JACKO29 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 4EA0C z2013 była 4EA0B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zawartość obu kart które w/w jest identyczna - różnią się tylko nalepkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Nowe mają oznaczenie KE288-LCNKE 15 i mam taką, po wsadzeniu są wgrywane jakieś aktualizacje, porównywałem wersie i są rożne wynika z tego że KE 288 jest nowsza Przepraszam za krzywe zdjęcie :-) I tak na marginesie jedną mam na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Też nabyłem KE288-LCNKE15 Jeżeli ktoś myśli, że w końcu zaktualizowali bazę fotoradarów i pousuwali dawno wykopane z ziemi słupy z atrapami, to się nieźle zdziwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Nowe punkty jak nowe nie sprawdzałem Ściągnięty plik "myPOIs.zip" należy rozpakować i folder myPOIs zgrać na pendrive i zaimportować do navi. Do importu wybranego zestawu POI wykorzystujemy pendrive sformatowany wcześniej na FAT, lub FAT32. Pendrive nie musi być pusty. Po prostu do tego co tam mamy (muza itp) kopiujemy odpowiedni zestaw POI (myPOIs), ale koniecznie bezpośrednio do folderu głównego Pendrive. Po skopiowaniu drzewo wygląda tak: Pendrive - myPOIs - myPOIWarnings - nissan_connect.csv 1- Pendrive podłączamy do gniazda USB w Nissanie 2- Sprzęt automatycznie wykryje nowy zestaw fotopstryków i poprosi o potwierdzenie podmiany starego zestawu. Potwierdzamy i to wszystko. LUB Korzystając z menu nawigacyjnego Nissan Connect, Nissan Connect-2, lub Nissan Connect-3 importujemy zestaw POI ... Po zaimportowaniu możemy wyjąć pendrive z gniazda USB, lub pozostawić - bez znaczenia ==================================================================== Szczegóły każdy użytkownik znajdzie również w załączonej do pojazdu "Instrukcji Użytkownika systemu Nawigacyjnego Nissan Connect" myPOIs.zip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Mógłbyś się bardziej postarać - w sieci już są z 1 czerwca http://www.mynavi-expert.pl/nissan/13470-speedcam-nissan-pl-i-eu-22012015.html To nie "przytyk z mojej strony, a wskazówka I zwróć uwagę, że ten zestaw w formacie (.csv) nie podmienia tego wbudowanego w mapę, tylko działa z nim jednocześnie. Więc nieaktualnych staroci się w ten sposób nie pozbędziemy ... jedyny plus, że w ten sposób mamy również nowe fotopstryki Edytowane 6 Czerwca 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 A możesz udostępnić ten nowy zestaw punktów, jak można prosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 http://allegro.pl/najnowsza-mapa-eu-2016-karta-sd-nissan-connect-2-i6243158974.html Ten też się chwali że najnowszą ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Wystarczy przedzwonić do ASO, by się dowiedzieć jakie oznaczenie ma najnowsza karta do danego modelu Nissana. Ja zanim kupiłem, upewniłem się w ASO, by nie wywalić kasiory w błoto Edytowane 7 Czerwca 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 to jakie mapy ma KE288-LCNKE15? bo po załącznika Kubalona wynika że z 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Na zdjęciu jest nowa ponoć z 2016 choć mam wątpliwości (czyta np.ulicę której nie ma ) a w załączniku są punkty POI ale jak słusznie koledzy zauważyli są już nowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dzisiaj dotarła do mnie karta i zdziwko niekiepskie mnie ogarnęło,bo zamiast 4EA0C dostałem 4KJ0A! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 A to pewnie do innego modelu,sprawdź i zapodaj czy działa mapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Czyli dobrze czy źle? Może ktoś sprzedać patent na rozszyfrowywanie tego? Albo zestawić chronologicznie te magiczne dla mnie oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Coś takiego znalazłem i pisze mapy 2015-2016 http://www.ebay.pl/itm/191849801087 dziwadełko już się pogubiłem,wygląda jak mapy z 2013r Edytowane 13 Czerwca 2016 przez kubalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 A to pewnie do innego modelu,sprawdź i zapodaj czy działa mapa. Działa! Pięknie się z aktualizowała,zrobił się restart i zupełnie inaczej menu wygląda niż w poprzedniej.Język oczywiście polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 No i GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Działa! Pięknie się z aktualizowała,zrobił się restart i zupełnie inaczej menu wygląda niż w poprzedniej.Język oczywiście polski Witam, Mam małą prośbę dotyczącą mapy. Czy możesz sprawdzić, czy jest na niej ul. Bohaterów Września w Lublinie, prowadząca do północnej obwodnicy Lublina? Ulica ta została oddana do użytku jakoś rok temu, a na mapie z 2013r jej nie ma. Więc jeśli na nowej mapie jest, to znaczy że faktycznie coś zaktualizowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 wersja kartySD2 GENJ-euB.A v11 414817437 W spisie brak tej ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 W spisie brak tej ulicy. Dzięki. Czyli nie ma co się spieszyć z kupowaniem. Co jak co ale takie ulice jak 2-pasmowa dojazdówka do obwodnicy raczej powinny być szybko aktualizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Z tego co doczytałem na zagranicznych forach,to nissan tłumaczy się z opóźnień tym,że zbierają dane od dealerów odnośnie map i zapotrzebowania co do aktualizacji i trwa to około roku,później te dane wędrują do aktualizacji,są sprawdzane,a następnie opracowywana nowa mapa.Trwa to z reguły około roku. Dla mnie to bardzo dziwne postępowanie,ale może jest wymuszone ich tajemnym systemem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 To masz najnowszą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Przez chyba czyjąś pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 najnowszą ale karte z jakimś lekko upudrowanym softem a mapy z 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 3Rni a masz namiar na nowszą czy tak z zazdrości :-)) Jacko czy zwróciłeś uwagę na jakość dźwięku z głośników po aktualizacji,mam wrażenie że jest trochę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi