Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Panowie OT się robi Niech tu ktoś posprząta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Żeby nie było OT: jakość plastików IMHO jest bardzo bardzo słuszna, raczej na poziomie VW niż Forda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Należy dążyć do spełnienia marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 pół miesiąca minęło - jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 niestety jeszcze emocje nie opadły bo nie moge zasiąść za sterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 a mi to się marzy Pulsar Nismo... A mi nowy Peugeot 508 Daniel to za słabo się starasz. Trzeba właściciela zakneblować, zabrać kluczyki i na testy Dla dobra przyszłych pokoleń ;P :whistle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam wszystkich tutaj. 8 stycznia stanę się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem Pulsara DIG-T 1,2 w wersji Tekna, więc z lekkim wyprzedzeniem postanowiłem się tutaj zameldować. Autko już stoi u dealera, niemal gotowe do odbioru, pozostała kosmetyka, rejestracja i będzie moje. Jedno co zauważyłem, to karta navi na wyposażeniu z literką "B", czyli aktualność 2013/2014. Stąd pytanie do znawców tematu - autko nie powinno być wyposażone w kartę z najnowszymi mapami 2014/2015 z literką "C" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Super wreszcie ktoś napiszę coś o tym samochodzie bo tu trochę jest chętnych do zakupu Bo Hrabina chyba lojalkę podpisała z Nissanem bo nic nie chce pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na dziale Qashqhaia jest rozbudowany temat tych kart , więc popytaj chłopaków. Moim zdaniem powinna być najnowsza i takiej przy odbiorze bym żądał A autko spoko , powinieneś być zadowolony. I jeszcze tecna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja lojalki nie zamierzam z Nissanem podpisywać. Zawsze walę prosto z mostu zarówno o plusach jak i minusach. Na chwilę obecną wydaje mi się, że dokonałem najlepszego z możliwych wyborów. Zapewniam, że na bieżąco będę składał meldunki nt. sprawowania się nowego autka, bez owijania w bawełnę, by inni mogli podjąć przemyślane decyzje. @ manix Sprawę karty poruszyłem u dealera - rzekomo wyjaśniają. Zobaczymy co z tego wyniknie. Dam znać jutro wieczorem. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja lojalki nie zamierzam z Nissanem podpisywać. Zawsze walę prosto z mostu zarówno o plusach jak i minusach. Na chwilę obecną wydaje mi się, że dokonałem najlepszego z możliwych wyborów. Zapewniam, że na bieżąco będę składał meldunki nt. sprawowania się nowego autka, bez owijania w bawełnę, by inni mogli podjąć przemyślane decyzje. @ manix Sprawę karty poruszyłem u dealera - rzekomo wyjaśniają. Zobaczymy co z tego wyniknie. Dam znać jutro wieczorem. Pozdrawiam wszystkich I takich ludzi nam potrzeba Szczerych którzy mówią to co myślą i nie owijają w bawełne Czekamy na rzetelną opinie o nim-może jakiś mały tutorialek lub vlog? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jeszcze pasuje by kolega napisał z jakim autem będzie porównywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Nic nie wspominał , że będzie porównywał i całe szczęście. Takie porównania są strasznie subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 W "przywitaniu" nasz nowy kolega Andrzej G wspomniał, że ma Almerę z '98.... Pulsar vs Almera..... nieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 no to pulsar nie ma szans , miałem almerę z 99 od nowości (niezniszczalny silnik ma ta lala) teraz ma już 300kkm i dalej hula u znajomego . blachy robił i drugie sprzęgło . do tego tak prosta że tam naprawdę nie bardzo miało się co psuć. aczkolwiek parę rzeczy padło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 W "przywitaniu" nasz nowy kolega Andrzej G wspomniał, że ma Almerę z '98.... Pulsar vs Almera..... nieeee Almerka jeszcze stoi w garażu. Klient już czeka. Oj ciężko będzie się rozstać z tym Autkiem. Nigdy mnie Almerka nie zawiodła. Nigdy nie zaliczyłem najdrobniejszej awarii. Po trosze czuję się jak zdrajca. Inna sprawa, że zbytnio Almerki nie przemęczałem - przebieg nie dotarł jeszcze do 120 tys. No ale to w dzisiejszych czasach "golec". Co z tego że w eleganckim stanie, srebrny metal jak nowy, skoro nie ma w nim nawet ABS-u, już nie wspomnę o klimie ... a człek coraz starszy i wygodniejszy. Nic nie wspominał , że będzie porównywał i całe szczęście. Takie porównania są strasznie subiektywne. Dokładnie. Nie zamierzam wzniecać pożaru między fanami różnych marek. Mógłbym co najwyżej porównywać Pulsara z Almerką, ale wtedy wywołałbym kupę śmiechu. Dlatego pozostanę przy opisywaniu bieżących wrażeń dot. Pulsara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 To taki skok o lata świetlne technologicznie masa gadżetów , ale przez to większe szanse na usterki=niestety taki rykoszet. Obyś ich nie zaznał nigdy , a jak już to na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 To taki skok o lata świetlne technologicznie masa gadżetów , ale przez to większe szanse na usterki=niestety taki rykoszet. O "skoku" zdążyłem się już przekonać. Pożyczyłem z dużym wyprzedzeniem od dealera instrukcję autka - szok. Do stroniących od nowinek nie należę, ale im bardziej zacząłem się zagłębiać w szczegóły ustawień, tym bardziej zaczęły mi się przegrzewać szare komórki. No ale tak to bywa, jak się człek przesiada z roweru na pojazd kosmiczny. Trochę czasu upłynie zanim wszystko ogarnę. Najważniejsze, że wiem, jak toto odpalić i wyłączyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Oj tam.... do lepszego człowiek się błyskawicznie przyzwyczaja Gorzej w drugą stronę.... Dobrze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Najważniejsze, że wiem, jak toto odpalić i wyłączyć ... Ba , nawet gasić nie musisz, sam zgaśnie (start/stop) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 a i się włącza chyba , Ja bym wolał bardziej posłuszne ,,, A znagomy ma jakiegoś nowego szmelc wagona chyba 1.4 Tsi oo Tiguan ,, coś było że na wsi chciał wyjechać po ostrej dosyć drodze to auto mu gasło mimo że gazował i próbował telefon do pośrednika który mu sprzedał i się dowiedział że ma se tam coś ponaciskać to wyłączy jakiś system i tyle ale to było zbyt skomplikowane ,i tak stanął osioł na środku drogi ja się rozpędzam jadę tam gdzie jest twardo itp ,, i bym wyjechał starym autem z FWD ale nie stoji rozkraczone chya AWD .. i d*pa ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Czekamy na rzetelną opinie o nim-może jakiś mały tutorialek Witam Po tak serdecznym przywitaniu przez użytkowników tego forum, postanowiłem się odwdzięczyć i też coś wnieść, by zarówno aktualnym, jak i przyszłym użytkownikom tego modelu, ułatwić pierwsze kroki. W załączniku zamieszczam opracowaną przeze mnie, na podstawie oryginalnej instrukcji Pulsara, wybiórczą "ściągawkę". Mam nadzieję, że komuś się przyda :rolleyes: Na opinie jeszcze nie pora - obiecałem że będą rzetelne, więc muszą być oparte o kilometry spędzone na drogach ... nie tylko dopieszczonych S-kach. Na razie cieszę wzrok i studzę emocje związane z zakupem, marznąc w garażu i ćwicząc obsługę poszczególnych "gadżetów" umiejscowionych zarówno na kierownicy, jak i w jej okolicy. Nissan Pulsar - pierwsze kroki .pdf Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Brawo Czekamy na więcej Ode mnie + za wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Brawo Czekamy na więcej Ode mnie + za wkład Ku Chwale Ojczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Aby dopełnić formalności Andrzeju - jako drugiego posiadacza Pulsara na Naszym forum - zapraszamy do zapoznania się z tym tematem : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98189-konkurs-fotograficzny-nissan-stycznia/?do=findComment&comment=1024494 Gorąco zachęcamy do udziału w konkursie ..... miesiąc - do wyboru....cały rok przed nami Czekamy na dobre zdjęcie tego pięknego czerwonego "dziecka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi