matador41 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 czy jest jakaś istotna różnica między zimowymi oponami Nokian WR SUV 3 a Nokian WR D4 zobacz np. tutaj (ewentualnie zmień rozmiar): http://www.oponeo.pl/porownywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 nowe tzn z tego roku czy zeszłoroczne bo to ma znaczenie? wrzuć namiar może skorzystam następnym razem... dzięki takiej wymianie informacji można coś zaoszczędzić... sklepopon, są w Krakowie na Bociana i w Bonarce (parking na -1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Wy się licytujecie,że taka ,a taka opona nie może być,że straci się na nią gwarancję...a serwisy do Qashqai'a zakładają Achillesy zimowe i się nie martwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssoryu Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Pomyślałem, że odbiorę w styczniu QQ ubranego już w zimowe kółka i serwis dilera zaproponował mi zestaw 16": opony Toyo, stalowe felgi nissanowskie i czujniki za 3000 zł (plus nissanowskie kołpaki po stówie za sztukę) - w cenie instalacja/kalibracja itede. Warte to tej ceny (głównie chodzi mi o felgi i kołpaki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opony 1,3k + tpms ~600-800pln ( kupując np na allegro, są już zaprogramowane, do auta adaptują się same ) + koszt stalówek + kołpaki za 400pln ??? Za 3,4k kupisz wszystkie elementy, ale zamiast stalówek, będziesz miał aluminiowe. Nie kupuj w ASO, bo jeszcze policzą za sprężone powietrze, które przecież musi przypłynąć aż z Japonii, w specjalnych beczkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja właśnie założyłem Hankoki wintrr i'ceopt evo2 w320 i powiem tak, nie wiem jak na śniegu ,ale na deszczu są super a do tego ciche (choć to , ciężko określić , bo autko jest niewiarygodnie wyciszone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Ja właśnie założyłem Hankoki wintrr i'ceopt evo2 w320 i powiem tak, nie wiem jak na śniegu ,ale na deszczu są super a do tego ciche (choć to , ciężko określić , bo autko jest niewiarygodnie wyciszone) Z tą ciszą to subiektywne odczucie każdego użytkownika, ja mam wrażenie, że właśnie nie należą do najcichszych ( X-trail ). A swoja drogą, Tucson jest tak dobrze wyciszony? Na forum hyundai'a czytałem, że ludzie wyciszali matami nadkola, choć to chodziło o i30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekpro Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Jest i to bardzo bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Potwierdzam .Jest świetnie wyciszony i jeszcze lepiej spasowany. Na you tube dziennikarze po kilka razy sprawdzali bo też byli pod wrażeniem ,wyszło im ,że jest porównywalnie cichy z lexusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Na allegro kupiłem nowe stalówki za 470zl oraz opony zima dębica frigo hp2 1100zl . Jak na razie dobrze jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 A jak z hałasem od opon??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Hej! Ja wymieniałem na początku miesiąca, wszystko kupiłem sam i wyglądało to tak: Czujniki TPMS: 550zł komplet Felgi stalowe 16 cali (ET40): 480zł komplet Opony Nokian WR D4 (215/65): 1560zł komplet Wymiana 100zł W sumie 2690zł, a mam opony które naprawde fajnie się trzymają drogi i auto jest tak samo ekonomiczne jak na letnich (+ ciche). W ASO mi zaproponowali Barumy, jak zobaczyłem etykietę to podziękowałem Tylko by trzeba mi teraz jakieś kołpaki dokupić bo źle wygląda Edytowane 15 Grudnia 2016 przez btus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Kolega ludzik ma chyba jeszcze 3 oryginalne kołpaki na sprzedaż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 A jak z hałasem od opon??? Jest przyzwoicie . Nawet dobre parametry . 71dB Bałem się że będą wpadały w taki rezonans przy pewnej prędkości . Jest ok . Hałas płynnie zwiększa się z prędkością . Jest to miły dla ucha szum . Jadąc na tych oponach czuję się jakbym płynął. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Hej! Ja wymieniałem na początku miesiąca, wszystko kupiłem sam i wyglądało to tak: Czujniki TPMS: 550zł komplet Felgi stalowe 16 cali (ET40): 480zł komplet Opony Nokian WR D4 (215/65): 1560zł komplet Wymiana 100zł W sumie 2690zł, a mam opony które naprawde fajnie się trzymają drogi i auto jest tak samo ekonomiczne jak na letnich (+ ciche). W ASO mi zaproponowali Barumy, jak zobaczyłem etykietę to podziękowałem Tylko by trzeba mi teraz jakieś kołpaki dokupić bo źle wygląda Gdzie kupowales czujniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Gdzie kupowales czujniki? Zerknij na to http://allegro.pl/4x-czujnik-tpms-nissan-juke-x-trail-qashqai-micra-i6613136338.html PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST KOMPLET ORYGINALNYCH CZUJNIKÓW CIŚNIENIA KOŁA: NISSAN: - JUKE (od 2010 - obecnie) - CABSTAR (od 2014 - obecnie) - ALMERA (od 2012 - obecnie) - GT-R NISMO (od 2015 - obecnie) - KUBISTAR (od 2003 - 2009) - LEAF (od 2010 - obecnie) - MICRA (od 2010 - obecnie) - NOTE (od 2013 - obecnie) - NV200 (od 2014 - obecnie) - NV400 (od 2014 - obecnie) - PRIMASTAR ( od 2014 - obecnie) - PULSAR (od 2014 - obecnie) - QASHQAI ( od 2014 - obecnie) - SENTRA ( od 2014 - obecnie) - TEANA ( od 2014 - obecnie) - TERANNO ( od 2014 - obecnie) - TIDDA ( od 2014 - obecnie) - X-TRAIL ( od 2014 - obecnie) Edytowane 15 Grudnia 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian815 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Też je kupiłem. Z zaprogramowanie nie było problemu od razu po 2km wskazywały ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Gdzie kupowales czujniki? Tutaj: http://allegro.pl/oem-tpms-nissan-qashqai-407003vu0a-407004cb0a-i6478136210.html Ale widzę że cena już poszła w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dzieki @AndrzejG i @btus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian815 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) @Stasziek jak zamawiasz to zamów te co podał @AndrzejG ponad 100zł tańsze a też oryginały. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez damian815 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) A co do opon które kupiłem to znalazłem takie wychwalanki. Zapewne marketing Edytowane 27 Grudnia 2016 przez pmamot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Marketing marketingiem, ale Dębica to już koncern Goodyear a te Dębice jakoś przypominają mi Savy - czyli znowu Goodyear ;-) , które mam założone w królowej lawet. Do tej pory kapcie jeszcze mnie nie zawiodły :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Teraz dopiero zobaczyłem bieżnik tej opony a bieżnik nie ma lamel zimowych a bardzo dużo nacięć prostych toż to super deszczowa opona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ale wymiaru na 17'' nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ale wymiaru na 17'' nie znalazłem A ja tak https://www.debica.com.pl/opony/_23?tt=182&profile=50&type=2&width=225&diameter=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi