JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wystarczyło że wyjął obydwa i widać było ,że mają dosyć podrózowania,po 17.700 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Aaa, to już wiem o co chodzi. Ja mieszkam w mniej zadymionej okolicy. Całkiem niedawno sprawdzałem i filtr powietrza był prawie jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Nie no , jaja sobie robię.A płyn poprostu dolej do pelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Manixio coś Ci się chyba pokiełbasiło z tą odpowiedzią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) nie podążam za Wami Ja też colinsie jak grzeszę to szukam usprawiedliwienia ! Edytowane 11 Grudnia 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 No wiem, już zajarzyłem. Za dużo piję ostatnio. To przez Ciebie (a może dzięki Tobie) Adamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Manixio coś Ci się chyba pokiełbasiło z tą odpowiedzią? S5 bydle ,zamienia mi wyrazy ,mam już go dość.Poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Uszczelkę pod korek .jak jesteś Szkotem I płyn do spryskiwaczy no i jednak nie robiłeś jaj - jak mnie facet w ASO spytał czy mam swoją uszczelkę pod korek to wymiękłem .... Oczywiście zalecają mi wymianę obu filtrów: powietrza i pyłkowego.... AKTUALIZACJA: tak więc zamiast wydać 250 w ASO na oba filtry, wydałem 110 z przesyłką . Wymiana banalna: pyłkowy trochę trzeba zgiąć żeby wszedł bo otworek cosik mały, ale w środku filtr jak to filtr - wraca do swoich kształtów więc jest oki, co do filtra powietrza to byłem mile zaskoczony: 5 zatrzasków i zero śróbek. Bardzo wygodna i bezproblemowa wymiana. A na marginesie to w ASO mieli rację - oba filtry były do wymiany... Nie mniej jednak na 12 stycznia się znowu umówiłem - będą mi rozwiązywać problemy z elektroniką (czujniki zmierzchu, zbliżeniowe, radio , etc.). Edytowane 29 Grudnia 2015 przez sph3r3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mam pytanko, co obejmuje drugi przegląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Wszystko to plus chyba wymiana płynu hamulcowego? I jaka cena? kto już robił? Przyznać się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie mówcie ,że w nowych instrukcjach nie ma zakresu przeglądów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Komu w dobie internetów chciałoby się czytać książki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Moja żona czyta 1 na 3 dni. Nawet jej czytnik kupiłem Ja sam osobiście czytam tylko instrukcje np sprzętu który kupuję w tym QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Więc skoro przeczytał, to niech zdradzi co podlega czarom na drugim przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igelski Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Więc skoro przeczytał, to niech zdradzi co podlega czarom na drugim przeglądzie. Jadę pod koniec stycznia. Oprócz tego co na pierwszym to płyn hamulcowy i filtry powietrza, klimatyzacji oraz opcjonalnie (przy danym przebiegu) paliwa. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez igelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Moja żona czyta 1 na 3 dni. Nawet jej czytnik kupiłem Ja sam osobiście czytam tylko instrukcje np sprzętu który kupuję w tym QQ hehe, ja mojej też właśnie czytnik kupiłem (kindle) ... i sam teraz czytam . Chyba sobie kupię drugi, a co do manuala to mam zamiar go wgrać do tego czytnika. Dobrze toto mieć pod ręką i wiedzieć co z czego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Mam do Was pytanie. Jaka jest wasza opinia odnośnie miejsca serwisowania? Auto kupiłem 130 km od domu w Japan Motors w W-wie. Najbliższe ASO mam 30 km od domu. Pytam ponieważ mam listę uwag do auta (braków i usterek, które chciałbym usunąć). Wiem, że teoretycznie powinno to załatwić każde ASO, ale sami wiecie jak jest. Świadomie czy nie, ale chyba lepiej traktują stałego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jest tetat ocen ASO tam możesz poszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiwa Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Wykupiłem pakiet 5 przeglądów. Przy pierwszym przeglądzie panowie z serwisu specjalnie się nie napracowali. Dostałem wydruki z testów : - akumulatora, - amortyzatorów, - hamulców, - samokontroli pozostałych mechanizmów (15 pozycji). Wszystko w normie . Ponieważ pan z serwisu nic nie wspomniał o pozostałych czynnościach, zadzwoniłem później i zapytałem, czy chociaż olej zmienili. Pan trochę pomyślał (może coś tam sprawdził) i powiedział, że tak. Filtr oleju i uszczelkę też podobno zmienili. Żadnych innych filtrów nie zmieniali, bo powiedział, że nie było potrzeby (są w wystarczająco dobrym stanie). Sprawdzałem wygląd oleju przed i po wizycie w ASO. Dla mnie praktycznie nie ma różnicy, dlatego nie wiem, czy na pewno wymienili mi ten olej. Po przejechaniu 13500 km olej źle nie wygląda, ale co będzie za rok po 27000 km ? Nie pozostaje mi nic innego jak kontrolować jego wygląd od czasu do czasu, a za rok poproszę, żebym chociaż z daleka mógł popatrzeć na wymianę tego oleju. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 W jakim serwisie jak można zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiwa Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Impwar na Wilanowskiej. Kiedyś tam był Team Nissan i serwisowali mi Nissana Almerę. Autko było dobre i jakoś wytrzymało kilka lat serwisowania w tamtym miejscu. Po kilku latach pojechałem do innego serwisu i mechanik powiedział, że spuszczony olej był czarny i chyba w ogóle mi go nie zmieniali ! Z sentymentu (i dobrych wspomnień) wróciłem do marki Nissan, ale do serwisu na Wilanowskiej (pomimo zmiany właściciela) podchodzę jak pies do jeża. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czytałem że serwis na Wilanowskiej nie cieszy się dobrą opinią, stąd moje pytanie ponoć na Wrocławskiej jest lepszy a najlepszy jak się samemu zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czytałem że serwis na Wilanowskiej nie cieszy się dobrą opinią, stąd moje pytanie ponoć na Wrocławskiej jest lepszy a najlepszy jak się samemu zrobi i tak też zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Pierwszy przeglad wlasnie za mna. Sprawdzono 58 punktow kontrolnych, wymieniono olej i w droge. Zadnych zastrzezen, przebieg 7600 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Myślałem Kapitanie, że Ty śmigasz tym swoim śmigaczem po Skandynawii sporo. A jak się okazuje, jednak malutko. Ale przynajmniej dłużej będziesz się cieszył niezużytym QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi