Gość mirekg9 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Co do TVN Turbo, to teraz oglądałem Zakup kontrolowany. Samochód Micra kupiony w polskim serwisie, pierwszy właściciel, garażowany, przebieg udokumentowany-chyba 116ooo. Tylko ten pierwszy właściciel zapomniał dodać ilu było kierowców -- samochód był z Nauki Jazdy !!!!! Zniszczony strasznie a dali ten model jako przestrogę dla kupujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Oglądałem to Babeczka kupiła forda fieste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgadza się, ale i w Fiestę też musiała trochę włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 No niestety bo nie ma aut bez wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) No niestety bo nie ma aut bez wkładu W każdym aucie trzeba coś zrobić... Szkoda że zbyt wielu ludzi jest przyćmionych "uczciwością" sprzedawców. Chyba że kupujesz od przysłowiowego Pana Mirka, handlarza w skórze, któremu nic nie puka, 15 letnie auto ma super zderzaki, wnętrze bez rysek i ogólnie Niemiec się załamał jak oddawał Edytowane 21 Listopada 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 ...a Polacy jak witali to klaskali :POstatnio w Turbo Kamerze była sytuacja jak Dziewczyna z Chłopakiem (nie wiem czy małżeństwo bo włączyłem jak już był reportaż) kupili samochód od Mirka z komisu Byl to Nissan Primera WP12 2001 r .Po badaniu okazało się że to auto było poddane kasacji w 2004 roku a w pl sprzedane jako "bezwypadek"A gościowi turbo padło,silnik miał za niską kompresje,dymił,dmuchał,kichał dławił sie, a jak pojechali do komisu to sprzedający Mirek z łapami do tego kolesia podszedł i chciał go pobić i kazał spier....ć Ot taka Polska rzeczywistość i prawda o Mirku handlarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Oglądałem to, jak pokazywał papiery to był tam jakis zapis, że egz. przedprodukcyjny (?) o co chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Nie przedprodukcyjny tylko samochód zezłomowany.To auto miało szkodę całkowita i powinno było pójśc na żyletki,a jakiś pan Mirek go odbudował i sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 http://tvnplayer.pl/programy-online/turbo-kamera-odcinki,249/odcinek-11,S13E11,24356.html 16min 17s Cyt: " Z numeru VIN wynika, że jest to samochód tzw. PT2 - przedprodukcyjny, testowy" W treści programu nic o tym nie wspominali chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Z tą szkodą całkowitą to nie tak do końca... Szkodę można mieć faktycznie za auto skasowane, jak i za auto gdzie naprawa przekracza jakiś procent wartości auta a auto konstrukcyjnie nie jest ruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 http://tvnplayer.pl/programy-online/turbo-kamera-odcinki,249/odcinek-11,S13E11,24356.html 16min 17s Cyt: " Z numeru VIN wynika, że jest to samochód tzw. PT2 - przedprodukcyjny, testowy" W treści programu nic o tym nie wspominali chyba. Wiesz teraz to mnie zagiąłeś. Na bank mówili że zezłomowany tylko teraz nie wiem czy w programie czy w zapowiedzi... Musze to oglądnąć kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian3510i Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Dopiero co się tu zarejestrowałem więc witam wszystkich! Jako,ze nie mam wielkiej wiedzy o japońskich autach mam do was wielką prośbę.Na wakacjach planuję kupić Almera N16 po liftingu,moje pytanie : jaki silnik polecacie i ile w czerwcu przyszłego roku wyniosłaby mnie Almera warta kupienia? PS. koniecznie pięciodrzwiowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) To jest samochód brytyjski, nie japoński, a jeśli chodzi o polift to w sumie już francuski. Rozsądne minimum z silników benzynowych to jednostka 1.8 - 1.5 jest zwyczajnie za słaby, spalał będzie tyle samo (zarówno benzyny jak i oleju), generalnie poza pojemnością są to te same silniki i trapią je te same przypadłości. Odpowiedź na ostatnie pytanie: wszystko zależy od stanu i rocznika. Samochód nie jest tragiczny, ale ma sporo wad, dlatego nie możesz się przypalać, tylko albo być czujnym i sprawdzić wszystko, albo wliczyć w koszt zakupu duże wydatki na naprawy po jego kupnie. Edytowane 28 Listopada 2013 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian3510i Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 chodzi mi o rocznik 2002 już po fejsie lub 2003,stan w którym po wymianie filtrów,rozrządu,i płynów zdolny byłby do jazdy bez dalszych kosztów dostałbym za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Ja swój ze stycznia 2002r z dwoma kompletami kół, 1wł, salon PL z normalną usterką w tym modelu czyli gigantycznym apetytem na olej sprzedałem za 6000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matus Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 ja z rocznika 2003 po lifcie kupiłem za 9500 z full opcja silniik 1.8 w tym roku w lutym, ogolnie trafilem w miare okazje, jedyne co robilem do tej pory to belke pod chlodnica a ze sam to tylko 150zl, wymienione amory tyl i czeka mnie remont magla wiec jakies 800 stowek .Mysle ze do 10k powinienes cos znalezc spokojnie a widze ze jeszcze potanialy od tego czasu jak ja kupowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Jak nie chcesz problemów, to jedyny słuszny wybór w N16 to silnik 2.2 diesel. A jak chcesz mieć jeszcze mniej problemów, to nie N16 tylko coś zupełnie innego, nawet nie Nissan, bo od 2000r weszli w spółkowanie z Renault i im to na dobre nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ten 2.2 też ma zdaje się kapitałochłonny problem z pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 W każdym razie naprawa pompy to nie jest aż taki kosztowny problem, jak wymiana pierścieni czy nasłuchiwanie, kiedy łańcuch rozrządu zacznie dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian3510i Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 a jak nie almerka to auto od 7-10 k tanie w utrzymaniu ?polecacie coś? chociaż szkoda,ze Almera ma taką opinię,wielu kupuję teraz auto bo albo są tanie w utrzymaniu albo im się podobają,ja kiedyś wsiadłem no N16 i po prostu poczułem,ze muszę to auto mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Civic VII ale to bliżej 12 trzeba liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja bym się w nic pseudojapońskiego nie pakował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Panie i Panów szczególnie tych którzy posiadają Tino i kierowców ich "siostrzyczek" Almerek..... Jak myślicie, czy Nasze Tinki nie są pięknymi r o d z i n n y m i samochodami ??? Ja jestem z niej bardzo zadowolony i po prostu ją kocham . Dzieci mają miejsce, gdzie mogą i jeść i malować czy też rysować lub czytać . A i nam czasami również takie stoliczki się przydadzą Jeśli również tak uważacie i myślicie iż taki piękny samochodzik powinien znaleść się w NASZYM kalendarzu, to zachęcam do głosowania na NIEGO, a i przy okazji i na mnie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/92149-iv-edycja-konkursu-m%C3%B3j-nissan-jesie%C5%84/ Czas do 6-go grudnia.!!!!!!!!!! Dziękuję i ślę pozdrowionka, Mirek Edytowane 4 Grudnia 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Panie i Panowie! Oto okazja! http://otomoto.pl/nissan-almera-klima-ksiazka-diesel-sport-C31514327.html Almera 2.2 Di po wymianie paska rozrządu i napinaczy, wpis z Niemieckiego serwisu! Cuda kur... bo w aucie egzystuje łańcuch! Niemiec potrafi! Bezwypadkowy, a prawa strona lekko się opier.... o płot chyba. Nic nie stuka poza upier.... się maglownicą! Zadbany... a w środku jakby ktoś sr*ł na siedzenie! Okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotten Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Mało jest tych gti, to wydaje się warte uwagi http://allegro.pl/mocna-bezwypadkowa-almera-gti-sprawdz-toooooooooo-i3771967819.html#tabsAnchor gdyby nie to że już takie posiadam.... to można by ogarnąć jeszcze dobra instalacja i można śmigać ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi