.

Z tego co się orientuję to system start-stop w QQ też można wyłączyć.

1.6 ma przede wszystkim wyższy moment obrotowy i wg mnie dlatego warto zdecydować się na nowszy silnik. QQ to dość ciężkie auto, dla mnie odpowiednim silnikiem jest ten który posiadam - 2.0 150 KM. Jeśli tylko kwestia finansowa nie jest dla Ciebie problemem to kup auto mocniejsze, na pewno nie będziesz żałował. A co do paska rozrządu - wymienisz go pewnie przy 100 tys km,szacuję, że zapłacisz za to w ASO pewnie koło 2-3 tys zł. Czyli dodatkowe 3 zł kosztów na każde 100 km.

• 2 tygodnie później...

Czy możecie się pochwalić jaki upust - choćby procentowo udało Wam się wynegocjować i w jakim okresie roku to było?

Czy aktualnie chlapacze są w standardzie czy nadal usiłują za nie liczyć osobno?

Przymierzam się do kupna - nie spieszy mi się a pieniądze piechotą nie chodzą :) Teoretycznie wydawałoby się, że najwięcej można uzyskać na przełomie roku - przy zmianie rocznika ale jak widać promocja resorakowa była znacznie atrakcyjniejsza niż upust wyprzedażowy.

Czy macie informacje, czy są salony w których można liczyć na większy upust niż w innych? (Gdzieś, ktoś pisał o salonach bezpośrednio współpracujących z importerem).

Słowem, gdzie i kiedy kupować by uzyskać najlepszą ofertę?

Który salon nie współpracuje bezpośrednio z importerem? ;)

Też się zdziwiłem - dlatego zapytałem skąd podejrzenia, że są lepsze i gorsze - czyli w tym wypadku - mogące dać większy upust i mniejszy.

Na początku tego roku rozesłałem zapytanie jako firma do kilkunastu dilerów w Polsce o zniżkę i ofertę przy zakupie 3 aut z pełnym wyposażeniem na firmę, wiedząc że przy zakupie na firmę jest 9% zniżki. I ku mojemu zdziwieniu nie dostałem oferty godnej uwagi. Wszyscy zaproponowali te 9% + dywaniki i co niektórzy alarm. Myślałem że kupując 3 auta po prawie 100.000 sztuka będzie inaczej. Niestety jedna wielka chała.

Czy możecie się pochwalić jaki upust - choćby procentowo udało Wam się wynegocjować i w jakim okresie roku to było?

Czy aktualnie chlapacze są w standardzie czy nadal usiłują za nie liczyć osobno?

Przymierzam się do kupna - nie spieszy mi się a pieniądze piechotą nie chodzą :) Teoretycznie wydawałoby się, że najwięcej można uzyskać na przełomie roku - przy zmianie rocznika ale jak widać promocja resorakowa była znacznie atrakcyjniejsza niż upust wyprzedażowy.

Czy macie informacje, czy są salony w których można liczyć na większy upust niż w innych? (Gdzieś, ktoś pisał o salonach bezpośrednio współpracujących z importerem).

Słowem, gdzie i kiedy kupować by uzyskać najlepszą ofertę?

Powiem tak, udało mi się "wbić" w dobrą ofertę. Do 10 lipca salony Nissana oferowały kredyt 50/50 bez jakichkolwiek odsetek i prowizji, ponadto oferując standardowy rabat 5.000 PLN. Dodatkowo, kierownik sprzedaży poinformował mnie, że niezależnie od oferty rabatowej, wybrane grupy zawodowe (m.in. lekarze, prawnicy, nauczyciele akademiccy) mogą uzyskać rabat 10 proc, dorzucając gratis dywaniki i autoalarm.Oferta wydawała się niezła, ale postanowiłem podzwonić po innych salonach. W jednym z nich dostałem propozycję dodatkowego rabatu, przekazałem to sprzedawcom w swoim salonie i utargowałem łącznie 11,5 proc. rabatu.

Polecam Wam poczekać na dobrą ofertę 50/50 bez kosztów dodatkowych oraz dzwonić i porównywać oferty.

Edytowane przez Martinique13

Oby tylko w tym jedynym właściwym kierunku :(

Edit - cenniki wróciły, żadnych drastycznych ruchów nie widać - na pierwszy rzut oka.

Zmiany dotyczą promocyjnych pakietów akcesoriów dodatkowych:

Pakiet Podstawowy - Dywaniki gumowe kpl 4 szt., wykładzina bagażnika miękka, osłony przeciwbłotne przednie, osłony

przeciwbłotne tylne - 659 zł.

Czyli osłony przeciwbłotne (przychodzące w komplecie z samochodem) nadal w gratisie ( bo to te dywaniki tyle kosztują) :whistle:

Edytowane przez Zibi_D

Nieźle sonie Duster poczyna, sądzicie że QQ- dałby sobie radę - oczywiście 4x4 ?

Spokojnie da sobie radę :).

Kupiłem synowi takie autko. Odbiór w marcu 2012. Nie ukrywam że wykonczenie jest troche archaiczne, ale za to bezawaryjne. Pojeździłem troche po bezdrożach testowym i powiem ze całkiem przyjemnie sie prowadzi. Ale QQ jest najlepszy :)

Faktem jest, że pojawia się ich coraz więcej - w sumie to w jakiś sposób kuzyn QQ - też Renault maczał w nim palce.

Przez chwilę zastanawiałem się nad Dusterem ale tylko przez chwilę :rolleyes:

Na plus - jest prosty jak kosiarka - może być dzięki temu mniej awaryjny, choć przy obecnej jakości materiałów wszystko jest możliwe a oszczędności koncernów motoryzacyjnych to temat rzeka.

Na minus - mały, wnętrze po prostu "łokropne" (ale to oczywiście kwestia gustu) no i nadal jest to Dacia - nie wiem jak będzie z bezawaryjnością i blachami. Generalnie jest to jakaś alternatywa ale chyba jednak nie dla mnie :shifty:

Co innego, gdyby ktoś mi kupił :D

Edytowane przez Zibi_D

• 1 miesiąc temu...

Zobaczcie jak sobie radzi młodszy brat QQ, - i to z jakimi rywalami. Myślę że specjalnie dali mu fory - jak myślicie, ale niezły spektakl