HaKeN Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 no wlałem mobila 10w40 , i założyłem filtrona długi filtr bo nie ma do 91 rocznika knechta czy manna ! i wszystko jest git tylko ten mobil jakos tak dziwnie pachniał jak ktoś tu wcześniej pisał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 no wlałem mobila 10w40 , i założyłem filtrona długi filtr bo nie ma do 91 rocznika knechta czy manna ! i wszystko jest git tylko ten mobil jakos tak dziwnie pachniał jak ktoś tu wcześniej pisał ! To zamiast wymienić po 15tyś, to wymienisz za 10tyś. lub wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 bo nie ma do 91 rocznika knechta czy manna Oczywiście, że są. Mann: WP 928/82 Knecht: OC273 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 no wlałem mobila 10w40 , i założyłem filtrona długi filtr bo nie ma do 91 rocznika knechta czy manna ! i wszystko jest git tylko ten mobil jakos tak dziwnie pachniał jak ktoś tu wcześniej pisał ! Zmień dostawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaKeN Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 nic mu nie bedzie chodzi jak potrzeba nie ma przecieków już 800km zrobione ! i tak po 8-9kkm wymienie bo to bedzie jakos lato ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Jak to jest z świeżością oleju, bo na allegro są nawet z 2013 r a kolegaberlin - (pewny internetowy sprzedawca oryginalnych olejów) ma z datą produkcji 2011-2012 lepiej kupić u niego czy "świeży 2013" z allegro? Edytowane 25 Marca 2013 przez PrzeRuSco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jak bańka nie była otwierana to olej 2 letni nic nie stracił ze swoich właściwości. Gorzej jest z oryginalnymi olejami, sygnowanymi przez marki samochodów - tam to dopiero można zabytki trafić Miałem w zeszłym roku klienta (swoją drogą z tego forum), którym przyjechał na wymianę oleju w skrzyni. Kupił oryginalny olej z logiem Nissana z tym, że produkcja oleju to 1998r Niektórzy trochę przesadzają z tymi oryginałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 produkcja oleju to 1998r Niektórzy trochę przesadzają z tymi oryginałami. Hahahahaha- o ku..a ) Zabytek!: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Dobry rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Olej jak wino-im starsze tym lepsze ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 I tu kolega widać nie zna się na życiu. Wino jak kobiety im starsze tym kwaśniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 hahahahahahah!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Tak a po 20 latach - ocet !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Nie - wtedy to się nazywa vin de Champagne Nie trzęś bo wybuchnie przed odkorkowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Wymieniłem olej w swoim traktorku Wcześniej miałem Ravenol a teraz wlałem Valvoline Max life 10W/40 i filtr 10kkm zrobione i wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallos Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Wymieniłem olej w swoim traktorku Wcześniej miałem Ravenol a teraz wlałem Valvoline Max life 10W/40 i filtr 10kkm zrobione i wymiana Chyba nie wlałeś oleju przekładniowego do silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 A od kiedy Valvoline Maxlife 10W40 to olej przekładniowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallos Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 @up miałem na myśli Ravenol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nie ,silnikowy do silnika Spokojnie rozróżniam jeszcze oleje przekładniowy to koło 75W/90 A Ravenol też był półsyntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 RAAAD nie określił, jaki dokładnie Ravenol tam wlał - ale przecież ta firma nie robi olejów tylko przekładniowych, silnikowe również produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallos Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Aaa no to zmienia postać rzeczy nie widziałem jeszcze ravenolu innego, niż przekładniowy cofam zarzuty ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo75 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Shell Helix Ultra Extra 5W-30 - 4 litry Szczegółowy opis produktu znajduje sie poniżej. Cena: 99,00 zł Dodaj do przechowalni Opis produktu Opinie Produkty powiązane Shell Helix Ultra Extra 4lEkstra energia, maksymalna ochrona silnika dzięki najnowszej technologii ShellDzięki najnowszej technologii oraz unikalnym właściwościom czyszczącym, olej Shell Helix Ultra Extra 5W-30 zapewnia wyjątkową energię dla silnika Twojego samochodu nawet w trakcie wydłużonego okresu użytkowania oleju.Spełnia najnowsze normy: VW, Audi, BMW i Mercedes-Benz.Shell Helix Ultra Extra zawiera pakiet specjalnych dodatków czyszczących, które aktywnie usuwają szkodliwe osady z silnika utrzymując go w doskonałym stanie w trakcie całego okresu intensywnej eksploatacji.Oczyszczanie i ochrona silnika mają szczególne znaczenie podczas wydłużonych okresów użytkowania .uzywam taki bo taki był zalewany od poczatu.bdb Edytowane 5 Maja 2013 przez diablo75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) "Spełnia najnowsze normy: VW, Audi, BMW i Mercedes-Benz. "Dobra ściema )Panowie a ja wczoraj zakupiłem olej Total Quartz 10W40 w moim sklepie gdzie kupuje wszystko praktycznie i zapłaciłem za olej 75 zł (5 l) ze stycznia 2013 za filtr z mann'a 27 zł ( filtr oleju) oraz za filtr powietrza z polskiego filtrona za 8 zł Edytowane 5 Maja 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Masz dobre ceny filtrów Mateusz Mam pytanko dotyczące mojego traktorka. A więc ostatnio zauważyłem dziwne zachowanie kontrolki oleju.Czasami się nie zapala normalnie,czasami mruga a nawet kontrolka się nie pojawia Moje pytanko to coś jest nie halo z filtrem czy olejem a może z czujnikiem oleju? Nie wiem gdzie się znajduje może koło filtra oleju kiedyś chyba tam widziałem jakiś czujnik.Jest możliwość sprawdzenia go bez wykręcania? Olej nie dawno wymieniałem na Valvoline Max Life. Bo sam się zastanawiam co w tych bańkach z olejem jest czy tylko płacimy za naklejki na bańkach Inne płyny są ok na miarkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi