f_r_a_n_t_i_c Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 może coś więcej.......ja swojego odebrałem w marcu( ostatki z 2015 r) i mapy też pozostawiają wiele do życzenia Złożyłem reklamację, ponieważ nabywając auto pod koniec 2015 sprzedawca deklarował, że przynajmniej rocznikowo mapy powinny być jako tako aktualne, i że następnie w cyklu mniej więcej 2-letnim, mogą ukazywać się kolejne uaktualnienia. W praktyce jednak w moim NC nie ma niektórych istotnych dróg oddanych do użytku dobre 2 lata temu, więc uważam, że taka sytuacja nie jest w porządku. Serwis Nissana, który zaprosił mnie juz po odbiór karty w przyszłym tygodniu, gdy udało mi się przekonać centralę, także uważa moje wątpliwości za zasadne. Jak już otrzymam aktualizację to przekonam się, czy faktycznie będzie to "dobra zmiana". Być może będzie to ta sama najnowsza karta, którą inni zdążyli się już tutaj pochwalić. Podsumowując, miło, że salon nie "wypiął" się na klienta, a wręcz otrzymałem wsparcie i sprawa zmierza do pozytywnego finału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Karta będzie na 2015r., ponieważ nissan wypuszcza karty raz w roku w miesiącu wrześniu (gdzieś to czytałem tylko w tej chwili nie mogę odszukać), więc na 2016r. trzeba poczekać do września . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejf86 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Frantic, jakie oznaczenie na karcie z mapą masz obecnie? Sent from my D5803 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1968 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) 20160716_075500.jpg Edytowane 17 Lipca 2016 przez adam1968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Dojechałem z Opola nad Solinę na nawigacji wysyłając miejsce docelowe z Google maps do auta - WZW Jawor. Wybrałem trasę eko i nawigacja prowadziła bardzo dobrze. W jednym miejscu chciała prowadzić inaczej niż sam chciałem pojechać ale od razu po zmianie trasy szybko przeliczyła i dalej prowadziła już idealnie. Dodam że trasę znam bardzo dobrze. Zatem na razie nie mogę narzekać na nawigacje - czas pokaże jak bedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1968 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Drodzy koledzyjeden post wyżej zdjęcie mojej kartyczy ktoś może ją rozszyfrować??? psauto z 2015 roku kupione w marcu tego rokusorry za post powyżej ale albo wina mojego kompa lub przeglądarki albo jakieś zachwianie serwera forum Edytowane 17 Lipca 2016 przez adam1968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Mam taką samą kartę, samochód wyprodukowany luty 2015r., odebrany marzec 2015r., karta wyprodukowana 2014r. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Drodzy koledzy jeden post wyżej zdjęcie mojej karty czy ktoś może ją rozszyfrować??? ps auto z 2015 roku kupione w marcu tego roku sorry za post powyżej ale albo wina mojego kompa lub przeglądarki albo jakieś zachwianie serwera forum W tym temacie wszystko zostało rozszyfrowane już dawno. Wystarczy zerknąć np. tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95294-j11-nissanconnect-2-aplikacje-i-nowo%C5%9Bci/?view=findpost&p=1121769 , a jak cofniesz się jeszcze bardziej, to dowiesz się o wiele więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Czy do dzwonienia/odbierania wystarczy ze telefon jest sparowany czy musze tez sciagac apke, rejestrowac sie w nissan connect? Jak z jakoscia dzwieku rozmow? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Wystarczy tylko sparowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 A jak to jest z pobieraniem listy kontaktow? Pobiera za kazdym razem kiedy paruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Nie musisz żadnej apki ściągać żeby kożystac z telefonu. Wystarczy tylko po BT sparować telefon z radiem i jest ok. Jakość dźwięku jak dla mnie dobra. Mam porównanie z poprzednim QQ bez NC i według mnie jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f_r_a_n_t_i_c Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Frantic, jakie oznaczenie na karcie z mapą masz obecnie? Sent from my D5803 using Tapatalk U mnie wygląda to w tej chwili tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 f_r_a_n_t_i_c, a otrzymasz taką, dane na karcie na 2015r : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejf86 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Ewentualnie karta 4KJ0A. Ponoć to ta sama zawartość co kolega wyżej zdjęcie wkleił. Sent from my D5803 using Tapatalk Edytowane 18 Lipca 2016 przez dejf86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f_r_a_n_t_i_c Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Jestem już po wymianie... Z wyżej wskazanych - nie mam ani jednej, ani drugiej. O to, co otrzymałem: Chociaż, po podglądzie informacji o mapie, mam dokładnie napisane to samo, co kilka stron wcześniej wkleił kubalon, czyli to co odpowiadałoby jednak tej karcie z oznaczeniem: KE288-LCNKE 15 W każdym razie mogę potwierdzić, że jest tutaj odcinek A1 oddany do użytku 1 lipca tego roku (czyli nawet we wcześniejszym terminie niż planowano), którym już jechałem, zatem zawartość map wygląda naprawdę obiecująco. Jak ktoś wybierałby się na wakacje nad morze i musiałby jechać przez Łódź, to te mapy prawdopodobnie pokierują właśnie wschodnią obwodnicą miasta, a to spory plus. Co ważniejsze jednak, przy okazji wymiany karty udało mi się załatwić jeszcze jedną rzecz. Okazało się, że Nissan prowadzi właśnie akcję serwisową związaną z przeprogramowaniem sondy lambda - chodzi chyba o tylny czujnik powietrza, czy coś takiego. W każdym razie podobno rozesłane zostały już powiadomienia do konkretnych właścicieli. No cóż, udało się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Edytowane 21 Lipca 2016 przez f_r_a_n_t_i_c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Zwróć uwagę, czy pousuwali w końcu te nieaktualne fotoradary i ich atrapy, bo w KE288-LCNKE15 w tej materii to totalna kaszana - ostrzega w miejscach, gdzie po atrapach dawno nie ma nawet słupów Edytowane 21 Lipca 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f_r_a_n_t_i_c Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Zwróć uwagę, czy pousuwali w końcu te nieaktualne fotoradary i ich atrapy, bo w KE288-LCNKE15 w tej materii to totalna kaszana - ostrzega w miejscach, gdzie po atrapach dawno nie ma nawet słupów Stare fotopstyrki chyba jednak są, bo wczoraj jadąc mijałem kilka nieistniejących, a nie podejrzewam, aby były to pozostałości po starej karcie tj. wgranych wcześniej plików przez pendrive. Chyba, że to jednak te dograne rzeczy, których aktualizacja nie usunęła. Może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nie wiem z jakiej bazy fotopstryków korzystałeś wrzucając ją z pena do NC. Sama zmiana karty nie ingeruje w Twoje wcześniejsze ustawienia i to co tam dograłeś. Nic nie stoi na przeszkodzie, byś wyjął pena z gniazda po czym z poziomu urządzenia wszedł do menu i usunął z NC ten Twój, wcześniej dograny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Powiedzcie mi prosze skad bierze sie komunikat typu "A 4 roboty drogowe" kiedy nawigacja jest wylaczona i jeszcze takie cos, czy nasze nawi maja "trafikinfo", gdyz czasami slysze, "trasa zostala na nowo skalkulowana", a kiedy sie do tego nie stosuje to trafiam na korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 https://pl.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) System TMC jest mi znany ale nie wiedziałem, że działa jak się jedzie bez navigacji. No i nissan w swojej ubogiej broszurce też się nigdzie nie chwiali zostałem mile zaskoczony Edytowane 28 Lipca 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 No wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintelen Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 System TMC jest mi znany ale nie wiedziałem, że działa jak się jedzie bez navigacji. No i nissan w swojej ubogiej broszurce też się nigdzie nie chwiali zostałem mile zaskoczony nie zauważyłem nic takiego u siebie, można to jakoś "aktywować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 TMC jest aktywowany zawsze. Możesz co najwyżej w ustawieniach nawigacji, wskazać by uwzględniał komunikaty TMC przy planowaniu/zmianie trasy. Problem w tym, że w Polsce mamy dwa systemy TMC i trzeci testowy. Dwa pierwsze (RMF i Zetki) są wersją premium - płatną a Here nie ma licencji na korzystanie z TMC Premium. Zostaje Ci testowy TMC (PR), który - jak sama nazwa wskazuje - jest testowy i rzadko coś nadaje. W Szczecinie najczęściej odbieram TMC z Niemiec Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi