paweleknowakowski Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 U mnie jak na razie przejechane na komplecie jakieś 70tys. km (Firestone TZ300) i procentowo zostało jeszcze 60% bieżnikajak się sprawują na mokrym? Takie założyłem i jeszcze nie jeździłem po deszczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Na mokrym naprawdę dobre. W porównaniu z poprzednimi oponami Barum, to teraz mi się ABS nie włącza prawie wcale, przyczepność bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 dzięki, podbudowałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Na mokrym naprawdę dobre. W porównaniu z poprzednimi oponami Barum, to teraz mi się ABS nie włącza prawie wcale, przyczepność bardzo dobra. W mojej indywidualnej ocenie od barumów nawet kumho jest leprze nie wspominając o kormoranie czy debicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAX85 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Ja polecam BFGoodrich Profiler 2 albo G-Force Profiler. Świetnie się jeździ na nich i są bardzo ekonomiczne. Brat ma Fulde Ecocontrol i też sobie chwali te oponki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Dziś wymieniałem opony na letnie przy wolnej sobocie. Na amerze sa Kuhmo założone przednie i właściciel sobie je chwalił letnie czy zimowe. ktoś też tam był i też sobie je chwalił. Były dwa auta jego pod warsztatem i były tam te opony założone . Mówił że w zimie super sie sprawują ,a mieszka w dole i ma taką nie złą górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Wiem, że jeszcze troche czasu ale zacząłem powoli szukać opon zimowych do Note 1.6. Co sądzicie o tych: Dunlop SP Winter Sport 3D MO, Goodyear Ultragrip 7+ lub ESA-Tecar Super Grip 7. Które lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Tutaj znalazłem jeszcze coś o oponkach letnich w roku 2012 http://moto.wp.pl/ka...,wiadomosc.html Edytowane 10 Maja 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Tutaj znalazłem jeszcze coś o oponkach w roku 2012 http://moto.wp.pl/ka...,wiadomosc.html Tyle, że po pierwsze to są opony letnie a po drugie szukam 185/55 R 16 (takie mam letnie - oryginalne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Dąbczak Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam, Mam pytanie czy opony Dębica Passio 2 185/65R14 86T polecacie i będą odpowiednie do almery N16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Do N16 to raczej fabrycznie 185/65R15, rozmiar, który podałeś, jest rozmiarem fabrycznym do N15 (i to nie wszystkich, bo z tego, co pamiętam, to był też tam 13"). Jeśli założysz opony 14" do N16 to będziesz miał przekłamanie licznika, będzie zawyżał o ~5 km/h no i auto może trochę śmiesznie na takich kołach wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Dąbczak Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Do N16 to raczej fabrycznie 185/65R15, rozmiar, który podałeś, jest rozmiarem fabrycznym do N15 (i to nie wszystkich, bo z tego, co pamiętam, to był też tam 13"). Jeśli założysz opony 14" do N16 to będziesz miał przekłamanie licznika, będzie zawyżał o ~5 km/h no i auto może trochę śmiesznie na takich kołach wyglądać. Dzięki za odpowiedź.Mam jeszcze pytanie jedno pytanie.Czasami przy oponach występuje jeszcze oznaczenie 86,88 T lub H co to oznacza i które z tych oznaczeń będzie pasowało do N16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Są to parametry /indeksy/ prędkości i ciężkości. Poczytaj tutaj http://www.oponeo.pl/narzedzia Natomiast tutaj http://www.oponeo.pl/?gclid=CPiC-_f-9a8CFcRF3wodkDzkUA gdy wpiszesz dane samochodu, program wybierze - zaproponuje opony. Edytowane 10 Maja 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 oczywiscie im większe indeksy 96 H tym większa cena możesz sobie jeszcze zafundowac wzmocnione boki symbolem XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Ja polecam Michelin Pilot Sport :-) najlepsze opony do aut sportowych jak dla mnie. Cena co prawda nie zacheca zbytnio ale jezeli chodzi o przyczepnosc szczegolnie na mokrym to na prawde szybko sie zwraca. No i nawet sam wyglad bieznika :-) cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matix01 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Nie mogę się zdecydować które opony na lato wybrać doradźcie: Pirelli P4 cena 224 zł Continental Ecocontrol 3 cena 226 zł Michelin Energy Saver cena 233 zł Wszystkie zasadniczo w tej samej cenie, czy jest między nimi jakaś różnica, które lepiej się trzymają i są bardziej komfortowe, bo nie wiem które wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Spośród tych trzech używałem tylko Continentala Eco - jak dla mnie to była naprawdę świetna opona. Szczególnie na mokrym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 KALKULATOR DOBORU OPON: http://www.v10.pl/na...u,opon,204.html Nie wiem czy to sie sprawdza. Nie wiem jak w innych nissanach ale sadze, ze podobnie jak w mojej P11. Predkosciomierz jest podpiety pod pol osie albo przegub. Przy ukreconej polosi sie o tym dowiedzialem W takim razie rozmiar felg i opon nie zmieni nam odczytow predkosciomierza Japonczykow nie oklamiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Michelin Energy Saver cena 233 zł Kolega ma i bardzo narzeka, opony są twarde i strasznie hałasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Szukam jakis dobrych opon typu semi slick Mialem takie wlasnie teraz, chooper'a czy jakos tak i swietnie sie spisywaly Odprowadzanie wody po prostu genialne a i na suchym asfalcie tez sie dobrze trzymaly Mozecie mi cos polecic, doradzic? Ogolnie malo jest takich opon :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Nie mogę się zdecydować które opony na lato wybrać doradźcie: Pirelli P4 cena 224 zł Continental Ecocontrol 3 cena 226 zł Michelin Energy Saver cena 233 zł Wszystkie zasadniczo w tej samej cenie, czy jest między nimi jakaś różnica, które lepiej się trzymają i są bardziej komfortowe, bo nie wiem które wybrac? Conti świetne, miałem i polecam. Michelin to padaka straszna, na suchym pisk przy nawet delikatnym hamowaniu czy zakręcie, na mokrym ślizgawica. chooper'a czy jakos tak i swietnie sie spisywaly Chyba Cooper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 No moze Cooper B. dobrze sie trzymaly Mozecie mi jakies polecic podobne opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IdleHand Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, jakie opony letnie w kwocie do 300/350pln polecacie do almety n16 1.5 98KM B 5D, w rozmiarze 205/55/R16 i czy w ogóle ten rozmiar będzie pasował bo seryjnie jest 185/65/R15 ? ? ? Zastanawiałem się nad YOKOHAMA A.DRIVE AA01; YOKOHAMA ADVAN SP V103 albo może coś z Continentala? ? ? Jestem otwarty na propozycje. Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez IdleHand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam, jakie opony letnie w kwocie do 300/350pln polecacie do almety n16 1.5 98KM B 5D, w rozmiarze 205/55/R16 i czy w ogóle ten rozmiar będzie pasował bo seryjnie jest 185/65/R15 ? ? ? Jak chcesz 16 cali to lepiej wybierz oponę 195/55R16 bo Ci tak auta nie zmuli, w ogóle bliżej oryginału z rozmiarem całego koła. 205/55R16 są trochę za duże i za szerokie jak na 1.5 wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość T0mekk1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Yokohamę A Drive założyłem bratu do Hondy Accord. Jest bardzo zadowolony. Advany to bardziej polecane do mocniejszych aut. Continentale troszkę z jakościa sie popsuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi