jwa Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Dokładnie tak przez większość postów przetacza się opinia o pewnym źródle. Firma ma mniejsze znaczenie niż pewność jakości. A aktualnie większość olei na jednej półce ma takie same parametry. Kwestia sympatii do marki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 ja ja czuję jednak po rozrządzie że wielkie znaczenie ma filtr i już nigdy więcej blue printa ,,, bosha czy mana ,,,, tylko knecht co do quakera ,, to ja mam pewne źródło gość go sprowadza od parunastu lat ,, Warto jeszcze jedną zasadę poznać Valvoline nie reklamują każdy wie że dobry i sie sprzedaje ,,, a teraz się zastanówcie co się reklamuje i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 ja ja czuję jednak po rozrządzie że wielkie znaczenie ma filtr i już nigdy więcej blue printa ,,, bosha czy mana ,,,, tylko knecht jakieś objawy? coś więcej możesz opisać? Ja ostatnio zakładam filtr ashika, olej wymieniam co 10 kkm i problemów nie widzę, wcześniej miałem oryginał, Mana i Blue Printa i też było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 co do quakera ,, to ja mam pewne źródło gość go sprowadza od parunastu lat ,, To daj jakiś namiar na dostawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 to taki sklepo hurtownia od wielu lat to prowadzą i tam kupuje ,,, nie jest to wysyłkowy wiec nie bardzo się kwalifikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Valvoline nie robi już do zwykłych dieslów tylko do turbo i nie ma "quaker" Diesel to diesel, nie ma różnicy czy turbo, czy wolnossący. Tu chodzi o dodatki czyszczące, oleje w wersji diesel mają ich sporo więcej, bo w silnikach diesla jest sporo więcej sadzy. Nie męcz tego silnika na mineralnym, tam masz hydrauliczne popychacze - podczas mrozów jak masz kiepski olej to popychacze po uruchomieniu silnika chodzą nawet pół minuty "na sucho", to im szkodzi i to bardzo. Zalej dobry półsyntetyk 10W40 i jeździj. Nie słuchaj forumowej inteligencji, że "nie przechodzi się z gorszego na lepszy" bo to największa bujda, jaka panuje w temacie motoryzacji. Nic się nie stanie, nic się nie rozszczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaKeN Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) no właśnie też tak myśle ! wiem ,że na zimnym chodzi praktycznie na sucho i to nawet słychać ,i tak mi sie wydaje ,że popychacze dostały po tej zimie bo dość mocno je słychać na 1800-2300obrt ! już znalazłem dobry półsyntetyk valvoline max life 10w40 ! hmyy ale nie mam przecieków ani nie pali oleju to może jednak durablend ? Edytowane 20 Lutego 2013 przez HaKeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ze swojej strony polecam Mobil 2000 X1 10W40 w wersji Diesel - ale nie z polskiej dystrybucji. Można dostać z niemieckiej, w bańkach 5l jest sprzedawany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaKeN Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Tylko ja potrzebuje na gwałt a Polska dystrybucja czym sie różni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Rozlewany w Polsce, bańki 4l, jak wlejesz do jednej szklanki olej z PL a do drugiej z Niemiec to powiesz, że to zupełnie inne oleje. Robiłem taki test, olej z Polski miał ciemniejszą barwę i strasznie spirytusowy zapach. Olej z Niemiec normalną, żółtą barwę oleju i zapach "jak to olej". Łatwo u nas trafić na olej podrobiony i myślę, że na taki trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaKeN Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 a kupował ktoś z Was oleje na allegro ? bo niby pisza ,że maja certyfikaty itp ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Kiedyś kupowałem kilka razy na Allegro od "kolegaberlin", bo miał atrakcyjne ceny - teraz euro poszło w górę i już nie jest taki konkurencyjny z cenami, ale olej ma przynajmniej oryginalny. Edytowane 20 Lutego 2013 przez Qadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaKeN Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 kolegaberlin ma już swoją strone www i ma konkurencyjne ceny cały czas i właśnie się zastanawiam czy czasami tam oleju nie zakupić jak jest z niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Mobil 2000 X1 10W40 diesel 5l u niego z wysyłką to 95zł - ja taki olej mogę kupić za 65zł z tym, że z polskiej dystrybucji - no to aż taki atrakcyjny nie jest Fakt, że od niego olej będzie na 100% oryginalny, nie żadna podróbka czy Mobil rozlewany w Lotosie - ale jednak o 30% droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaKeN Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) no tak ,ale właśnie wiadomo ,że jest to olej a nie jakieś coś z zapachem spirytusu ! no i czy filt oleju mann jest naprawde gorszy od knechta ? Edytowane 20 Lutego 2013 przez HaKeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Mann i Knecht bym postawił na jednej półce - z tym, że Knecht sporo tańszy, a jakość taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 no za knechta dałem 16 zł gdzie bluprint chyba 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 a kupował ktoś z Was oleje na allegro ? bo niby pisza ,że maja certyfikaty itp ! loteria wygrałeś kiedys 6 w totka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 allegro bym sie bał ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 allegro bym sie bał ,,, cena atrakcyjna ale ......... jakość ???????? no tak ,ale właśnie wiadomo ,że jest to olej a nie jakieś coś z zapachem spirytusu ! no i czy filt oleju mann jest naprawde gorszy od knechta ? nie nie jest gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 jest lepszy ,,,i takie będe kupował ,,,od teraz ,,, tak na allegro jest tanio i warto znaleść w swoim mieście sprzedawce i sie do niego wybrać jak ma sklep czy hurtownie to to nie to co samoróbka w garażu ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz11 Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Mogę dodać że w moim SR20 Knecht zawsze spisywał się wzorowo, jak dla mnie najlepszy. Co do Filtrona, Blue Printa czy też Boscha bywało różnie, raz wzorowo, raz gorzej. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ten Knecht OC195 to chyba wielkością najmniejszy z nich wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Posprzątane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAX85 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja osobiście używam filtra oleju (koszt 12zł) i powietrza (16zł) firmy WINFIL i jeszcze nie miałem żadnego problemu z ani jednym ani drugim filtrem, także myślę, że nie ma o co się spierać o to który filtr lepszy. Zapewne filtry firm Knecht i Mann są wyższej jakosci, ale jeżeli nie ma problemu z tańszymi filtrami to myślę że nie ma po co przepłacać tym bardziej do kilkunastoletniego nissana. A co do oleju Mobil super 2000 X1 10W40 kupiłem go niedawno we wrocławiu w sklepie motoryzacyjnymi za 75zł a w marketach widziałem nawet po 129zł i nie sądze żeby ten droższy różnił się od tego ze sklepu motoryzacyjnego. Pozdrawim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dopuki motor ci nie stanie i bedziesz miał na wałku i innych elementach ruchomych kozi ser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi