Gość Varicella Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ale ja juz sie przestalem przejmowac. I cena i terminem. Juz to przelknalem i teraz tylko czekam na odbior samochodu. Juz sobie dalem spokuj z liczeniem i przeliczaniem ile mozna bylo utargowac. Utargowalem ile utargowalem. Gdzie indziej mozna bylo wiecej, ja dostalem tyle i juz. Jako jeden z pierwszych w kraju bede mial benzyne 1.6 i to jest jakis plus tego. Teraz tylko moim najwiekszym dylematem jest kiedy go zarejestrowac. Mial byc odbior na koncu grudnia, gdzies po 24, wiec chcialem go zarejestrowac na poczatku stycznia -juz w nowym roku, przy odsprzedazy to jakis plus. Ale jesli dostane go np na poczatku grudnia to napewno nie bede czekal do konca roku. A powiedzcie mi jak jest z ubezpieczeniem. Jak kupuje w grudniu 2014 i ukradna mi go w styczniu 2015 to ubezpieczyciel traktuje go jako samochod majacy juz 1 rok i pomniejsza jego cene odpwiednio? Pamietam, ze ktos gdzies wspomnial, ze jest mozliwosc ubezpieczenia aby w razie szkody calkowitej przez chyba dwa lata byla cena z faktury liczona. Ile taka opcja dodatkowo kosztuje i czy kazdy ubezpieczyciel to ma? ...zobaczymy kto będzie miał pierwszy...najgorsze że do Ciebie mają bliżej :-D niż do Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optykus Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Noi decyzja zapadla. Zamiana 1.6 na 1.2 stala sie faktem. Czekam na dokumenty, rejestracja, OC+AC i do tygodnia bede juz mial swoje QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Gratulacje. Niech daje radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optykus Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Gratulacje! Przyznaj się - nie chciało Ci się czekać na nową zabawkę.... Prowadziłem samochód testowy 1.2 - ja tam nie mam mu nic do zarzucenia - przyjemnie się jeździ, Dziekuje Wam wszystkim. Tez bym zadowolony po jezdzie probnej. Szczerze wolalbym mocniejszy silnik, ale wiem ze ten tez sie sprawdzi, a 10tys nie chodzi piechota (tylko jezdzi w QQ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 i bardzo dobrze się sprawdzi, im dłużej go mam to bardziej sie przekonuje,że dobrego dokonałem wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Pozwolilem sobie sprawdzic paramatery silnikow konkurencji i widze, ze nowy silnik benzynowy 1.6 QQ pokonuje konkurencje. I tak: Nissan 1.6 moc: 163KM/5600obr moment: 240Nm/2000-4000 obr Honda 2.0 moc: 155KM/6000obr moment: 192Nm/4300 obr Mazda 2.0 moc 160KM/6000obr moment 208Nm/4000 obr 2.0 moc 165KM/6000obr moment 210Nm/4000 obr Ma porownywalna moc ale ma najwiekszy moment bo az 240Nm juz od 2000tys obr. Znawca motoryzacji nie jestem ale pod wzgledem parametrow najbardziej podoba mi sie silnik Nissana. Nissanowska benzyna 1.6 ma moment obrotowy na poziomie diesla 1.5 tez Nissana ,a oczywiscie konikow znacznei wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silva Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Tylko zauwaz ze sa to jednostki wolosace w przeciwienstwie do wyzylowanego QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Ale Ty masz diesla. Ja porownuje tylko silniki benzynowe. I patrzac na parametry TYLKO silinkow BENZYNOWYCH widze , ze Nisanowski ma najlepsze parametry. Znawca nie jestem ale takie nasuwa mi sie wrazenie. Ale to pewnie duza zasluga turbinki. Tylko w ostatniej linijce wspominam o dieslu ale on tu nie jest do porownan. Chcialem tylko powiedziec ze nowa banzyna ma nawet moment na poziomie najslabszego diesla- a im jak wiemy ciezko jest dorownac pod tym wzgledem. Edytowane 6 Listopada 2014 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaruu Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Noi decyzja zapadla. Zamiana 1.6 na 1.2 stala sie faktem. Czekam na dokumenty, rejestracja, OC+AC i do tygodnia bede juz mial swoje QQ. Będziesz zadowolony, szczególnie że głównie śmigasz po mieście. Ja skończyłem podobnie, czekałem na 1.6 i ostatecznie stwierdziłem że do mojego jeżdżenia 1.2 wystarczy - wożenie d*py do pracy i z powrotem, plus weekendowe wycieczki za miasto . No i jestem zadowolony, w mieście jeździ się przyjemnie, a i spalanie jest ok (pod warunkiem że oszczędnie operujesz gazem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 witam czy orientuje się którys z kolegów lub kolezanek czy nowa benzyna 1.6 bedzie z napędem 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie bedzie. Moze w przyszlosci, ale na razie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 dzieki myslałem o zamianie na nowego ale narazie chyba odpuszcze a może sportage.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 silnik 1.2 cieszy sie uznaniem gwiazd.... czyli polecany;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optykus Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie moge sie juz doczekac odebrania moje QQ. Z salonu dzwonili, ze jest juz gotowa do odebrania, ale dokumenty jeszcze nie przyszly z Wawy. Mieli rowniez propozycje ze jakis inny starczy Pan, ktory kupil tekne chce sie zamienic na felgi (jego 19 za moje 18) za darmo. Jednak podziekowalem. Nie chce stracic na komforcie, a do tego jeszcze ten niski profil to chyba prosba o szybkie uszkodzenie felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 @Up.... z tym komfortem na 18-tkach toś przesadził. Wysokość opony na takiej feldze to 11cm i 8mm. Na 19-tkach wysokośc opony to 10cm i 2mm. Profil opony to procent z szerokości opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Ale jak sie auto prezentuje w 19"! Ja tez postawilem na komfort i w koncu po dlugich analizach zamowilem na 17" a na lato kupie 18". Wg mnie 18" jest optymalne dla tego auta -laczy urode i komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optykus Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 No ja mam 18'' na letnich a na zime wzialem nawet 16''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 @Up.... z tym komfortem na 18-tkach toś przesadził. Wysokość opony na takiej feldze to 11cm i 8mm. Na 19-tkach wysokośc opony to 10cm i 2mm. Profil opony to procent z szerokości opony. A mi wychodzi ze dla 19" profil to 96mm czyli 2cm mniej niz dla 18" gdzie wynosi 118mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) 0,45 x 225 = 101,25 mm (tak... ...szerokość 19-tek to 225mm) Edytowane 7 Listopada 2014 przez Varicella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 A to nie wiedzialem o tym. Myslalem, ze wszystkie to 215. Oki. Mylilem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Za to opony do felg 18tek i 17-tek są zdecydowanie tańsze. A w obecnych czasach to może być bardzo istotny argument. @optykus 16-tki na zime nie będą zbyt małe optycznie? Taki rozmiar felg mam w 107-ce na lato... Edytowane 7 Listopada 2014 przez Varicella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 16 " dodają jako drugi komplet(zimowy) przy zakupie...wiem nie wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Ale akurat cena w tym przypadku sie nie kierowalem. Juz widzialem jak malzonka mi po kraweznikach jezdzi....wiec uznalem ze straci na urodzie ale bedzie to bardziej praktyczne. A i tak wydam kupe kasy na podwojny komplet felg. Najtaniej w tym wszystkim bylo by miec letnie i zimowe 19"... Varicella: A Ty wiesz cos o terminie dostawy swojego auta? Cos Ci sie wyklarowalo albo jakies przecieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Niestety.... moja pani od QQ z uśmiechem twierdzi że jak "tylko będzie coś wiedzieć" to zadzwoni.... Generalnie: nie zadzwoniła jak chciałem dowiedzieć się co do czujników (czy każda felga się nadaje pod nie), Jak dzwoniłem po pierwszych informacjach o lutym 2015... "zadzwonię".... słyszałem... Nic muszę przyjechać i zapytać osobiście Edytowane 7 Listopada 2014 przez Varicella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Ale te felgi ktore Ty juz masz to nadaja sie chyba, co? Zaczalem od czujnikow kompletowanie letnich 18" a te akurat najbardziej mi sie podobaja. Ale jak to Nissana to musza sie nadawac. 16 " dodają jako drugi komplet(zimowy) przy zakupie...wiem nie wszyscy Prubujesz byc zlosliwy? ...zartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi