Krzysior Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) Witam, ja tego nie sprawdzałem, po wgraniu spolszczenia tak jak pisałem wcześniej skasował mi wszystkie punkty POI z tego by wynikało że w oryginalnym oprogramowaniu POI były w sofcie, już zgłupiałem do reszty, a ten myk podany przez Ciebie z wgraniem bezpośrednio do folderu myPOIs się sprawdza ? muszę odnaleźć fakturę i zadzwonię czy potwierdzi że po wgraniu jego spolszczenia kasuje on POI (jeżeli jeszcze istnieje ta firma). opisałeś ten myk 19 Września 2020 powiedz czy to działa ? Dam znać Pozdrawiam JKR Edytowane 4 Lutego 2022 przez Krzysior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) Katalog myPOIs z zawartością mypoiwarnings z zawartością w postaci Alerts_Q311.ntq jest nadpisywane w procesie zmiany softu. Edytowane 4 Lutego 2022 przez Jaromega Błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 W prod info. data v11 jest z sierpnia 2021 a V6 z maja 2021. Potestujemy. PozdrawiamMógłbyś wrzucić oba pliki info.txt? Czyli ta wersja NC2 V6 która udostępnił Krzysior jest najnowsza, jeśli chodzi o dokładność map? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 A czy to spolszczenie od Ciebie kasuje czy nadpisuje POI Dzięki za wiadomość Pozdrawiam JK R 5 minut temu, Krzysior napisał: ok zaraz wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) No teraz to mi ciśnienie skoczyło że tak powiem wszystkie mapy mają ten sam text z 2021 a właściwie 2020 jedna wielka ściema Edytowane 4 Lutego 2022 przez Krzysior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 https://drive.google.com/file/d/161dWHIdkaaqKzZiqMSuT4qN7Lhft4Mu9/view?usp=sharing Pozdrawiam JK R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 4 godziny temu, Krzysior napisał: ... a ten myk podany przez Ciebie z wgraniem bezpośrednio do folderu myPOIs się sprawdza ? Czy sądzisz, że kilka dni nad tym siedziałem i szczegółowo opisałem efekt końcowy tylko po to, by ludzi wprowadzić w błąd ? Przypomnę tylko, że ja to testowałem na NC3 i z wykorzystaniem profesjonalnej bazy fotoradarów predefiniowanej do NC1, NC2 i NC3, a nie jakiegoś badziewia którego w necie pełno. 4 godziny temu, Krzysior napisał: zadzwonię czy potwierdzi że po wgraniu jego spolszczenia kasuje on POI Pisz kolego konkretnie, bo co innego baza POI, a co innego zawarta w niej baza fotoradarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Pliki wysłałem No słowo "nadpisuje" ma różne znaczenia sorry dalej nie wiem co się dzieje po spolszczeniu czy kasuje czy nadpisuje. Przy nadpisywaniu może usunąć albo dodać daneNaprawdę nie wiem co się dzieje po spolszczeniu liczyłem na to że skasuje te cholerne POI Pozdrawiam JK R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 29 minut temu, Krzysior napisał: Naprawdę nie wiem co się dzieje po spolszczeniu liczyłem na to że skasuje te cholerne POI Przypomnę tylko, co napisałeś tutaj W dniu 2.02.2022 o 16:53, Krzysior napisał: Mam pytanie w sprawie spolszczenia, zaraz po spolszczeniu prze firmę zniknęły punkty POI wgrałem oryginalne od Nissana i ni jak ich usunąć, To po kiego ... dogrywałeś nissanowskie POI, skoro wiadomo że zawierają badziewną bazę fotoradarów ? Jak czytam ten temat, to łapki opadają - same sprzeczności i dziwaczne kombinacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) Panie Andrzeju bardzo Pana przepraszam, prosiłem tylko o potwierdzenie czy to działa, tylko i tylko tyle. Przepraszam jeżeli to Pana to dotknęło. Jeżeli chodzi o moje badziewie to proszę też uszanować moją pracę na którą poświęciłem kilka godzin, profesjonalne fotoradary ni jak się mają do wyskakujących suszarek (ulubione miejsca policji to moje badziewie) jest większe wielkością od "predefiniowanej" listy punków w Polsce, napisałem że to dotyczy punktów POI (mając na myśli suszarki w związku z nowym taryfikatorom mandatów, po co mi punkty stacji paliw czy jedzenie na terenie Polski) siedziałem w Excelu i wyciągałem z różnych najnowszych plików i kopiowałem z powrotem do jednego pliku, robota zmarnowana bo Pan tą opinią mnie podsumował jednym wpisem ; link do aktualnych POI na całą EU 28-12 2021 2021 https://drive.google.com/drive/folders/1VbzZcrMfcq1X3btXv7FceHhYXQpTRR7s?usp=sharing ale po co mi to badziewie ? mam 64 lat z komputerami zaczynałem od systemu DOS-a w 1992 r. iale teraz widzę że młodzież ma zawsze rację, zacząłem zwiedzać Polskę, jest piękna Pozdrawiam JK R 28-12-2021, 17:17 Edytowane 4 Lutego 2022 przez Krzysior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 A dogrywałem punktu POI bo tak zasugerował Pan który spolszczał to był rok 14-15, ale muszę sobie wgrać własne zielonego pojęcia nie miałem jak to działa i weszły punkty z Nissan Connect z serwisu . to był rok 14-15 Dzisiaj jestem mądrzejszejszy Pozdrawiam JK R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 1 godzinę temu, Krzysior napisał: ... ale po co mi to badziewie ? mam 64 lat Szanowny kolego - rówieśniku. Daleki jestem od tego, by nie szanować czyjejś pracy, zaangażowania, a tym bardziej by komuś ubliżać. Pisząc o badziewnych zestawach POI miałem na myśli kilka portali, które zbierają od użytkowników punkty nie weryfikując ich aktualności, po czym wystawiają do pobrania "w nagrodę" za ileś tam wstawionych punktów, lub odpłatnie. Nie będę tutaj podawał nazw tych portali, by nie wkładać kija w mrowisko. Jeżeli moje wcześniejsze opinie zabrzmiały zbyt dosadnie, to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) Po pierwsze poproszę administratora o przeniesienie dyskusji do nowego postu w którym następowała by dyskusja o mapach - że spolszczenia ta dyskusja zeszła na inne tory. W spolszczeniu jest plik z punktami poi i jest on zapisywany razem w sofcie urządzenia (tak mówią skrypty zawarte w spolszczeniu). Prawdopodobnie instrukcja wgrywania swoich poi poprzez Pendrive wymusza zapisanie (zastąpienie) własnych poi. Pewnie da się wzorem spolszczenia zbudować plik alertowy i tak jak przy zmianie softu skopiować go do urządzenia i wtedy zastępowały te poi wbudowane. Analizując palpacyjnie to te wszystkie daty na karcie z mapami można pozmieniać (zawsze sugeruje to nowszą wersje map). Wychodzi to na testach. Edytowane 5 Lutego 2022 przez Jaromega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Fotka 1 to mapa niby nowszą (podobno z nc2v6 2020). Fotka 2 to z nc1v11 (z resztą mojej). Jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Niestety myślę, że niektórzy sprzedawcy-dystrybutorzy po prostu robią w jajo modyfikując w zapisach plików co chcą. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Panie Andrzeju nie gniewam się (już ) Pozdrawiam JK R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 34 minuty temu, Krzysior napisał: ...nie gniewam się (już ) Odetchnąłem z ulgą ... a do PW to Ty dzisiaj zaglądał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Tak jak pisał kolega Jaromega papier przyjmie wszystko w obu plikach tych map plik info.txt jest ta sama data 2020 a różnica widoczna. Mapy ściągam z jednego z portali uczestnictwo jest płatne i to sporo jak na moją rentę. ale tam nie można nic skrytykować (najpierw nagana, potem ban), raz mnie zablokowali na cacy, ale po rozmowie odblokował łaskawie, więc już się nie odzywam szkoda kasy. Pozdrawiam JK R Jeszcze nie zaglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Fotka 1 to mapa niby nowszą (podobno z nc2v6 2020). Fotka 2 to z nc1v11 (z resztą mojej). Jest różnica?Czy możesz udostępnić swoją wersję map? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Oczywiście. Popatrz na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 27 minut temu, Jaromega napisał: Oczywiście. Popatrz na PW. Pozdrawiam Dziękuję. Jeśli chodzi o POI, to nie wiem czemu się tak spinacie przy tych fabrycznych fotoradarach. Nawet najnowsza baza jest moim zdaniem bezużyteczna, bo po pierwsze, co kwartał trzeba robić jakieś myki żeby sobie bazę wgrać do auta, po drugie, najważniejsza jest "ochrona" podczas jazdy przed suszarkami oraz nieoznakowanymi radiowozami, a takiego POI jeszcze nikt nie wymyślił. Powiem Wam jak ja to robię, od 9-10 lat nie dostałem mandatu ... odpukać ? Instalujecie na telefonie program Macrodroid (do automatyzacji): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arlosoft.macrodroid&hl=pl&gl=US Importujecie załączone makro "Bluetooth-_ON_w_samochodzie" (koniecznie zmieńcie rozszerzenie tego pliku z .pdf na .macro / nie dało się inaczej wstawić na forum jako plik w załączniku, a linkować nie chciałem) Instalujecie Yanosika (jeżeli ktoś jeszcze nie ma) i konfigurujecie go tak, żeby po połączeniu z zestawem BT w samochodzie (NISSAN CONNECT), automatycznie się uruchamiał. Będzie działał praktycznie w tle. Robi się to w ustawieniach programu >> bluetooth. Jak to działa w praktyce (założenie >> bezobsługowość). Wchodzicie do samochodu, po przejechaniu krótkiego odcinka, telefon automatycznie wykryje, że jedziecie samochodem (czasami wystarczy mocniej przyspieszyć i już wykrywa), włączy sam BT. Włączony BT, podłączy się automatycznie do zestawu NISSAN CONNECT (potwierdzi to komenda głosowa "Telefon połączony"), a to wygeneruje automatycznie włączenie YANOSIKA, który działa w tle i na bieżąco informuje Was o POI >> tych najważniejszych: suszarki i nieoznakowane radiowozy. Nie musicie nawet wyciągać telefonu z kieszeni. Po wyjściu z samochodu, BT się wyłącza po 5 minutach, a Yanosik od razu po odłączeniu od NISSAN CONNECT. 5 minut ustawione jest specjalnie, gdybyśmy na szybko wychodzili po coś z samochodu, żeby utrzymać aktywne połącznie BT. Sprawdzone na kilku telefonach i samochodach, działa doskonale ? Bluetooth-_ON_w_samochodzie.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Z tego rozwiązania już korzystam, tylko po połączeniu tel z NC komunikaty z Janosika idą głośnikiem telefonu a jak jest połączenie to już idzie przez NC. Po prostu chcemy odwalić robotę za twórców NC (Bosh i Nissan). Taki sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 No to git. Rondo jest, także widać która mapa nowsza Wgrywam właśnie na kartę SD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 O którą mapę Ci chodzi? Pozdrawiam JK R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 12:57, Jaromega napisał: Fotka 2 to z nc1v11 (z resztą mojej). O tą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi