Orzeszek Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Thespian no... napisałeś że to takei pół drogi, a ja tylko o silnik się pytałem czy to to samo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) tak 2.8td ale ideąłem byłoby 4.2 Edytowane 28 Lutego 2014 przez siara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 ja już mówiłem chce takiego http://www.nissan.co.za/en/web/nscuploader/e-brochure/PATROL%20PICKUP.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 a do mnie jakoś y61 nie przemówił nigdy... jakiś taki plasticzany mocno... wnętrze jak w r20... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corasson Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Witam Wszytkich, jade jutro z ojcem zobaczyc taką sztukę: http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7-tdi-125km-4x4-3d-stan-bdb-C31925562.html czy oprócz tego że to drogi egzemplarz, po zdjęciach jest się do czego przyczepić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Auto już istnieje na allegrach od zeszłego roku. Wygląda ładnie ale diabeł tkwi pod spodem - jak bardzo zeżarte przez rdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corasson Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Witam Wszytkich, jade jutro z ojcem zobaczyc taką sztukę: http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7-tdi-125km-4x4-3d-stan-bdb-C31925562.html czy oprócz tego że to drogi egzemplarz, po zdjęciach jest się do czego przyczepić? Auto w bardzo słabym stanie, zgnite, podpicowane, z tylną klapą od innego samochodu i uwaga: pękniętą ramą!!! 350 km poszło w błoto. omijać szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 ja już mówiłem chce takiego http://www.nissan.co.za/en/web/nscuploader/e-brochure/PATROL%20PICKUP.pdf ładne w modnym białym kolorze;) kwitesencja auta uzytkowego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 i to jest to co zamawiasz w salonie .... dokładnie z takim wyposażeniem tylko wiadomo nie na nasz rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 i to jest to co zamawiasz w salonie .... dokładnie z takim wyposażeniem tylko wiadomo nie na nasz rynek pewnie na Australie, tak jak d22 bylo tylo z silnikiem 3litry a nie 2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostrich Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Witam, Jestem nowym uzytkownikiem forum. Zamierzam kupic nissana terrano 2 3.0 diesel. Ile w tej chwili moglby byc wart Terrano z silnikiem 3.0 z 2007 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 w 2005 skończyli produkcje , więc coś jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) "coś nie tak" podoba się to bierz, od razu masz mocną podstawę do negocjacji , ze 3 tysie na dzień dobry urwiesz udowadniając gościowi że ma coś nie halo z papierami tak nas widzą na Zachodzie i tak w rzeczywistości jest ... wtórny rynek to ciągle WILD WILD WEST ..... ale za to WESOŁO JEST Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 W 2007r móga być I rejestracja a to inna sprawa niż data produkcji. Mój prod 95r. I rej 2000r. A ile jest wart? Tyle ile nabywca jest w stanie wyłożyć kupującemu. Dokładne oględziny ksztautują to ile warto za to auto zapłacić. W starym pudle rocznik niewiele już ma do gadania. Zwłaszcza w terenowych wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 a.d. 2007 nazywasz starym pudłem? to mój pewnie z epoki neolitu ... właściwie to jest taki trochę ociosany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 A, obracam się nieraz w takim pedalskim towarzystwie i zakrakałem jak ony. Zresztą jak ktoś pyta o wartość po roczniku to na takie auto już mawia staroć choć dla mnie to klasyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 zmień towarzystwo bo przesiąkniesz i po chłopie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie wszystko da się w życiu poukładać jak by się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostrich Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Dla mnie tez to bardzo dziwne, ale papiery sa OK. Zreszta juz kupilem. Podobny do tego: http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=231065661&cd=635223007050000000&asrc=st ale cena nizsza. Jak dopieszcze to wstawie zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Witam, Moj pierwszy post,dopiero co sie zarejestrowalem wiec.. dzien dobry Mysle ze ten watek jest wlasciwy jesli chodzi o moje pytania, jesli nie to prosze moderacje o przeniesienie, nie do konca jeszcze "ogarniam". Od razu do rzeczy: posiadam obecnie fronterke A 2.0 w wieku slusznym lat 20. Auto jest bardzo wdzieczne, proste az do bolu przez co nawet jednoreki kowal w alkoholowym cugu bylby w stanie wykonac wiekszosc napraw. Niestety ze wzgledu na wiek auta, ogolne wyeksplatowanie i coraz wiekszy problem z czesciami, zdecydowalem sie sprzedac frotke i zakupic cos nowszego. Z 4x4 doswiadczenie mam nieco wieksze niz moja frotka "na codzien", wzialem udzial w kilku rajdach z kolega, jako pilot w jego patrolu, z wisienka na torcie w postaci Berlin-Wroclaw, wiec sentyment do nissana mocno wrosl mi w serducho Niestety sentyment to jedno, a rzeczywistosc to drugie, dlatego jako pierwsze wlasne 4x4 pojawila sie frotka lata temu. No ale teraz jest kolejna szansa. 1. Czego poszukuje ? Poszukuje auta na codzien ktorym dojade do pracy (dziennie 30km) w ruchu miejsko-autostradowym, a po pracy i w weekendy pobawie sie w lajtowy offroad typu lesne drozki, szutry, lekkie bloto max po osie itd. Upalania w blocie po klamki nie planuje, to bedzie moje jedyne auto i jak skatuje to bede sie musial przesiasc do autobusu. Auto powinno byc trwale i w miare bezawaryjne, jesli tak bedzie to nie musi byc ekonomiczne w sensie zuzycia paliwa, wole zaplacic przy dystrybutorze niz odstawiac auto do warsztatu co tydzien. jedna uwaga - auto MUSI miec klime, jako ze upaly mnie po prostu zabiaja. 2. Budzet Calkowity budzet jakim dysponuje to 26 tys zl. Na zakup planuje przeznaczyc 20 tys, zas 6 zostawic na ewentualny pakiet startowy. Oczywiscie mozliwe sa drobne zmiany tego planu 3. Wybor Pierwsza mysl - Patrol ! Niestety realia mnie troche ostudzily, to auto popierwsze jest troche za drogie jak na srodki ktorymi dysponuje, po drugie te nieszczesne silniki. W czasie rajdow zagotowalismy diesla 2.8 dwa razy, drugim razem skonczylo sie zwybuchowaniem glowicy. Czytalem ze motor 3.0 wcale lepszy pod wzgledem bezawaryjnosci nie jest. Wiec.. no niestety. Jako drugie auto do zabawy bylby idealny, ale jako jedyne - pass. Po dluzszej weryfikacji pozostaly tylko dwa auta.. Jeep WJ (Grand Cherokee), i ewentualnie tyrant 2 w wersji long albo short. Jeep na sztywnych mostach, z trwalym ale i paliwozernym silnikiem 4.7 V8, bardziej "luksusowy" niz tyranek. Minusy jeepa - skrzynia w automacie, i samoczynne dolaczanie napedow, wole jednak sam miec pelna kontrole. Za to tyrant wydaje mi sie jednak prostszy, co tez ma swoje zalety. Nie zepsuje sie to czego nie ma. Niestety w tyrancie przedni zawias niezalezny, a nic nie wiem o jego trwalosci. 4. Pytania - jak wyglada dostepnosc czesci do tyranka 2 i ich ceny ? Czy typowe naprawy eksploatacyjne da sie ogarnac w normalnych pieniadzach czy trzeba brac kredyt ? Jak w wypadku awari powaznych typu dwumasa, uszkodzenie silnika, remont skrzyni ? - jak wyglada ogolna trwalosc i bezawaryjnosc terrano 2 ? Jeepy ogolnie sie "nie psuja" jak doczytalem, za to trapia je wnerwiajace drobne awarie typu elektryka, klima, wycieki z dyfrow itd. auta to nie zatrzyma ale wymaga ciaglej dlubaniny. I pytanie glowne: czy biorac pod uwage powyzsze wymagania, terrano sie kwalifikuje jako kandydat na kolejny woz waszym zdaniem ? Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Witamy na forum. Co do części do t2 nie ma większych problemów - zawsze kilka sztuk jest na allegro "na części" - nowe też nie porażają ceną. Ostatnio słyszałem opinie że t2 to mało awaryjne samochody i chyba się muszę zgodzić - jeśli zajrzysz do niego czasami to na drodze nie robi niespodzianki. Silniki mało awaryjne, skrzynie nieco gorsze ale także nie ma tragedii. Ogólnie ja należę do zadowolonych użytkowników Co do błota to seryjnymi też się można pobawić tylko opony raczej nie szosowe - dobre ATeki lub MTki załatwiają sprawę - ogólnie dobry samochód do błota na poziomie przedszkole (pozdrowienia dla Lemmiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin316 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Jakoś nie widzę jazdy autostradą w Terrano... Miałem wcześniej ZJ-ta 4.0. Komfort i dynamika były nieporównywalnie wyższe, jazda 160km/h nie stanowiła problemu. Co do awaryjności to w kilkunastoletnich autach najwięcej zależy od stanu w jakim jest auto w chwili zakupu i od tego, jak o nie dbał poprzedni właściciel. Zarówno Terrano jak i Jeep mogą być skarbonką, która pochłonie dowolne środki Jeśli zdecydowałbyś się na starszy model Grand Cherokee (ZG/ZJ) to w zakładanym budżecie trafić możesz na prawdę zadbany egzemplarz z uważaną za niezniszczalną Japońską skrzynią od XJ-ta i reduktorem NV242. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Marcin, nawróć się w końcu. Ogarnięty Terrano nie równa się do Jeepa bezawaryjnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 tak, tak ... wystarczy mieć takiego jednego osiołka na zlocie który skumuluje w sobie ewentualne awarie pozostałych aut i już jest wesoło, a przyjechałem naprawdę sprawnym autem, nawet klaksony porozbierałem na czynniki pierwsze i budowałem od nowa ... teraz i one nie działają niby śmieszne a jednak boli ... ktoś nie dotknął do auta palcem i wraca z bananem na twarzy a ja siedzę pod nim non stop i i tak wracam na tarczy ... zjadacz grzechów czy co?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin316 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Marcin, nawróć się w końcu. Ogarnięty Terrano nie równa się do Jeepa bezawaryjnością. Nie jestem ortodoksem. Prawie każdy samochód da się ogarnąć... No chyba że to Laguna II generacji albo Alfa 166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi