jwa Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A ile ty masz u nas tego lata. Dlatego wybieram kierynkowe bo lepiej ganiaja na mokrym. Przyjżyj sie rzeźbie bieżnika ASY. maja głatkie pasy i na rancie lamele KIE. maja dużo rowków i nacięć. Moim zdaniem takie laczki w naszej szerokosci geograficznej sie sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Dziękuję za podpowiedzi i nakreślenie tematu. Troszkę poczytałem o oponach o których pisaliście. Jak na razie najlepiej wypada Uniroyal. Co sądzicie o Kleber dynaxer HP3. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ja jeżdzę na letnich oponach prawie 8 miesięcy, w tym roku we Wrocławiu 2 leżał tylko śnieg, moze lepiej na mokrym ale nie na suchym asfalcie a ile u nas dni pada deszcz? na 8 miesiecy niech bedzie miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jesli jexdzisz spokojnie i w mieście to i Debica jest za ebista. jak chcesz cisnąć to musi zainwestować w kapcie, które cie utrzymaja na drodze. cena - ile warte jest twoje bezpieczeństwo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jesli jexdzisz spokojnie i w mieście to i Debica jest za ebista. jak chcesz cisnąć to musi zainwestować w kapcie, które cie utrzymaja na drodze. cena - ile warte jest twoje bezpieczeństwo???? odbiegasz od tematu, kolega zadal pytanie o opony do 200 PLN, jesli nie patrzec na przedział cenowy to polecam Micheliny na lato a na zimę Goodyeary, Jesli jexdzisz spokojnie i w mieście to i Debica jest za ebista. jak chcesz cisnąć to musi zainwestować w kapcie, które cie utrzymaja na drodze. cena - ile warte jest twoje bezpieczeństwo???? co do bezpieczeństwa to dlatego jeżdze na 17" a nie na 16" jak kolega niski profil robi różnicę na drodze generalnie opony temat rzeka mozna dyskutowac w nieskonczonosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Oskar tak chciał do 200. A za 206 ma leprze od tych które rozważał. Nie nie odbiegam od tematu. jest to kącik oponiarski - wszystkie opinie na temat opon są na miejscu. Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ale jak jeszcze poszuka to za 212 będzie miał jeszcze lepsze i tak możemy dojść do 400 lub wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Tak chciałem do 200 zł. Ale jeżeli będą jakieś sprawdzone i przetestowane przez was opony za 200 zł z małym hakiem to czemu nie. Nie no Oskar 400 zł to przesada ale tak do 225 zł to max. Pozdrawiam Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez Mati2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ok to szukamy dalej goodyear http://www.ceneo.pl/1214948 dunlop http://www.ceneo.pl/112292 lub http://www.ceneo.pl/5052571 lub http://www.ceneo.pl/420220 pirelli http://www.ceneo.pl/422033 opony klasy premium cena ok 225 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Mam zimówki TOYO i jestem z nich zadowolony. W poprzednim aucie miałem letnie pirellli i były ok. Jutro podjadę do intercarsu i zobaczę co mają z twoich propozycji. W intercarsie koleś może załatwić mi ok 25-30% zniżki na oponki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Oskar tak chciał do 200. A za 206 ma leprze od tych które rozważał. Nie nie odbiegam od tematu. jest to kącik oponiarski - wszystkie opinie na temat opon są na miejscu. tak dla twojej ciekawości zobacz jakie opony (asymetryczne) sa najlepsze na mokrym testy ADAC http://www.oponeo.pl...arze-185-65-r15 Mam zimówki TOYO i jestem z nich zadowolony. W poprzednim aucie miałem letnie pirellli i były ok. Jutro podjadę do intercarsu i zobaczę co mają z twoich propozycji. W intercarsie koleś może załatwić mi ok 25-30% zniżki na oponki Pozdrawiam zobacz tutaj okazja 2 sztuki za 300 pln Dunlopy http://allegro.pl/op...2282378594.html Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ADAC http://www.oponeo.pl...arze-185-65-r15 Oskar już wszystko jasne na 99% kupię Uniroyal Rainexpert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) gratuluję wyboru ADAC http://www.oponeo.pl...arze-185-65-r15 Oskar już wszystko jasne na 99% kupię Uniroyal Rainexpert tutaj masz następne testy z 2012 http://www.oponeo.pl...ze-205-55-r16-v Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 kierunkowe góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 poczekajmy jak kolega wróci ze sklepu 1% niepewności jeszcze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam ! Sprawa zakończyła się następująco przód uniroyal rainexpert tył kleber dynaxer cena zestawu 800 zł z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 kierunkowe góra no to jest remis 2 - 2 Witam ! Sprawa zakończyła się następująco przód uniroyal rainexpert tył kleber dynaxer cena zestawu 800 zł z montażem. czemu kupieś po 2 pary innych a nie 4 takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam ! Sprawa zakończyła się następująco przód uniroyal rainexpert tył kleber dynaxer Po co ci taka hybryda i utrudnianie sobie życia??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Jestes facetem w genach mamy upraszczanie sobie zycia. Witam ! Sprawa zakończyła się następująco przód uniroyal rainexpert tył kleber dynaxer :blink: :blink: Po co ci taka hybryda i utrudnianie sobie życia?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Jestes facetem i genetycznie mamy upraszczać sobie życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jego kasa jego wybór, jestem ciekaw uzasadnienia wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 NO??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Hmm. Uzasadnienie wyboru? Na stanie były 2 szt uniroyala po 220 zł za szt. W innych serwisach w Koszalinie po 250zł za szt. Tak więc wymyśliłem sobie taki trik. Pytanie tylko czy to źle?????? Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Mati2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 źle to nie jest, bo masz takie same opony na osi, tak bylismy ciekawi dlaczego z przodu kierunkowe a z tyłu asymetryczne, klebery nie sa złe, klasa srednia grupa Michelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal007s Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ja kupilem letnie RainExpert 185/65/r14 akurat byla promocja na oponeo po 170zl sztuka (dokladnie kupilem je w zime). Narazie leżakuja czekaja az sie obecne Debice wykoncz, zrobilem na nich 50 tys km. A wam na ile starczaja letnie komplety opon? Moze od tego tak krotko ze zle geometria byla ustawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zależy od stylu jazdy. Jak ktoś lubi piszczeć przy ruszaniu, zbiera ostro zakręty to opony wytrzymają może z 40 - 50tys. km. U mnie jak na razie przejechane na komplecie jakieś 70tys. km (Firestone TZ300) i procentowo zostało jeszcze 60% bieżnika. Jazda głównie miejska, wypady na dalsze trasy niezbyt częste. Prawie nigdy nie ruszam z piskiem (bo słaby silnik i szerokie opony), staram się jeździć w miarę spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi