tz1609 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 U mnie nic takiego nie ma miejsca,specjalnie dzisiaj obserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 u mnie to samo, nie ma zadnego mrugania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Przyjrzyjcie się dokładnie,nie mówimy tutaj o mruganiu jak stroboskop,ale o bardzo delikatnym mruganiu. Wręcz niezauważalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 To i ja się pochwalę. Przed zmianą, w trakcie zmiany, po zmianie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan66 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Marcin , jakie LEDy zamontowałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Marcin , jakie LEDy zamontowałeś ?? Te co przewijają się przez ostatnie kilka stron wątku. Ma już ktoś jakiś patent na brak roztapiania się śniegu przy LED? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Na fotkach Marcina widać, że zamiana halogenów na LEDY nie daje takiej samy plamy światła. Bardzo ładne zdjęcie - super robota. I zapisałem sobie pierwsze zdjęcie (halogeny) i drugie (LEDY) i przełączam sobie na komputerze szybko raz jedno raz drugie. LEDy wyraźnie nie mają porządnego odcięcia po prawej strony. Mają też z lewej strony obcięty strumień światła - mniejsze doświetlanie lewej strony. I wg mnie wyraźniejszą poświatę ponad linią odcięcia (wg mnie możliwe oślepianie, lub wrażenie oślepiania dla innych). Ale to tylko co by nie było takiej sobie jakości zdjęcia - więc na żywo może to wyglądać całkiem inaczej. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Też wydawało mi się, że linia u innych jest bardziej wyraźna. Być może można to podregulować. Zobaczę, jak się ociepli i będę miał więcej czasu. Lewa strona drogi jest dobrze oświetlona. Być może to złudzenie robi boczna ściana. Co do oślepiania to starałem się ustawić tak samo jak dla H11. Nie miałem żadnej reakcji aut z naprzeciwka oraz kierowców jadących przede mną np. korygowanie lusterek wstecznych. Co najważniejsze żona chwali nowe światła. Na koniec zdjęcie po powrocie z drogi przy dużych opadach śniegu. Reflektory mokre i częściowo zasypane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Mam prośbę do osób instalujących LED-y. Po instalacji podjedzcie do najblizszej stacji diagnostycznej na sprawdzenie swiateł. Trwa to chwilę, jest darmowe - a ja będę czuł się bezpieczniej na drodze. Bo jak czytam Wasze posty o sposobach ustawiania świateł, to przyznam, że mam ciarki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Mam prośbę do osób instalujących LED-y. Po instalacji podjedzcie do najblizszej stacji diagnostycznej na sprawdzenie swiateł. Trwa to chwilę, jest darmowe - a ja będę czuł się bezpieczniej na drodze. Bo jak czytam Wasze posty o sposobach ustawiania świateł, to przyznam, że mam ciarki Ustawienie sprawdzone. Było ok. Diagnosta pozytywnie zaskoczony prawidłowym polem świecenia LED. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Marcin_1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Posty nie związane z tematem zostały usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Sprawdzone u diagnosty. Wszystko dobrze! Kurde jakos nie wyobrazam sobie aby wrocic teraz do halogenow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jest z czego wybierać jeśli chodzi led dla auto moto, ale też dla innych branży – jachty, sprzęt budowlany, czy górnictwo na stronie motoledy.pl. Lubię tutaj kupować. Mają żarówki w wysokim standardzie, wydajne, na dłuższej gwarancji. W przypadku klientów indywidualnych dają dwa lata gwarancji, a jak zamawiam na firmę to dostaję rok gwarancji. Wysokie parametry żarówek, szybka dostawa, nie mam uwag. Piękna laurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek88 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jest z czego wybierać jeśli chodzi led dla auto moto, ale też dla innych branży – jachty, sprzęt budowlany, czy górnictwo na stronie motoledy.pl. Lubię tutaj kupować. Mają żarówki w wysokim standardzie, wydajne, na dłuższej gwarancji. W przypadku klientów indywidualnych dają dwa lata gwarancji, a jak zamawiam na firmę to dostaję rok gwarancji. Wysokie parametry żarówek, szybka dostawa, nie mam uwag. polecam Żaneta Kaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Założyłem LED do mijania i teraz długie psują urok, bo są żółte. Ponieważ korzystam z długich automatycznych, to jakie żarówki polecacie na długie, aby świeciły na biało. Zwykłe żarówki, o standardowej mocy. Edytowane 27 Lutego 2017 przez Marcin_1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jeśli chcesz mieć max. zbliżone do led, a ma być klasyczna żarówka to: Cool blue intense 4200K Jeśli "drutologia" ale z klasą, to Vertex 35W 4300K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Philips White Vision Barwa biała idealna do Philips led 4000K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jeśli chcesz mieć max. zbliżone do led, a ma być klasyczna żarówka to: Cool blue intense 4200K Jeśli "drutologia" ale z klasą, to Vertex 35W 4300K Philips White Vision Barwa biała idealna do Philips led 4000K. Dzięki zostanę przy tradycyjnej żarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 no to h11 cool blue intense Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 To są tradycyjne żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Trochę się nie dogadaliśmy. Chodziło mi o zmianę H1, przy czym nie chciałem wkładać już tam LED, lecz zwykłą i dopasować do mijania LED. Proponujecie: Cool blue intense 4200K Philips White Vision Które dają bielsze światło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 My ci pisaliśmy i piszemy o zwykłych bankowych żarówkach nie ledach Jeśli H1 to osram cool blue jest bardziej niebieska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 My ci pisaliśmy i piszemy o zwykłych bankowych żarówkach nie ledach Jeśli H1 to osram cool blue jest bardziej niebieska . Dzięki, dokładnie o to mi chodziło Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 http://allegro.pl/swiatla-mijania-led-h7-cob-7600-lm-zarowki-canbus-i6725765508.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi