Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego sindbad , jakeś Ty się urwał w temacie Qq jak masz maximę , ale dobra popatrzmy pod maskę , uuuu 3 litry silniczek , to i pewno masz gaz którego gregson szuka ? 

Telepie na obu paliwach ?

swiece , cewki sprawne ?

Stan silnika -gniazda zaworów ?  

To ja się produkuję , a tu masz identyczny temat i jeszcze forumowy gazownik DINO radzi !

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98174-nier%C3%B3wne-obroty-na-biegu-ja%C5%82owym-35-v6-automat/

W dniu 22.01.2015 o 13:35, njacek napisał:

aaaa czyli gazu szukasz :D

Gazem to malo kto jest zainteresowany. Glownie ropa. Ale teraz cena poleciala na leb na szyje to i ropa klijnet  tez juz mniej sie interesuje...

W dniu 22.01.2015 o 14:12, gregson napisał:

Gazem to malo kto jest zainteresowany. Glownie ropa. Ale teraz cena poleciala na leb na szyje to i ropa klijnet  tez juz mniej sie interesuje...

Ten geolog co mu muslimy z Afganistanu zrobiły Allah Akbar 3 lata temu też minerałów szukał :( 

W dniu 22.01.2015 o 14:22, Fergul11 napisał:

Ten geolog co mu muslimy z Afganistanu zrobiły Allah Akbar 3 lata temu też minerałów szukał :(

No, ten facet pracowal dla mojej bylej juz siostrzanej firmy z Krakowa, ja pracowalem dla firmy z Torunia.

Jak jego dopadli to akurat robilem badania w tym samym obszarze tylko po drugiej stronie granicy- on byl po stronie pakistanu, ja po stronie hinduskiej.

A obydwie firmy zajmuja sie tym samym. Sejsmika to taka mega tomografia (co sie robi w szpitalu). Tylko ze uzyskuje sie informacje o budowie geologicznej danego obszaru na duzych przestrzeniach- setki kilometrow kwadratowych. I pozniej firma naftowa wie gdzie wiercic a gdzie nie warto bo nic nie ma.

Coś mi przez myśl przeleciało ,że .... to wszechobecna Geofizyka Toruńska może tam Ciebie delegowała !

Taki kontrakt to rozumiem ... a nie jak ja przez prawie 2 lata na Bliskim Wschodzie nawet bez listów (bo ktoś durny w stanie wojennym cenzurę wymyślił)... o internecie , komórkach nie wspomnę :(

Hej nowy 2011 - to Ty przez 2-lata na urlop nie przyjeżdżałeś?- o ciężko. Ja jak włóczyłem się po Afryce  ( 11 lat prawie, też tematy związane z ropą ), ale co 4- miesiące przyjeżdżałem na 2-3 tygodnie do domu na płatny urlop. Oczywiście pracodawca był zachodni, bo nasze firmy jak wysyłały do pracy za granicę , to urlop 2- tygodnie raz w roku ( a słyszałem że niektórzy to rezygnowali w ogóle sami z urlopów, bo bali się że po urlopie już ich z powrotem nie wyślą.

Wiesz ,że ciężko ... to sobie  wyobrazić a "ciężko" to łatwo powiedzieć - to nie ludzkie. Nawet osadzony miał lepiej a my byliśmy "więźniami" z wyboru ;)

Była możliwość jednego urlopu ale przez stan wojenny paszporty traciły ważność i po przyjeżdzie na odpoczynek musiałeś biegać za nowym a to trwało bo i wizy i nie można było na czas powrócić. Najpierw małżonka miała przylecieć - "wybuchł" ten stan, następnie kiedy ja miałem bilety i buking na samolot wtedy Firma Budimex wstrzymała urlopy w związku z tą sytuacją paszportową. Poza tym ,żeby przylecieć do domu to z Iraku trzeba było przez pustynię przejechać ok1000km do Damaszku bo Irak był w stanie wojny z Iranem i samoloty z Bagdadu nie latały. Miałem tam jeszcze posiedzieć pół roku do zakończenia budowy ale kiedy człowiek nie może nawet listu dostać od najbliższych to już było nie do wytrzymania .

... myślę ,że powinienem zostać kombatantem przez te stany wojenne? A , a co - "za naszą i waszą ... " :)

Edytowane przez nowy 2011

A te już rozdali - tym co " to " wymyślili ...

• Upvote 1

Ale...chyba czuje sarkazm.:D

Virtuti utworzył Król s.Poniatowski w 1792r i jest to do tej pory najwyższe odznaczenie wojskowe za dzielność na polu bitwy.

:)  nie będę politykował ...

Dziś też się uśmiecham  ... bo świat jest piękny !

I oby tylko takie odznaczenia 'umarły śmiercią naturalną " byłoby cudownie!

Przyglądaliście się zaciskom w swoich Qashqai"ach? Nie wiem jak jest w J10 ale w moim J11 wygląda to niezbyt ładnie.Nigdy nie spotkałem sie w samochodach z tak posunięta korozja elementów zacisku!!!Konkretnie chodzi mi o obudowę aluminiową.Totalny szajs! Mozna paznokciem drapać patyne!Są plamiaste siwo-białe.

Kup farbę do amelinium i zabezpiecz tylko to musi być amelinowa farba .farba-amelinowa_83423.jpg

Chyba jedynie polerowanie da rezultat i pozamyka pory w materiale .

Fajnie na śląsku sypie śnieg. Mam takie marzenie by sypał i sypał i by bas wszystkich zasypał. By codziennie z rana musiałem odśnieżać auto z pod kilkunasto centymetrowej czapy śniegu. By potem się przebijać przez zaspy heheheheh.

Bo na razie to jedyne myśli jakie mi chodziły po głowie - to po kij ja kupowałem te zimówki.

A za tydzień co nas kusi jechać w okolice zakopanego na narty - to by się przydały.

Zapomnij :) 

już z kierunku zachodniego idzie ciepłe powietrze , dziś było 12*C , za 3 dni będzie w Polsce .

Oby szybciej,bo już wczoraj nie dalo rady i trzeba było pługiem szusować po podwórku.

Będą oryginały z Japonii ...

A może z innej beczki ...o dojarka - ch :)

Coś pokręciłem - to o zaufaniu chyba ... ;)

post-42436-0-89911300-1422260014_thumb.jpg

Właśnie wróciłem i po drodze widziałem jak zbierali na lawetę J11 z totalnie rozpieprzonym przodem  :huh:

Nie zwróciłem uwagi na koła,ale chłodnice były w elementach plus różnego rodzaju kable wiszące.a z maski harmonijka.

Przed kupnem swojego zaglądałem na niemieckie strony i była przez 2-3 dni biała Tekna ze szklanym dachem jaką chciałem, rozwalony przód, nawet nie mocno - za 37tys PLN.

I..... myślałem nad nią, ale krótko. Bo jak sobie wyobraziłem koszty odtworzenia tych wszystkich elementów, w tym radaru od hamowania awaryjnego itp. I to po kosztach części z ASO, bo rynek nic jeszcze nie oferował - odpuściłem.

I chyba dobrze, bo jak nowe egzemplarze mają problemy z czujnikami i radarem - to co po takiej odbudowanie by się działo.

Pewnie zima go zaskoczyła a nie zdążył założyć zimówek :(

A u was podobno posypało ...