Tomaszek Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Obojętne miejsce jeśli jest od tego miejsca minimum 4 to razem będzie około 6 to są jeszcze oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxbike Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Aaaa to o tu to biega, na feldze jest wiele oznaczeń, ale te z rozmiarem to chyba to: 15x6J czyli chyba 6 cali? Jakie więc opony najlepiej nadają się pod taką felgę? Tak jak wspominałem felgi Nissana made in Belgium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brt85 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Według opony.com http://www.opony.com/felgi/dobor_opon_i_felg Wybrany rozmiar felgi: 6,00x15 Pasujące rozmiary opon: 195/70R15 205/70R15 235/70R15 165/65R15 175/65R15 185/65R15 195/65R15 205/65R15 215/65R15 175/60R15 185/60R15 195/60R15 205/60R15 215/60R15 225/60R15 175/55R15 185/55R15 195/55R15 205/55R15 195/50R15 205/50R15 195/45R15 Pytanie które nie będą obcierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Aaaa to o tu to biega, na feldze jest wiele oznaczeń, ale te z rozmiarem to chyba to: 15x6J czyli chyba 6 cali? Jakie więc opony najlepiej nadają się pod taką felgę? Ja też mam takie felgi i 185/65 pasują idealne ale 195/60 spokojnie jeszcze podchodzą ale w tej tabelce są jakieś bzdury bo szerokości od 175 po 235 trzeba zupełnie innej szerokości felgi :!: bo różnica 60mm szerokości opony jest nie do przyjęcia dla felgi :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxbike Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 I jak ostro skręcisz na suchym asfalcie na swoich oponach o profilu 65 to nie kładą się? Aż mi w to trudno uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 I jak ostro skręcisz na suchym asfalcie na swoich oponach o profilu 65 to nie kładą się? Aż mi w to trudno uwierzyć No wiesz nie wysiadam sprawdzić co robią W każdym razie na oponach nie ma żadnych śladów to już bardziej by mi za miękkie amory przeszkadzały na zakrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Tym razem nie zapytam się o opony ale o wyważenie. Jeżeli opony z felgami, które nie są wyważone - mogę sobie zniszczyć przez to piasty kół na tylnej osi gdzie są założone ? Szkoda mi wyważać kół/opon jeżeli opony są spisane na palenie, ale bieżniczek ładny :diabel2: tyle że różny na 2 kołach (wiem że jak złapie mnie policja ... albo że gorzej się jeździ i łatwiej o ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Szkoda mi wyważać kół No wiesz u mnie biorą za to 5zł od szt jak będzie duża niedowaga to na pewno może się coś wysrać nie ryzykuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Chciałem zapytać o oponki w rozmiarze 195/50r15. Na wiosnę będe musiał zakupić takowe do suniacza i w gre wchodzą oponki za około 150 zl/szt. Na dzień dzisiejszy wahałbym sie pomiędzy barumem bravuris a daytonem d210 :?: . Nie chce wydawać na oponki dużo kaski ponieważ wg mnie jazda na tym rozmiarze po naszych pięknych drogach moze doprowadzić do uszkodzenia oponek, a co za tym idzie kupno następnej może dużo kosztować (zwłaszcza że będzie to mój pierwszy sezon na tym rozmiarze ) Z tego co czytałem w necie, barumy mają różne opinie- z przewagą tych negatywnych...to może warte zainteresowania są daytony? A może szanowne grono ma inne propozycje co do opon w wyzej wymienionej kwocie? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Z tego co czytałem w necie, barumy mają różne opinie- z przewagą tych negatywnych...to może warte zainteresowania są daytony? A może szanowne grono ma inne propozycje co do opon w wyzej wymienionej kwocie?Pozdro. Zamienił stryjek siekierkę na kijek jedne i drugie to szajs moja propozycja to inny rozmiar i lepsze opony bo na tym będzie się kiepsko jeździć po naszych dziurawych i zakoleinowanych drogach powiem ci że ja na lato mam 195/60 a zima 185/65 i na tych drugich zdecydowanie mniej odczuwam myszkowanie w koleinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Czyli sugerujesz 185/55 :027:. Nie wiem czy to istotne ale felgi mają 7 cali szerokości więc i tak oponka 185 rozejdzie się na niej podobnie do 195/50...chyba że się myle. Szczerze mówiąc o wiele bardziej bym wolał 185 ale troche zastanawia mnie czy to coś da jeżeli szerokości felgi i tak nie zmienie :?:. A czy oponka 185/55 będzie coś wyższa od 195/50? Bo niby obie oponki są swoimi zamiennikami ale wiadomo że idealnie równe nie są :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 7 cali no ładnie pojechałeś no to raczej bież te 195 ale dourz ze 20zł np. na takie http://opony.interia.pl/testy/index_testy1...ora_roku=letnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tomaszek, powiedz mi szczerze , teraz mam 205/60/15, ale z letnich ponad 200zł musze dać za Dębice Furio, a za 195/50/15 za 200zł kupie już Toyo T1-R albo Continental ContiPremiumContact i ogólnie jeżeli mniejsze opony to bym na przód założył. Dziś się przekonałem że i tak szajsowate zimówki mam - asfalt troche wilgotny, -1,5st. i prędkość jakieś 60km/h i czerwone światełko mrugło i po hamulcu a tu sru jak po lodowisku, zapas 1.5m do busa został mi : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tym razem nie zapytam się o opony ale o wyważenie. Jeżeli opony z felgami, które nie są wyważone - mogę sobie zniszczyć przez to piasty kół na tylnej osi gdzie są założone ? Szkoda mi wyważać kół/opon jeżeli opony są spisane na palenie, ale bieżniczek ładny :diabel2: tyle że różny na 2 kołach (wiem że jak złapie mnie policja ... albo że gorzej się jeździ i łatwiej o ...) chlopaki do driftu nie wywazaja kol i nic sie nie dzieje, a wiadomo, ze maja duze na sobie przeciazenia JESLI KTOS MA STARE OPONY 15 CALI W ROZMIARZE 185/65/15, 195/60/15 jest z WWA i ma zamiar je wyrzucic to prosze o kontakt takie opony jeszcze przemienie w powietrze z checia latajac po lotnisku robiac to co jest na dole tego tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 7 cali no ładnie pojechałeś no to raczej bież te 195 ale dourz ze 20zł np. na takiehttp://opony.interia.pl/testy/index_testy1...ora_roku=letnie Kolego link nie chodzi :/ . A co powiesz na fulde carat progresso? Widziałem taką oponke za około 160 zl...no chyba że troche zaszaleć i kupić Uniroyal RainSport 1 tak zachwalane w necie :027:. W sumie to do kupna zostało jeszcze troche czasu więc jest czas do namysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Tomaszek, powiedz mi szczerze , teraz mam 205/60/15, ale z letnich ponad 200zł musze dać za Dębice Furio, a za 195/50/15 za 200zł kupie już Toyo T1-R albo Continental ContiPremiumContact i ogólnie jeżeli mniejsze opony to bym na przód założył. Między podanymi rozmiarami jest kosmiczna różnica wysokości :!: jak już chcesz mniejsze to zamień na 195/65/15 tak to spokojnie obleci i w tym rozmiarze kupisz tanio opony w jakieś promocji :one: 7 cali no ładnie pojechałeś no to raczej bież te 195 ale dourz ze 20zł np. na takiehttp://opony.interia.pl/testy/index_testy1...ora_roku=letnie Kolego link nie chodzi :/ . A co powiesz na fulde carat progresso? Widziałem taką oponke za około 160 zl...no chyba że troche zaszaleć i kupić Uniroyal RainSport 1 tak zachwalane w necie :027:. W sumie to do kupna zostało jeszcze troche czasu więc jest czas do namysłu A mi się link otwiera za każdym razem :!: :027: Fuldę miałem tylko zimową i nie byłem z niej zadowolony nie wiem jak letnie Uniroyal RainSport 1 z tymi też nie miałem styczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 To może u mnie jest coś nie tak bo pisze aby skontaktować sie z administratorem strony . A o jakie oponki chodziło? Co do tych barumów słyszałem że dość szybko sie ścierają. A o daytony pytam bo mam ich model D110 w cinquecento i w sumie to nie moge na nie narzekać Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxbike Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Jeszcze ja zapytam, czy na moje felgi o których była mowa wcześniej dobrze nadają się te Firestone w rozmiarze 195/60R15 ? Bardzi ciekawie o nich piszą ludzie! Jestem teraz bardziej przekonany, żeby kupić nowy komplet, a nie używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Jeszcze ja zapytam, czy na moje felgi o których była mowa wcześniej dobrze nadają się te Firestone w rozmiarze 195/60R15 ? Masz namyśli te felgi tak? na feldze jest wiele oznaczeń, ale te z rozmiarem to chyba to: 15x6J czyli chyba 6 cali? Jakie więc opony najlepiej nadają się pod taką felgę? Jeśli tak to opony 195/60/15 nadają się idealnie Bardzi ciekawie o nich piszą ludzie! Jestem teraz bardziej przekonany, żeby kupić nowy komplet, a nie używany. Bardzo słusznie jak się lubi poszaleć albo czuć się bezpieczniej to tylko dobre nowe cie zadowolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxbike Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 A nie orientujecie się jak te opony mają się do Bridgestone POTENZA, tylko nie wiem jaki model. Wiem, że były montowane w nowych Hondach Civic w 2004 w rozmiarze 185/60 R15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość august200 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 A nie orientujecie się jak te opony mają się do Bridgestone POTENZA, tylko nie wiem jaki model. Wiem, że były montowane w nowych Hondach Civic w 2004 w rozmiarze 185/60 R15? Podobno bardzo dobre opony letnie z wyszej pułki.Mój ojciec ma zamiar kupic takie na wiosne do swoje hondy,podobno jego honda wychodziła na takich z fabryki,zapasówke własnie ma Bridgestone potenza.A ja jeszcze nie wiem jakie zakupie na wiosne letniaczki byc moze yokohama bo mam taki zimówki i spisują sie poprostu super :one: bardzo udany zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 A nie orientujecie się jak te opony mają się do Bridgestone POTENZA, tylko nie wiem jaki model. Wiem, że były montowane w nowych Hondach Civic w 2004 w rozmiarze 185/60 R15? Podobno bardzo dobre opony letnie z wyszej pułki.Mój ojciec ma zamiar kupic takie na wiosne do swoje hondy,podobno jego honda wychodziła na takich z fabryki,zapasówke własnie ma Bridgestone potenza.A ja jeszcze nie wiem jakie zakupie na wiosne letniaczki byc moze yokohama bo mam taki zimówki i spisują sie poprostu super :one: bardzo udany zakupPotwierdzam bardzo dobre opony, ale szybko sie zdzieraja...ogolnie sa bardzo miekkie i czesto dymily od np. hamowania, Jesli sie nie mysle to w nowych Imprezach je montuja( przynajmniej na japonski rynek-tak widzialem na filmiku best motoring) @ Bombel bardzo chetnie przyjme takie oponki takze jak beda do oddania to daj jakis kontakt prv bo tu rzadko zagladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeru Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Szukam opon nowych w miarę tanich na felgi 15 cali. Po przejrzeniu testów (w tym ADAC) dobrze wypadają Kormoran Gamma. Jeździł ktoś na takich? Myślałem o Barum, ale słyszałem wiele złego i w testach też wypadają słabo - zwłaszcza na mokrej nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudi1980 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Słyszałam że Yokohamy są dosyć dobre a co sądzicie o tym modelu C.drive AC01 195/60R15 88 H Czy ktoś może zna :?: Proszę o opinie i pomoc bo tu pojawia się dylemat jakie oponki kupić na lato. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość august200 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 rudi1980- Ja ci zabardzo nie doradze ale powiem tak wybierając opony zimowe byłem nastawiony ze kupie michelin alpin zajechałem do wulkanizacj i gosciu powiedział mi ze proponuje mi yokohamy mowił ze nie sa gorsze od michelin a moze nawet lepsze.Zdecydowałem się na yokohamy i odrazu pierwszego dnia po kupnie zrobiłem test na mokrej nawierzchni trakcja i hamowanie na mokrym jest o niebo lepsza od mojch letnich opony debica pasio (nie polecam tych opon no chyba ze do przyczepki :diabel2: )Kolega stał przed tym samym dylematem jakie kupic oponki na zime posłuchając moje zachwytu nad yokohamą kupił terz te oponki i terz stwierdził ze trakcja przy ruszaniu i hamowanie jest o niebo lepsze od jego letnich kumcho.Mając załozone debice przy hamowaniu na mokrym bardzo cięzko było zachamowac bez włancza się absu.Na yokohama mozna spokojnie dozowac siłe hamowania i nie włonczy się abs.Idąc ta samą droga na wiosne nie kupie innych opon jak yokohama.Japonskie auto japońskie opony :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi