Gość Mike_83 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 byle co sie przyklei do magnesu, a nie zauważysz i rysuje podczas jazdy. Jezeli bede ostrozny i przetre spod magnesu za kazdym razem przed postawieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 byle co się przyklei do magnesu, a nie zauważysz i rysuje podczas jazdy. Jeżeli będę ostrożny i przetrę spod magnesu za każdym razem przed postawieniem? To zejdzie Ci się tyle samo czasu, co na przykręcenie motylka i jeszcze zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 No nie wiem,nie bede sie przeciez z tym guzdral Po prostu nie chcialem wiercic dziury w karoserii.Z tym dzwonkiem,tez jakos sie nie przekonalem.Zobaczymy kak to bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Antenka juz wystrojona(koszt 20zł w 5min) Myslałem ze po wystrojeniu antena bedzie musiala byc zawsze w jednym miejscu umieszczana a tu mi Pan strojeniowy powiedzial ze moge ja stawiac teraz gdzie chce(oczywiscie wiem ze rozne polozenie to inny zasieg itp...). Na razie stawiam ja na srodku klapy bagaznika , magnes wchodzi pod spojler i kabel mam naciagniety od strony szyby, wszystko to po to zeby mi jej nie zwialo. Rozniez ten Pan powiedzial mi ze ta antena wytrzyma 120-140km/h. Wczoraj jechalem z nia 150 i nie spadła ale bałem sie dalej rozpedzac. Ile moge z nia najwiecej pojechac? Chodzi mi tak mniej wiecej bo wiadomo rozna pogoda tez ma znaczenie. Ogolnie radyjko fajne, jestem zadowolony, ASC fajnie dziala nic nie szumi, sciagnałem z 10km mobilka i było nawet wyraznie słychac. Jedyny problem jaki mam to ze nie moge sluchac muzyki gdy mam właczone radio, Zakłocenia sa takie ze w radiu cb slysze jak mi sobwoofer chodzi, podejrzewam ze to kwestia polozenia kabla gdyz przechodzi w tym samym miejscu co od wzmacniacza noi ogolnie w bagazniku mam cala instalcje, kondensator wzmak, sub i kable, wiec albo musze sluchac tylko jednego albo zmienic miejsce kabla, czy mam racje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 U mnie szumi,trzeszczy i jest pieknie Zobacze jak po strojeniu bedzie.Mam takie pytanie jeszcze,bo te sruby w podstawie to wygladaja na jakies zwykle.Pewnie po jakims czasie rdzewieja.Mozna je psiknac jakims preparatem do np.konserwacji przewodow?Ta gumowa podstawe jakims silikonem do uszczelek?Przypomnialo mi sie teraz jak patrze w instrukcje,ze nie wlaczylem filtra :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 To moze inaczej.Konserwujecie swoje anteny?Jezeli tak,to w jaki sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 co powiedzie na sprzęt Intek M-760 Plus ? dostałem od szefostwa na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 DJ Szmer, nie opowiadaj głupot:) nie uwierze ze jezdzisz tylko 130 i to jeszcze po autostradach... Nie mowie ze sam jezdze jak wariat ale pytam tylko ile wytzyma ta antenka bo zdarza sie ze pojade szybciej, np trasa bialobrzegi - radom jest juz na wypasie jak na polskie warunki i tam naprawde mozna sie rozpedzic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Marins,jak masz spojler to sie nie martw o antene Trudniej jej bedzie zleciec Ja mam w instrukcji napisane,zeby nie przekraczac 110 km/h Mysle,ze spokojnie pojade 130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Marins jeśli chodzi o zakłócenia to cóż poradzić - uroki magnesówek. Co do prędkości to mój Hustler wytrzymał 170km/h. Mike_83 Mój Hustler miał przegląd średnio co rok. Obecny Magnum na samym początku już został zrobiony - uszczelniony, więc nie sądzę, żeby były jakieś problemy. sznurek Inteki nie są złe. Twój model ma wszystko czego trzeba a nawet więcej. Sam mam Inteka już ze 3 lata i nie narzekam na niego bardzo ładnie wszysko odbiera i nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Janusz_lublin, a jaka ciekawą antenę na uchwyt montażowy zapodać do niego ? bo dostałem bez anteny.. heh ale i tak niezły prezent +kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 sznurek wszystko zależy jakie masz fundusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Sprzedam antene sirio ml-145.Ktos chce kupic? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Janusz_lublin, no powiedzmy 150 chyba coś wybiorę ? uchwyt SF-40 co powiesz o antence Midland S9 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 sznurek oj 150zł to masz przeogromny wybór. Na temat midlandów słyszałem różne skrajne opinie więc nie wiem co Ci w tym momencie doradzić jeśli chodzi o tą antenę. Natomiast bardzo dużo pozytywnego słyszałem na temat anten Lemm'a. Sam posiadam Lemm'a Magnum AT71 i jestem z niej bardzo zadowolony. Jednak jest jedno ale co do tych anten. Na początku trzeba antenę rozebrać i uszczelnić, żeby wilgoć nie właziła do środka. Szczerze powiedziawszy to ja do siebie chciałem na początku kupić Lemm'a AT1700 ( AT1500 też nie było) - był w tej samej cenie albo nawet tańszy ale go nie było na sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 to może też Lemma magnum AT71 zamówię po nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 sznurek tylko musisz go rozkręcić i uszczelnić silikonem jakimś bo inaczej wilgoć włazi do środka jak głupia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Koledzy pytanie odnosnie strojenia.Jak to wyglada?Trzeba antene odlaczyc od radia i podlaczyc ten budzik?Mam trudne dojscie do gniazda antenowego i nie wiem czy ja podlaczac,bo okaze sie,ze na strojeniu trzeba odlaczyc.Szlag mnie trafii.Mam juz wszystko w polke zalozone,slaby tam dostep i jak bede musial to wszystko wyciagac to cholery dostane :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Co do prędkości to mój Hustler wytrzymał 170km/h. Też mam Hustlera i szczerze powiedziawszy nie widzę powodów by inwestować w coś innego. A co do prędkości to wytrzymał 210 na autobanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jest jeszcze metoda pomiaru natężenia pola, w której nie potrzeba odłączać nadajnika od radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Jest ktos ze Szczecina albo okolic i moze mi zestroic sprzet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam jakis czas temu pytalem sie jaka antene mocowana na klape w sedanie kupic. Dlugosc ok 1.4m i nie za droga. Doradziliscie mi wtedy zeby kupic cos takiego jak w linku ponizej. http://cbmarket.pl/siriodv27s-p-97.html?os...54778d9d1035892 Niestety przyszly inne wydatki i zmiana mojej magnesowki musiala zostac odlozona w czasie. Jednak teraz jestem wrecz smuszony do zmiany anteny poniewaz moja mi ukradziono z wlasnego podworka... Teraz pytanie czy dalej wchodzic w ta antenke czy moze pojawilo sie cos innego godnego uwagi. Dodam ze kwota jaka dysponuje to max 100zl z przesylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 W tej cenie i tej długości to o lepszą trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 A czy ten uchwyt jest na klape czy trzeba robic dziure? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Do tej anteny trzeba dokupić coś takiego http://cbmarket.pl/uchwytbaganikowysf40-p-...54778d9d1035892 i będziesz mógł zamontować na klapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi