gregson Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Wiecie co? Ja pracuje w roznych miejscach na swiecie - mniej lub bardziej cywilizowanych. Ostatnio troche mieszkalem w UK- Weybridge. I tak patrzac na to jak sie zyje i mieszka gdzies indziej a jak w polsce to co by nie mowic polska wcale nie jest taka zla. I jak na poczatku myslalem o wyjezdzie gdzies, to teraz uznalem, ze jednak zostane w PL. To juz taka nasza narodowa przypadlosc narzekanie. Narzeka sie na wszystko. Ale jak sie pobedzie gdzies indziej i spojrzy sie na to wszystko z boku to naprawde w tej Polsce nie jest tak zle jak sie wszystkim wydaje. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ja nie mówię że w Polsce jest źle Mnie zawsze ciągnęło gdzieś dalej , nie tylko wokół komina , i tak mi się życie potoczyło że trybik zaskoczył i podoba mi się tu gdzie jestem , a to stwarza kolejne możliwości których w kraju rodziców bym nie miał , albo trudniej je osiągnął. Żony rodzina też ma rozstrzał po świecie NY , Rwanda ,moi Canada ,Uk Francja Więc choć jesteśmy z nią tak różni to jedno nas łączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A ja też w życiu się na "zwiedzalem" za chlebem i w wielu miejscach, na kilku kontynantach byłem, Powiem tak- Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Niech admin posprząta te polityczne jazdy - szkoda forum na takie dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ale to w koncu Hyde Park i miejsce na takie pierdoly. Jutro tu nt wiary zaczniemy dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Gregson, 1,11 to już dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ale bez spania to jeszcze jutro Karminadel , Ty chyba nie jesteś politykiem , co ? hmmm, ale kawusia moja poranna pachnie , czujecie też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Poranna dobre! Toż to prawie południe Chyba wczoraj a nie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 O przepraszam była za 5 Ósma jak wstawiłem wodę , a do tego jeszcze był półmrok na dworze , bo w zasadzie to klimatycznie mamy 2 godziny różnicy , ale że nie ma co szaleć to przyjęło się że godzina jest ta co w Londynie . Za to w Afryce w ogóle nie przestawiają zegarków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kawę o tej porze spijają na Shoutbox ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A w Doniecku znowu zginęli cywile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Czytam newsy z mojego podwórka przy kawusi i taki kwiatek cycat-"Krzysztof Falgowski z Bandon w Co. Cork, pozwał swojego byłego pracodawcę do High Court, po tym, jak 17 lutego 2009 roku doszło do incydentu, w którym doznał rzekomej kontuzji kręgosłupa. Były pracownik zakładów przetwórstwa mięsnego APB z Bandon twierdził, że od czasu wypadku ma bardzo ograniczone ruchy i codziennie, już od prawie 6 lat walczy z bólem pleców. Sprawa przybrała nieoczekiwany obrót kiedy obrońca Liam Gaynor poprosił w sądzie o odtworzenie wideo, nagranego przez prywatnego detektywa z Insurances and General Investigation Services. Na nagraniu widać było pana Falgowskiego dźwigającego drewniane palety i rozbijającego je na kawałki siekierą. Po 10 minutach projekcji adwokat skarżącego poprosił o 10 minut przerwy, po czym zwrócił się do sędziego Michaela Moriarty o wykreślenie sprawy na wniosek powoda. „Im mniej powiesz, tym lepiej dla ciebie” – miał powiedzieć sędzia. ”Z obserwacji wynika, że wykonujesz pełne, nieskrępowane, silne ruchy każdą częścią swojego ciała”. Tu się nie *&^%$ od razu walą po nazwisku , a nie jakieś Piotr B Waldemar S http://kresy24.pl/category/ukraina/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Politykiem nie jestem, nie byłem i nie będę. Sympatie polityczne oczywiście mam. Od osiągnięcia prawa do głosowania: nie opuściłem ani jednych wyborów czy krajowych czy samorządowych. Ale byłem już aktywny na wielu forach tematycznych - i takie rozmowy (o polityce itp) nigdy do niczego (dobrego/zgody) nie doprowadziły. Jeszcze drugi dobry temat: wiara ;-) [akurat do jakiejkolwiek wiary mam daleko, i ani jednego znaczka ASCII nie mam zamiaru zużyć by "walczyć" za swoje poglądy - bo po co? Przynajmniej na forum motoryzacyjnym]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 W gronie mądrych osób można porozmawiać o wszystkim , a i nawet jeśli ktoś pokaże ząbki lub pazurki to można przestać z nim pisać . Albo stworzyć temat "Forum rozmów kontrowersyjnych " i tam wygłaszać swoje poglądy , ale puki co to HYDE PARK i wal Pan śmiało na każdy temat , byle nie obrażać się wzajemnie epitetami , flagi , godła i Foresta Gumpa w Belwederze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Karminadel,ale to jest HP! tutaj wolno,prawie wszystko.Po to jest ten dział.Oczywiście od nas samych zależy jak daleko się posuniemy w dyskusji,ale myślę że zawsze przychodzi czas na refleksję i opamiętanie,więc wielkiej draki nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jaaaa... jo wiem.... Z drugiej strony, jak już kiedyś pisałem, to forum jest takie "nudne": poza szalejącymi czujnikami, nic (awarie) się nie dzieje - to OK - przynajmniej będzie ruch na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Bo to są nissany ,a nie szmelcwageny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 E no strikte towarzyskie forum to FB, a nie takie mechaniczne , gdzie się można wypłakać że czujnik szaleje mnie padło sprzęgło w moim ukochanym galancie i poszło na ten cel 450€ w poniedziałek , a wczoraj bateryjkę w pilocie zmieniłem i efektem tego była rozpaczliwa ma prośba o pomoc . - Odwróć się i zdejmij majtki! - Nie, Leszek, nie chcę w pupę! - Nie bój się, Sylwia, to nie boli. - A Ksenia mówiła, że boli! - Ksenia się wierciła, nie mogłem trafić to i może zabolało. - Leszek... wstydzę się... - Sylwia, znamy się przecież od lat... Przecież nie możesz się mnie wstydzić, Sylwia! - To... to... to zamknij oczy, Leszek! - Kurna, jak zamknę, to nie trafię! - Leszek, to weź jakoś... inaczej! - Inaczej... inaczej! Otwórz usta! Weź do buzi, łyknij! Dobrze.... A teraz idź do poczekalni i powiedz, żeby weszła następna. Pierdzielone baby, jak się one tej szczepionki od grypy boją! Tylko: tabletka i tabletka... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Za to w Afryce w ogóle nie przestawiają zegarków Nie wiem czy przestawiaja, bo akurat jestem w Angoli a tu taka sama godzina jak w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A czy wam odpadła juz kierownica? http://moto.wp.pl/kat,55194,title,45-tysiaca-Nissanow-do-serwisu-Moze-odpasc-kierownica,wid,17197669,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie wiem czy przestawiaja, bo akurat jestem w Angoli a tu taka sama godzina jak w PL Nie mają czegoś takiego jak czas letni czy zimowy , bo tam cały rok słońce wschodzi o 6 a zachodzi o 18 + - . Latem będzie różnica 1h według polskiego czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Gregson ja już myślałem ,że gdzieś dalej ... Nie chciałem pytać co Ty tam robisz ,że tak na forum czynnie uczestniczysz ! Pewnie masz jakąś dobrą "fuchę" .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Raczej gruszek tam nie ma,więc sądzę że "przyrządem" ich tam nie obija No chyba ze na banany się przerzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Gregson ja już myślałem ,że gdzieś dalej ... Nie chciałem pytać co Ty tam robisz ,że tak na forum czynnie uczestniczysz ! Pewnie masz jakąś dobrą "fuchę" .... ? A moje miejsce pracy to duzy komputer wiec do forum mam dostep nieograniczony A robie jako "geofizyk przy przetwazaniu danych sejsmicznych"- jesli cos Ci to mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 aaaa czyli gazu szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi