Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Użytkownicy Juke na forum - luźne dyskusje

^^ehhh^^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Niop ;) podeślij koleżance katalog z cennikiem :) bo mi lap odmawia posłuszeństwa

Edytowane przez ewelineczka

Hej !!! Ja troszke z innej beczki - powiedzcie mi chłopaki  i dziewczyny czy jest możliwość ładowania laptopa w naszym juku ?? No bo wejścia na zapalniczkę ja nie mam jest tylko wejście USB i tak sobie myśle że przy zastosowaniu przejściówki dało by radę ale nie jestem pewna ??   :(

Hej !!! Ja troszke z innej beczki - powiedzcie mi chłopaki  i dziewczyny czy jest możliwość ładowania laptopa w naszym juku ?? No bo wejścia na zapalniczkę ja nie mam jest tylko wejście USB i tak sobie myśle że przy zastosowaniu przejściówki dało by radę ale nie jestem pewna ??   :(

Jeśli w JUKE'u masz wolne gniazdo 12V sprawa jest prostsza; wystarczy przejściówka 12V vs 230V i podłączasz jak do kontaktu, ładowarkę z laptopem, albo każde inne dowolne urządzenie. Staraj się nie robić tego w trakcie postoju z wyłączonym silnikiem. Do niektórych laptopów (do większości) można także dokupić ładowarkę samochodową z wejściem 12V.

Jeśli w JUKE'u nie masz wolnego gniazda 12 V  a masz wolne USB to sprawa jest trudniejsza, o ile tablet czy telefon z wejściem USB podładujesz bez problemu, o tyle komputer w większości przypadków raczej nie.

W przypadku braku gniazda USB w JUKE'u kupuje się przejściówkę 12V vs. USB (za kilkadziesiąt zł w każdym markecie z elektroniką) i podłącza się dowolne urządzenie z wejściem zasilającym USB i bezproblemowo ładuje lub zasila. Ja np. ładuję w ten sposób swojego smartfona. W ten sposób możesz podładować również tablet lub komputer, o ile ma wejście zasilające USB, ale to raczej się nie zdarza, bo porty USB w komputerach najczęściej nie pozwalają na zasilanie komputera, lecz dokładnie odwrotnie, zasilają inne urządzenia z pomocą komputera.

ps. mam do Ciebie prośbę o plusika jeśli udało mi się Ci pomóc, jednocześnie zapraszam do oglądania i głosowania na zdjęcie mojego JUKE'a w konkursie fotograficznym Lato 2013 na nszym forum (głosuje się przez kliknięcie plusika przy poście ze zdjęciem, oczywiście jeśli zdjęcie Ci się spodoba) zapraszam do udziału, niech JUKI pokażą się w konkursie... no i niech (mam nadzieję) zajmą dobre miejsce w konkursie foto "Mój Nissan Lato 2013" :)

Edytowane przez Designer
  • Upvote 1

Musisz miec wejscie na zapalniczkę(pociągnij mocno taką okrągłą zaslepkę po przeciwnej stronie usb)

tez myslałam,ze nie ma :dribble:

ja podłaczam pod nie gps i normalnie mi ładuje w trakcie jazdy

więc tak samo z laptopem.

Edytowane przez zoja61

Zoja61

No wstyd się przyznać ale masz rację jest. Jedyną rzeczą na swoje usprawiedliwienie jest to że nie palę. Ale generalnie to gapa ze mnie :huh: . Dziękuje Ci bardzo !!!Poprawię się :-))))

Designer!! Za tak profesjonalną poradę - plusik musi być !!!!! Musowo !!!! No i oczywiście zaraz zagłosuję :-)))

Dziękuje Ci bardzo :wave:

Edytowane przez llulman

A mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest za tymi dwoma miejscami na napoje po środku za a w zasadzie przed "bakiem", taki prostokątny plastik to jest jakiś schowek? Myślałem że tam jest miejsce na jakieś przełączenia w lepszych wersjach a tutaj oglądam zdjęcia z google i w lepszej wersji (nismo) tam też jest tak zaślepione plastikiem. Ani tego wyciągnąć ani wcisnąć przecież nie dali tego bez powodu. Wie ktoś może? 

Edytowane przez Kincu

Zoja61

No wstyd się przyznać ale masz rację jest. Jedyną rzeczą na swoje usprawiedliwienie jest to że nie palę. Ale generalnie to gapa ze mnie :huh: . Dziękuje Ci bardzo !!!Poprawię się :-))))

:D :D :D

Nie ma za co

:D :D :D

Gość agnieszka200333

A mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest za tymi dwoma miejscami na napoje po środku za a w zasadzie przed "bakiem", taki prostokątny plastik to jest jakiś schowek? Myślałem że tam jest miejsce na jakieś przełączenia w lepszych wersjach a tutaj oglądam zdjęcia z google i w lepszej wersji (nismo) tam też jest tak zaślepione plastikiem. Ani tego wyciągnąć ani wcisnąć przecież nie dali tego bez powodu. Wie ktoś może? 

Na drobne ..?

:rolleyes2:  :huh:

Na drobne ..?

:rolleyes2:  :huh:

jeżeli przed "bakiem" patrząc od strony deski rozdzielczej jest to miejsce na np. telefon itd bo materiał tam zamocowany (przyklejony) ma zapobiegać ślizganiu się przedmiotów itd a jeżeli z 2 strony to miejsce puste (w bogatszych wersjach miejsce gdzie montowane są włączniki podgrzewanych foteli)

• Upvote 1

Zoja61

Designer!! Za tak profesjonalną poradę - plusik musi być !!!!! Musowo !!!! No i oczywiście zaraz zagłosuję :-)))

Dziękuje Ci bardzo :wave:

@ Ilulman

Ja również dziękuję, miło mi że moja fotka konkursowa Ci się spodobała.... jak byś miała jakieś pytania odnośnie JUKE'a to wal śmiało jak w dym postaram się pomóc.

@ Agnieszka

Tak jak napisał kolega Debeściak, jest to miejsce na dodatkowe przyciski, poza tym widziałem kilka wersji podłokietnika wykorzytujących to zagłębienie do zamocowania podstawy...

Nie, nie chodzi mi o 2 miejsca na kubki ani na drobne bo się chyba nie zrozumieliśmy i nie ma co się dziwić bo pewnie w waszych wersjach coś tam jest a u nas jest zaślepka, jest to obok hamulca ręcznego obok zapięcia pasa. 

Zrób fote tego będzie pewnie prościej ;)

A ja czekam już na swojego wymarzonego juke ;)

Witka po urlopie

Zrobiłem po Polsce 1300km i stwierdzam ze mamy bardzo niszowe autko przez te km spotkałem tylko jednego JUK-a w Jastrzębiej Górze od dilera z łodzi jakas demówka. A tak nawet salonu Nissana nie napotkałem...........

Już u mnie w miejscowości dwa nie mówiąc nie daleko mnie 1 i pełno w krakowie :P no i jeszcze ewelineczki dojedzie ;)  

Ps: Mojemu doszło czwarte zero na liczniku :P Zrobione wczoraj na Słowacji i jakieś mam fotki potem dla was tylko może jakąś na konkurs :P

No mój ma być na koniec września ...a do odbioru w połowie października .

Dawaj foty...;)

Dzisiaj sobie wybrałam skórę do mojego żuczka ;)

Tylko się zastanawiam czy dać jeszcze nici?!

Tzn tam gdzie skóra jasna dac nić czarna a tam gdzie skóra czarna dać nić jasną....czy lepiej bez widocznych nitek?

Kto doradzi?

Ale autko bedzie białe z chromowanymi dodatkami ,więc czerwienie i pomarańcze odpadają...;) a może dać srebne nici? :)

Ja mam biale z czerwonym srodkiem i nawet jak bym zamawiał te "skóry" to bym wzioł czerwony bak i czerwone nici do czarnobiałej skóry będą pasowac super chyba ze ty bierzesz szary bak ..... to lipa

Ja biore bialy bak.... i co teraz polecisz? ;)

Ale ciekawa jest propozycja czerwonego baku ...i nici pod kolor...

Bak i boczki beda lakierowane dla mnie,więc mogę wybrać każdy kolor...;)

A co ty pielęgniarka jesteś ze wszystko sterylnie białe heheheheh

A tak serio nawet przy białym baku czeronokrwista nitka moze nawet z 2-nym szyciem by wygladała pięknie.

Szkoda ze ja tak nie mialem aby zaszaleć z kolorami bo pewnie środek poszedł by w palete kolorów Lamborgini - metalik orange albo grin - plastiki a nici w bialych siedzeniach tez w tych kolorach........ :icecream: