Gość cesar Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Proszę o informację ila Wam pali w mieście Navara.Jeżdżę 3 tygodnie, na razie tylko po mieście, zrobiłem ok 1000km i spalanie wyszło mi na poziomie 16l. Przeczytałem różne posty i niektórzy się chwalą, że pali im 11 w mieście. Może to przez krókie przebiegi jakie robię w mieście max do 10 km i silnik nie zdąży się rozgrzać? Jak macie jakieś doświadczenia w tym temacie to proszę o info. Witajcie ,d40,przebieg 3 tys. automat - autostrada Wrocław- Katowice -tempomat nastawiony na 130 km. spalanie 12,5 l,chyba troszkę dużo? poza tym auto bdb. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek4wd Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ta sama autostrada - 120 km paliwo orlen - 12l/100km ta sama autostrada - 120 km paliwo shell V-power 10,8l/100km Co prawda jak policzysz cene V-powera to wychodzi prawie to samo, ale 10 wygląda o wiele lepiej niż 12 W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 No tak ale jeszcze dochodzi czynnik wiatru. Navara ma aerodynamikę zbliżoną do mojego kredensu po prababci..... I tu może byc pies pogrzebany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ta sama autostrada - 120 km paliwo orlen - 12l/100kmta sama autostrada - 120 km paliwo shell V-power 10,8l/100km Co prawda jak policzysz cene V-powera to wychodzi prawie to samo, ale 10 wygląda o wiele lepiej niż 12 W Powinno być: Orlen low power, shell v-power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ehh ofiary reklamy Łykacie wszystko jak młody karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Jeszcze o BP coś było w reklamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomajszek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 hmmm a ja mam przejechane 2 kkm i srednie spalanie wyszło mi 9,9 l/100km,jeżdżę na trasie koszalin -kołobrzeg i trochę po mieście. mam nawarke z 2007 ale model na 2008 (ten z kierunkowskazami na lusterkach) całkiem przyzwoity wynik a dodam że jej raczej nie oszczędzam [ Dodano: Pon 20 Sie, 2007 01:27 ] hmmm a ja mam przejechane 2 kkm i srednie spalanie wyszło mi 9,9 l/100km,jeżdżę na trasie koszalin -kołobrzeg i trochę po mieście. mam nawarke z 2007 ale model na 2008 (ten z kierunkowskazami na lusterkach) całkiem przyzwoity wynik a dodam że jej raczej nie oszczędzam pozdrawiam wszystkich nawarowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ostatni bak spalony przy prędkosciach do 120 km/h, w mieście przejechane może 100 km, paliwo Shell - zwykły diesel - na komputerze wynik 7,8 l/100km. Rzeczywiste spalanie to około 8,5 l/100km. Jazda w mieście to około 10 l/100km, mniej się nie da :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ehhh 140 to teraz ponizej 13 nie schodzi...obojetnie czy z wiatrem czy pod wiatr przy 120-110 moge liczyc na 10-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ehhh 140 to teraz ponizej 13 nie schodzi...obojetnie czy z wiatrem czy pod wiatrprzy 120-110 moge liczyc na 10-11 Crensch, spróbuj wbić trójkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cesar Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ja w automacie /5 tys.km/ przy najnormalniejszej jeździe na zbiorniku przejeżdżam ok.700 km i inaczej sie nie da,nie wiem pewno automat pali więcej,cały czas klima, szlag wie pozdro wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mnie przy pełnym baku ostatnio navarka przejechała 1020 km (miasto+trasa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cieniu Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mnie przy pełnym baku ostatnio navarka przejechała 1020 km (miasto+trasa). Taaa - a świstak siedzi i zawija sreberka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocik Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Przejechałem pierwszy bak w mojej nowej Navarce (Automat) i wyszło mi 14.4 Głownie miasto + trochę traski :/ PS. Nie mam pojęcia jak to możliwe ze pali wam poniżej 10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Delikatnie smigają. Ja jeżdzę nie przywiązując wagi do tego ile spali i pali w zasadzie równą dychę i tyle. Technika jazdy dieslem z dmuchawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danko Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Rozumiem, ze jechałes na wdechu i powietrze pusciles dopiero w Wawie...... Ok. Ja juz sie pogodzilem (aut.) ze spalaniem 10-15/miasto-trasa... Nie liczcie na cuuuud. Na poczatku pojeczalem, ale teraz jedyne wyjscie: wliczajcie wache do faktur i smigajcie, bo zakrzepow dostaniecie w lydkach albo palpitacji w klacie od tego "dozowania" gazu. Na przyjemnosc z jazdy w klimacie "rekordów", nie liczcie..... Moze L200, albo Hilux mniej pala....uparli sie wszyscy na te Navary i wez tu czlowieku badz na szosie orginalny... Pozdro.Danko Pozdrawiam Cie Ryży. na trasie Kraków - Wa-wa wyszła mi kiedyś 5.8l. Z reguły na tej trasie mam 6.2l- 6.6l średnio. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Mnie przy pełnym baku ostatnio navarka przejechała 1020 km (miasto+trasa). Taaa - a świstak siedzi i zawija sreberka Zapraszam na przejażdżkę to zobaczysz. Błogosławienie, którzy nie widzieli a uwierzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 No to ja chętnie zobaczę! Jeśli masz wersję King bez przedniego napędu, wersja 2006 (euro3), tankujesz vpower, założyłeś eco-boxa i masz nogę z pierza to na pewno wynik lepszy, ale w te 1000km jakoś ciężko mi uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cieniu Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Mnie przy pełnym baku ostatnio navarka przejechała 1020 km (miasto+trasa). Taaa - a świstak siedzi i zawija sreberka Zapraszam na przejażdżkę to zobaczysz. Błogosławienie, którzy nie widzieli a uwierzyli Chętnie - to kiedy i gdzie ??? [ Dodano: Sro 05 Wrz, 2007 23:50 ] A mnie pali średnio miasto+ trasa 8 do 8.5 przy manualu.Przy samej miejskiej jeździe pali 11-12. O i jeszcze to znalazłem - to dziwne, bo ja w mieście bez problemu i specjalnych "oszczędności" uzyskuję 10,5 - 10,7 - ale średnio i tak wychodzi z trasą (powiedzmy 50/50) w granicach 9,5 do 9,8... Owszem uzyskuję chwilowe wskazania typu 6,4 czy inne poniżej 7- nie chodzi mi jednak o to, żeby jechać 70-80 na 6-tym biegu, żeby mijały mnie traktory i rowery oraz chińskie skutery o pojemności 50ccm.. Poza tym nie wydaje mi się, aby to było dobre dla 171KM i 420Nm... Jeśli tak masz mnie powozić - to dzięki, dobrze sypiam również w domu, nie muszę spać w Twojej Navce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 1000km na baku jest w zasadzie możliwe. Tankując pod sam korek wejdzie 83 l ON i wyjeżdżająć do zera, wyjdzie spalanie 8,3 l/100km. Uważam, że : -nie przekraczając 120 km/h -delikatna noga, -zapięty tylko tył, - asfalt jest to możliwe :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Można też jechać w próżni za TIRem, ale wtedy może człowieka szlag trafić A 1000km to się da z łatwością, jak się zapoda bak wyprawowy (130l). A te 8.3 to nie jest taki doskonały wynik w zużyciu, biorąc pod uwagę, że takie choćby Terrano 2,7TD, które ma sporo gorszy stosunek mocy do masy i aerodynamikę pali podobnie, a sam silnik pamięta epokę brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 W czym macie problem, czy spalanie 8.3/100 to coś nie do osiągnięcia? Ja jeżdżę raczej spokojnie i płynnie, nie muszę pokazywać na ulicy, że mam "navarę" to trzeba ruszać z piskiem. Dla przykładu: mam eksplorera 4 l benzyna automat i spalanie 10-12 l, a niektótrzy osiągali na nim bez problemu 18 l. Wszystko to gtechnika jazdy, szarpanie, korki, szpan!!!!! ja z tego dawno wyrosłem, mnie cieszy kultura jazdy. Pozdrawiam [ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 06:25 ] Mnie przy pełnym baku ostatnio navarka przejechała 1020 km (miasto+trasa). Taaa - a świstak siedzi i zawija sreberka Zapraszam na przejażdżkę to zobaczysz. Błogosławienie, którzy nie widzieli a uwierzyli Chętnie - to kiedy i gdzie ??? [ Dodano: Sro 05 Wrz, 2007 23:50 ] A mnie pali średnio miasto+ trasa 8 do 8.5 przy manualu.Przy samej miejskiej jeździe pali 11-12. O i jeszcze to znalazłem - to dziwne, bo ja w mieście bez problemu i specjalnych "oszczędności" uzyskuję 10,5 - 10,7 - ale średnio i tak wychodzi z trasą (powiedzmy 50/50) w granicach 9,5 do 9,8... Owszem uzyskuję chwilowe wskazania typu 6,4 czy inne poniżej 7- nie chodzi mi jednak o to, żeby jechać 70-80 na 6-tym biegu, żeby mijały mnie traktory i rowery oraz chińskie skutery o pojemności 50ccm.. Poza tym nie wydaje mi się, aby to było dobre dla 171KM i 420Nm... Jeśli tak masz mnie powozić - to dzięki, dobrze sypiam również w domu, nie muszę spać w Twojej Navce Jak będziesz w Krakowie daj znać, to Cię przewiozę [ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 06:31 ] Można też jechać w próżni za TIRem, ale wtedy może człowieka szlag trafić A 1000km to się da z łatwością, jak się zapoda bak wyprawowy (130l). A te 8.3 to nie jest taki doskonały wynik w zużyciu, biorąc pod uwagę, że takie choćby Terrano 2,7TD, które ma sporo gorszy stosunek mocy do masy i aerodynamikę pali podobnie, a sam silnik pamięta epokę brązu. W czym masz problem???? Spróbuj jechać spokojnie, płynnie, ,no chyba, że nie potrafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Margor Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Witam... pare słówek...Navara 2007 rok automat ..pierwsze doswiadczenia bez budy..next z budą spalanie srednia z 1,5k km 13-14l z budą 2k km 12-13 l pisze tu o spalaniu srednim..to nie prawda ze nie da sie w miescie pocisnac 100 km...oczywiscie w ramach rozsadku... jazda miejska 80% jazda pozamiejska 20 % ..efektywnie chodzi o poruszanie sie a nie o robienie analizy gdzie i na czym mozna zaoszczedzić....na komputer nie patrze wogóle...licze zuzycie na podstawie tankowania...auto jest po to by działało ..ma klime to jej uzywam ,światła , ciepłe fotele...to tylko auto...im bardziej komfortowe tym drozsze w utrzymaniu... I tak wiekszość z Nas "posiadaczy" kupiła go dla zdrowego rozsadku ..czyli f-ra pełne odliczenie vatu i jednorazowa amortyzacja......I TO BYŁA OSZCZĘDNOŚĆ ..teraz trzeba za nia płacić na stacji...Pozdrawiam....z pewnością się zarejestruje...zaczynam sie robić Navaro-Maniakaiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 celny komentarz Ja niestety nie załapałem się na jednorazową amortyzację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Witam... pare słówek...Navara 2007 rok automat ..pierwsze doswiadczenia bez budy..next z budą spalanie srednia z 1,5k km 13-14l z budą 2k km 12-13 l ....I TO BYŁA OSZCZĘDNOŚĆ ..teraz trzeba za nia płacić na stacji...Pozdrawiam....z pewnością się zarejestruje...zaczynam sie robić Navaro-Maniakaiem..... Chwila, chwila , nie jest tak do końca - odliczając jeszcze VAT z paliwa to z tych 12-13 l/100 km robi się tylko 10 l/100 km I tutaj też się trochę złotówek uzbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi