mr Horhe Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 A u mnie po wymianie 2 przednich czujników był spokój całe trzy tygodnie. No i teraz raz działają a raz nie . No i przy okazji buzer-brzęczek zamarzł. Działa jak chce... Po dwóch wizytach w aso jest on do wymiany. Mam nadzieje że to uleczy cały system. Mam jeszcze gwarancję więc będę aso nawiedzał. ..aż do wymiany wszystkich czujników, bo na to się zanosi..ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Ja też od czasu do czasu mam problemy z przednimi czujnikami. Pomaga jak przywalę z wyczuciem w nie pieścią ze dwa - trzy razy i mam na dłuższy czas spokój (poważnie, nie żartuję sobie ). Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Tomi_St Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Można wobec tego przywalić też w jakiegoś piechura na parkingu pod Biedrą i będzie spokój. No chyba, że w odwecie on nam przywali, to wtedy spokoju może nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 15.01.2016.No i brzęczek wymieniony. Wszystko hula jak trzeba, czujniki też. Brzęczek robił jakieś zwarcie no i to chyba była przyczyna szaleństwa czujników. Mam nadzieje że to koniec tej usterki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Mr Horhe - napisz co ci wpisali w zlecenie - wymianę konkretnie czego, bo ja zwariuję zaraz. Wciąż mam odpowiedź z gatunku TTTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuWojtas Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 U mnie powiedzieli, że uszczelnili czujniki i rzeczywiście jest ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Wymienili mi sygnalizator dźwięku - t.zw. Brzęczek który daję sygnał ostrzegają przy zbliżaniu do przeszkody . Jak pisałem wcześniej robił on jakieś zwarcie. Zlecenia zwrotnego nie dostałem gdyż praktyka serwisu taka jest. Postaraj się nagrać na telefonie co się dzieje. Na początku serwis też mnie zbywał że TTTM no i ze to użytkownik się nie zna i rozumie jak system działa....Jak przeczytasz post od początku to się rozjaśni. .a poza tym jak wpiszesz ,,szalejące czujniki parkowania " na you tube to zobaczysz wyczyny sytemu. Oczywiście nie nagrałem wszystkiego ale przez rok to by było z 50 filmików spokojnie...musisz i nękać ,straszyć i nachodzić...no aż zrobią co do nich należy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 OK, mam 3 filmy z różnych dni, kiedy czujnik z przodu szaleje, widząc duchy. Umawiam się do ASO. Ostatnio awaria zdarza się 3-4 razy dziennie, nie da się tym samochodem jeździć, stwierdzam z przykrością - przez takie g... Zupełnie, jak w Peugeot 307. Gówniane usterki, które psują całą radość z korzystania z tego fajnego samochodu :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 ta....jak już odwiedziłem kilka razy serwis z listą rzeczy do poprawienia to g*** poprawili - teraz dzięki serwisowi wiem że: - przy lekkim śnieżku zachlapie mi echosonde - wyskakuje błąd i nie działa czujnik zbliżenia - to normalne - przy słonecznym świetle prosto w gębę rano lub popołudniu i tak auto może samo z siebie się przełączyć na tryb nocny - to normalne - czujnik parkowania z przodu się włączy jak już chyba je*nę w drzewo - to normalne - czujniki ciśnień w oponach nie pokazują poprawnie ciśnienia - to normalne - czujnik temperatury - jest wewnątrz auta , zabudowany tak że praktycznie zawsze wskazuje 2-3 stopnie więcej niż jest na zewnątrz (nauczyłem się przy nim odejmowania do 3ech) - to normalne sama radość z nowoczesnych technologii ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Na innych forach ,jak wybierałem nowe auto,te same problemy .Niestety ,ta"nowoczesność" coraz bardziej rozbudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A mój QQ dla odmiany przestał mnie zaskakiwać całkowicie. Od długiego już czasu wszystko działa jak producent założył, czujniki parkowania nie wariują, ciśnienie w oponach pokazuje prawidłowo, światła działają kiedy trzeba, a w silniku poziom oleju stoi jak zaczarowany. Normalnie cuda jakieś albo cisza przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Zepsuty czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Myslę colins że musisz to zglosić do centrali nissan, bo normalne to to nie jest aby wszystko działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A mój QQ dla odmiany przestał mnie zaskakiwać całkowicie. Od długiego już czasu wszystko działa jak producent założył, czujniki parkowania nie wariują, ciśnienie w oponach pokazuje prawidłowo, światła działają kiedy trzeba, a w silniku poziom oleju stoi jak zaczarowany. Normalnie cuda jakieś albo cisza przed burzą. Prezent masz na urodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Tak też bywa, zero problemu, jak stoi w garażu i przed wyjściem kłaniamy się QQ życząc miłego dnia :-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Bo każdy samochód ma duszę. Jeśli się do niego gada, drapie za uchem (za lusterkiem) i podchodzi z uczuciem, to odwdzięcza się na swój mechaniczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Tutaj się w pełni zgodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Ha,ha, piescicie Wasze autka, nacieracie roznymi kremami (a moze taki, lub inny bedzie lepszy, popatrzcie na Wasze pielegnacje) ja nic nie robie, czasem w srodku odkurze i mam spokoj, nic zlego sie u mnie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Kobiety nigdy tego nie zrozumieją. Tak jak mężczyźni wielogodzinnych wizyt kobiet w sklepach z ciuchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Kurde,,,odgryzl sie, brzydki colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Kobiety nigdy tego nie zrozumieją. Tak jak mężczyźni wielogodzinnych wizyt kobiet w sklepach z ciuchami. Zapomniałeś o godzinnym obleżeniu łazienki przed wyjściem do sklepu z ciuchami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Oraz salonach fryzjersko kosmetycznych gdzie godzina w wydaniu kobiety to sześć godz. A z tym że autko lubi jak się doń pieszczotliwie zwracamy to się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 A z tym że autko lubi jak się doń pieszczotliwie zwracamy .... To się da leczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Ha,ha, piescicie Wasze autka, nacieracie roznymi kremami (a moze taki, lub inny bedzie lepszy, popatrzcie na Wasze pielegnacje) ja nic nie robie, czasem w srodku odkurze i mam spokoj, nic zlego sie u mnie nie dzieje Robicie to celowo aby sliczne autko nie było piękniejsze od was i faceci na skrzyżowaniu nie zarkali na lśniące chromy i zaczernione niskoprofilowe opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) A z chęcią Fergul11 skorzystam z twojego terapeuty może pomoże :-))))))) Edytowane 18 Marca 2016 przez kubalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi