JACKO29 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 BUBA,wiem że to denerwujące...ale jeździj i nie patrz na zegary(sorry,na prędkość tak :D) Jeżeli gumy już kiedyś łapały w tym aucie to załapią,nawet czasami i 100 km trzeba żeby załapały...taką mamy pogodę niestety.Jedynie nie załapią jak będą słabe bateryjki w czujnikach,a te mają żyć do 10 lat...a żyją średnio 5-6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Potwierdzam, co napisali @Karminadel oraz @JACKO29 dzisiaj nic nie kombinowałem z ustawieniami, a przejechałem 80km i załapały. I jest ok, tak, jak powinno. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 3 godziny temu, JACKO29 napisał: Jedynie nie załapią jak będą słabe bateryjki w czujnikach,a te mają żyć do 10 lat...a żyją średnio 5-6 Bateryjki pracują tylko w czasie jazdy, więc to nie kwestia lat, ale przejechanych kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Jondruś...tys prowda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Hej.Proszę o sprawdzenie w wolnej chwili.Czujniki plus kamera 360..Wrzucam wsteczny od razu włącza się kamera i pikadło.Czy gdy podjeżdżacie do ściany, przeszkody przodem - włącza się kamera czy tylko czujniki?U mnie tylko czujniki.AleGdy stoję przed przeszkodą przodem i wrzucę wsteczny> kameraLuz > znika kameraJedynka > kamera i czujniki.Zagwozdka.Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 (edytowane) 14 minut temu, Brzyk napisał: Czy gdy podjeżdżacie do ściany, przeszkody przodem - włącza się kamera czy tylko czujniki? U mnie tylko czujniki. Każdy wjazd do garażu... Jak dojeżdżam do ściany (przeszkody) z przody włączają się czujniki i kamera z przodu. Jak wyjeżdżam na wstecznym to wyją czujniki z przodu ale kamera pokazuje tył auta. Ale można to przełączać przyciskiem Camera. Kamery przedniej jakby to powiedzieć mogłoby by nie być. To ujęcie jest tak zniekształcone i nie trafione, że nic nie daje w zasadzie moim zdaniem. Z przodu ufam czujnikom, z tyłu kamerze. Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 ok pomijam jakość u mnie nie włącza się właśnie kamera przednia mając przeszkodę z przodu. ale ciekawostka - jaką pamiętam Na bramkach na a4 - podjeżdżając do budki - prawie zawsze włączła sie kamera i czujniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Ale przednią możesz włączyć kiedy chcesz jak nie jedziesz szybciej niż 10 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz166 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Piszę z pamięci bo nie mam pod ręką samochodu ale mam podobnie: ostatnie kilka metrów samochód wtacza się do garażu na luzie, jak dojeżdżam do przeszkody to kamera (i czujniki chyba też) nie włączają się. Dopiero po wrzuceniu biegi włącza się obraz z kamery i pojawia się "pikanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Bez biegu czujniki ani kamera nie działa to dość oczywiste. Kamerę można włączyć ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Tak, zgadza się.Ale gdy najpierw wrzucisz wsteczny potem luz. Potem jedynkę to kamera przednia włącza się automatycznie. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Tak mi się wyświetliła reklamahttps://www.facebook.com/283686575088/posts/pfbid0jGqzhZNgWB89HYh3tPMXzWYnC4wMWCCchjU7fzrifDfSQVK4W6NfbPd2MmEBU82yl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Nie wiem na renówka ma tożsamy system z nissanem, ale u mnie kamera czy czujniki działają tylko na biegu. W trybie parking przez chwilę jeszcze kamera działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Czy ktoś może kolorował, polerował sam "parkingowki"?Stało mi się takie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 (edytowane) Ja poprawiałem auto przed oddaniem kiedyś za pomocą Quixx'a radzi sobie ładnie z ryskami białymi. Tylko trzeba odważnie działać a nie czaić się zbyt lekko Albo odczepić plastik i do lakiernika niech spoleruje za parę zł. Żonie przy okazji innej naprawy spolerowali przetarty bok tak, że śladu nie ma a wyglądało okropnie, w zasadzie wydawało się do lakierowania... Edytowane 3 Lipca 2022 przez Smakor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek2000 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Cześć, jaki jest interwał wymiany paska klinowego wielorowkowego w J11, DIG-T 1,2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 (edytowane) Kontrola: 48 miesięcy/80.000 km Wymienić: jeśli stwierdzono uszkodzenie Edytowane 30 Lipca 2022 przez aquariusmax pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Który typ bypassu bezpiecznika pasuje do J11, nie wiedziałem że jest tyle odmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Ten ostatni, mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Potwierdzam, nr 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parassite Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Nawiew klimatyzacji działa ok do czasu. Po podłączeniu telefonu do ładowania zaczyna się zabawa. Co kilkanaście sekund przyspiesza na maxa i po kilku sekundach wraca do prędkości ustawionej. I tak cały czas. Przy zmianie prędkości nawiewu na wyświetlaczu pozostaje cały czas ta sama prędkość. Wie ktoś o co chodzi. Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez Parassite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Przy otwieraniu lusterka coś strzela jak już jest na samym końcu - jak już się prawie całe otworzyło. Słychać to tylko po jednej stronie. Jak lekko poruszałem lusterkiem w górę to stuk się nie pojawia ale co jakiś czas wraca (czyli pewnie jak lusterko lekko opadnie ? ). Macie pomysł skąd może być taki stuk przy rozkładaniu lusterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) U mnie się rozwiązało - samo się zrobiło samo się rozwiązało //Nie mogę edytować poprzedniego posta dlatego dodaje jako nowy. Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) Mam trochę dziwny objaw. Mianowicie, szczególnie przy prędkości 110-130 km/h mam lekkie drgania nadwozia, chyba też delikatnie na kierownicy. Ale najciekawsze jest to, że dzieje się to chyba tylko podczas jazdy pod górkę, wtedy to zauważam. Dzieje się tak samo na biegu, i gdy "zdejmę" bieg na luz. Może, choć nie jestem pewien, podpowiedzią będzie, że mam coś z tarczami, bo pomiędzy 60-80 km/h mam pulsowanie pedału hamulca przy hamowaniu (na samym początku). Koła wyważyłem, to z większym odważnikiem dałem na tył (zmian nie zauważyłem znaczących). Diagnosta coś przebąkiwal o delikatnym ząbkowaniu jednej opony od wewnątrz, ale ja niczego nie wyczuwam przy pocieraniu opony (oryginalne 17 cali Brighhstone 4 letnie, przejechały ok. 25 tyś. km). Luzów brak, owalizcja przy hamowaniu połową siły hamowania jest w normie, choć trochę większe z prawej. Co to może być? Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Jak opony zaczynają ząbkować to masz zbieżność do roboty,jak pedał pulsuje to tarcze do wymiany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi