CaptainRandall Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Nie, pan kapitan z racji miejsca wykonywania zawodu i polityki miasta jest weekendowo-wakacyjno-swiatecznym uzytkownikiem bolidu ze stajni Nissana. Ponad polowe rocznego przebiegu robie w ciagu letnich miesiecy. Musze przyznac, ze pomimo krotkiego okresu uzytkowania poczulem sentyment do tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Pierwszy przeglad wlasnie za mna. Sprawdzono 58 punktow kontrolnych Napisz co to za punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 U nas wygląda to tak (mały przegląd po 7 latach, Co drugi jest duży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 U nas wygląda to tak (mały przegląd po 7 latach, Co drugi jest duży) Manix, dokladnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Za mną pierwszy przegląd po roku, przebieg 18 688 km. Koszty przeglądu: - przegląd okresowy 289,21 zł - podkładka korka spustu oleju 3,35 zł - bateria pilota 13,54 zł - filtr przeciwpyłkowy 125,00 zł - ozonowanie klimatyzacji 99,00 zł Razem 530,10 zł Plus mój olej ENEOS Premium Hyper 5W40 175,00 zł i filtr Purflux L441 40,00 zł Łączny koszt 745,10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Widzę Myszorku, że jesteś kolejny osobnikiem z tego forum, który zalał swój wehikuł olejem Eneos. Czy w Twoim serwisie podobnie jak w moim oglądali flachę Eneosa z każdej strony jakby złotego graala ujrzeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 No wiesz, że właśnie nie, bo wszędzie dookoła pod ścianami stały wielkie beczki z jeszcze większym napisem ENEOS. I powiedzieli jeszcze, że to bardzo dobry wybór i żeby się już go raczej trzymać. Za to ja zrobiiłem oczy, bo zaproponowali mi Shell Helix Ultra 5W30 (tylko nie wiem, czy ECT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam kolegów Zbliża się termin mojego drugiego przeglądu jaki proponujecie olej? Na pierwszym zalałem ELF Evolution 900 SXR 5W40 . Może taki jak myszorek poleca ENEOS Premium Hyper 5W40 ( serwis nie będzie robił problemu ? ) Jakie mogą być koszty przeglądu bez oliwy ? Co ewentualnie mogę jeszcze sam kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Czyli jak widzę Myszorku, w niektórych ASO mają większe pojęcie na temat olejów niż w mojej. Ale przyznaj proszę, że wziąłeś pod uwagę też moje wskazówki związane z tym olejem? No połechtaj proszę moją próżność. Makrysie szanowny - jeśli masz więcej dutków, to możesz się szarpnąć na jeszcze lepszy olej z gamy Eneosa i jest to Eneos Sustina. Jakieś 250 zeta za flachę 5 litrów trzeba niestety wybulić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Tak colinsie, brałem pod uwagę twoje i tylko twoje wskazówki pod uwagę. Po tym ile nawypisywałeś na forum jesteś największym ekspertem od olejów (no po Edku oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 ale też 5W40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Dziękuję przyjacielu Myszorku Tfu, kurna, emotikony mi się pomyliły. Miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ja Makrysie mam w instrukcji 5W40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 ale też 5W40 ? Tak Makrysie, najlepiej by pasowało o takiej lepkości. Ten z linku Eneos Sustina 5W40, to najwyższa półka z gamy Eneosa. Z tym, że do naszych kosiarek wystarczy w zupełności ten zalany przez Myszorka i przeze mnie (i przez Stridera też) Premium Hyper 5W40 (należy mieć na uwadze iż nasze kosiarki potrzebują 5 litrów oliwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Z tym Eneosem to tak jak u mnie z Lotosem gdzie nie idę to się potykam o Qazara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Tylko ta cena trochę mnie przeraża. A ktoś już robił drugi przegląd ? Ale z drugiej strony co się nie robi do mojej kosiarki. Gdzie kupiliście ten olej ( Premium Hyper 5W40 ) mogę poprosić o link A może zmiana tematu na : "pierwszy i drugi przegląd" Edytowane 6 Lutego 2016 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Ja kupiłem w firmie z Płocka z Chopina. Temat: Pierwszy i następne. Edytowane 6 Lutego 2016 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Czyli rozumiem że uzupełnienie tego nowego ozonu kosztuje 100 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Flood,tu chodzi o oczyszczenie klimy ozonem.Ozon niszczy grzyby i bakterie w układzie wentylacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Sorry racja . Dobijanie mialo być droższe i jak na razie trudno dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dobijanie to będzie, ale nas jeśli ten nowy czynnik nie stanieje. Wyjedziesz od "nabijacza klimatyzacji" z rachunkiem 1000 zł, a w tym samym czasie ktoś inny z autem, w którym układ klimatyzacji napełniony jest starym czynnikiem, zapłaci 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak patrzę a lubię to pod maskami samochodów KIA jest nalepka że AC jest nabite tym nowym super Syfem -R-1234yf !!! Powodzenia przy uzupełnianiu bądź wymianie Syfu- 123456789 na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 No niestety Edi, producent tego nowego czynnika musi mieć niezły dar przekonywania , bo coraz więcej producentów zaczyna go stosować w swoich samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 To dar Unii,niech ich szlag... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi