Gość Tolo74 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 tym bardziej ze z tego co wiem nie wolno otwierac korkow przy rozgrzanym silnku. a jak to uzasadnisz? do tej pory nie spotkałem się z takim zakazem Fakt -dotyczy to korka plynu chlodzacego. Natomiast nie wiem jaki cel ma otweranie korka oleju? Sprawdzic czy olej drzyzga, szczelnosc jak kolega nizej napisal? Nie wiem -stad pytam. Jak szczelnosc reka mozna sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasini Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 z tego co wiem, jeżeli odkręcimy korek olejowy to nie powinno bryzgać olejem. Nie jestem fachowcem ale takie zdanie słyszałem od mechanika ( zresztą nie jednego ) i w moim autku odkręcając korek przy pracującym silniku na pewno olej nie bryzga. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Fakt -dotyczy to korka plynu chlodzacego. Po części tak, dlatego zalecana jest ostrozność przy odkręcaniu i upuszczenie najpierw samego powietrza. A po co się otwiera? Choćby po to, żeby sprawdzić jeden z pierwszych objawów padniętej uszczelki pod głowicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kindus Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 z tego co wiem, jeżeli odkręcimy korek olejowy to nie powinno bryzgać olejem. Nie jestem fachowcem ale takie zdanie słyszałem od mechanika ( zresztą nie jednego ) i w moim autku odkręcając korek przy pracującym silniku na pewno olej nie bryzga. pozdro rozumiem że teraz mówisz o korku olejowym od wlewu oleju?, a sprawdzałeś tym bagnetem od mierzenia poziomu oleju w silniku,bo w tej almerce odkręcając korek olejowy nie rzuca olejem,tylko tym bagnetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Fakt -dotyczy to korka plynu chlodzacego. A po co się otwiera? Choćby po to, żeby sprawdzić jeden z pierwszych objawów padniętej uszczelki pod głowicą Możesz to rozwinąć? Otwieram korek podczas pracy silnika i co ma się wydarzyć a co nie powinno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Fakt -dotyczy to korka plynu chlodzacego. A po co się otwiera? Choćby po to, żeby sprawdzić jeden z pierwszych objawów padniętej uszczelki pod głowicą Możesz to rozwinąć? Otwieram korek podczas pracy silnika i co ma się wydarzyć a co nie powinno? Chociażby bombelki powietrza mogą to sugerować ( układ jest zamknięty i ma być szczelny ), pozostałe wskazujące na uszczelkę pod głowicą objawy to, tłuste plamy w płynie chłodniczym czy w drastycznych przypadkach, czarna i tłusta maź na ściankach zbiorniczka wyrównawczego ( przykra autopsja z oplem ) Poza tym, gdyby nie można było otwierać, jak serwisy posiadające takie urządzenia, dokonywałyby próby ciśnieniowe/szczelności układu chłodniczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 To w przypadku otwarcia korka w układzie chłodzenia a pytam o sens otwierania korka wlewu oleju silkowego podczas pracy? czy coś zle zrozumialem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-pu Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 WITAM JEŻELI CHCE Z WAS KTOS KUPIĆ NAPRAWDĘ TANIO DOBRZE UTRZYMANĄ I W PEŁNI SPRAWNĄ ALMERĘ TO ZERKNIJCIE TU http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5812166 AUTKO MA WAŻNY PRZEGLĄD I UBEZPIECZENIE DO KWIETNIA 2009 DOSYĆ EKONOMICZNE NO I ZA TE PIENIĄDZE LEPIEJ SIĘ NIE ZNAJDZIE WIADOMO NA ZDJĘCIACH WYGLĄDA JAK WYGLĄDA ALE ZAWSZE MOŻNA SIĘ UMÓWIĆ NA OGLĘDZINY I JAZDĘ PRÓBNĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasini Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 wracając do bryzgania olejem, to nie próbowałem wyjmować bagnetu podczas pracy silnik ale na pewno sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kindus Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 wracając do bryzgania olejem, to nie próbowałem wyjmować bagnetu podczas pracy silnik ale na pewno sprawdzę będę wdzięczny,najbardziej interesuje mnie na rozgrzanym silniku jak się zachowa przy całkowicie wyjętym bagnecie i jak mogę jeszcze Ciebie prosić o odkręcenie korka wlewu oleju czy jakieś opary się wydostają aha,ale mówimy o almerze 2,2DI ,bo w opisie masz mondeo? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Proponuje obejrzec film jak prosto i tanio można przekręcić licznik w dowolym aucie http://www.onet.tv/28962,4451,1,3851913,1,1,0,0,wideo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam mam pytanie ile kosztuje wymiana rorządu w almerce n15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witka co myslicie o tekej klamerce dokladnie interesuje sie ta Klamka : http://moto.allegro.pl/item423418073_1_8i_...autofra_sk.html Ktos uzytkuje klamke z automatyczna skrzynia bo tylko taka wchodzi w gre prosze o wiadomosci na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Moje zdanie: Całkowicie nie dla mnie (2 drzwi, automat -ale to juz jak chcesz, podejrzanie mały przebieg-chyba ze ktos go udokuemntuje, chyba powypadkowy) [ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 11:32 ] aha - niebardzo lubie autka bez skazy (nieporysowane krawędzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Tolo74 ale pytający, nie szuka auta dla Ciebie tylko dla siebie, więc pewnie to czy jest przydatne dla Ciebie, czy nie, nie interesuje go w ogóle. Poza tym, dlaczego nie lubisz aut bez skazy? To, że takie bywają, nie oznacza, że są podejrzane czy, że mają nieciekawą przeszłość. Dla mnie osobiście, oprócz dobrego stanu technicznego, byłoby to kolejnym ZA do tego żeby takie auto kupić. seba.mak1 zajrzyj na stronę http://www.autofra.sk/?mod=nehavarovane&am...amp;action=show gdzie masz wszystkie jej zdjęcia, przed i po naprawie ( "pred opravou" i "po oprave" ). Uszkodzenia po obu stronach auta. PS Nie wiedziałem, że w almerkach montowali automaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 herson -nie lubie aut bez skazy -bo zakup takiego po ktorego trzeba jechac kilkadziesiat czy set km i szukac w nim co akurat bylo robione i malowane jest stratą czasu i pieniedzy. Czy ja komus doradzam? Nie. Napisałem swoją opinię po obejrzeniu tego ogłoszenia bo akurat na to znalazłem czas, a czy ktos wezmie to pod uwage -jego rzecz. Nie omieszkam jednak napisac jednego -stan powłoki lakierniczej jest ostatnia dla mnie istotną rzeczą. Może nie jestem estetą, choć lubie np. kiedy można spokojnie zając miejsce (niekoniecznie za kerownicą) w białych spodniach lub koszuli bez szwanku dla ubrania. Autko to tylko narzędzie do porusznia się (ma być tanie w utrzymaniu i niezawodne). [ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 13:52 ] seba.mak1 zajrzyj na stronę http://www.autofra.sk/?mod=nehavarovane&am...amp;action=show gdzie masz wszystkie jej zdjęcia, przed i po naprawie ( "pred opravou" i "po oprave" ). Uszkodzenia po obu stronach auta. Akurat podany przez Ciebie link jest kusząca propozycją. W tym wypadku bałbym się jedynie o stan przedniego zawieszenia (lewe koło) - czy nie uległo przsunięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Czy ja komus doradzam? Nie. Napisałem swoją opinię po obejrzeniu tego ogłoszenia bo akurat na to znalazłem czas, a czy ktos wezmie to pod uwage -jego rzecz. Opinie wyraziles "pod siebie", a dla niego to mało istotne, być może szuka włąsnie auta trzydrzwiowego. W linku, który podalem są zdjęcia auta przed i po naprawie, nic innego podejrzanego nie ma w niej, oglądając same zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasini Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 do Kindusa sprawdzałem bryzganie oleju po wyjęcia bagnetu i u mnie tego nie ma. Oczywiście mówię o Fordzie ( almerkę dopiero szukam ) ale to tyczy się chyba wszystkich aut. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Czy ja komus doradzam? Nie. Napisałem swoją opinię po obejrzeniu tego ogłoszenia bo akurat na to znalazłem czas, a czy ktos wezmie to pod uwage -jego rzecz. Opinie wyraziles "pod siebie", a dla niego to mało istotne, być może szuka włąsnie auta trzydrzwiowego. W linku, który podalem są zdjęcia auta przed i po naprawie, nic innego podejrzanego nie ma w niej, oglądając same zdjęcia Tak opinie jest pode mnie, choc nie tylko. Napisałem wszak "Moje zdanie: Całkowicie nie dla mnie". Forum do wyrażania własnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zapomniałem, czytanie ze zrozumieniem nie dotyczy wszystkich. [ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 22:45 ] co myslicie o tekej klamerce dokladnie interesuje sie ta Klamka : tu tkwi cały sens zdania - nie pyta nikogo co myśli z własnego punktu widzenia, ale jako oceniających auto, które byc może kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witkaco myslicie o tekej klamerce dokladnie interesuje sie ta Klamka : http://moto.allegro.pl/item423418073_1_8i_...autofra_sk.html Ktos uzytkuje klamke z automatyczna skrzynia bo tylko taka wchodzi w gre prosze o wiadomosci na priv Pozdrawiam Przepraszam, zszedłem z tematu wyrażając opinię pod siebie -proszę w imieniu seba,mak o opinie najego priv. Tutaj chyba zamykamy jego temat ponieważ prosił o priv w tej sprawie bez rozgłosu na forum. [ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 23:32 ] Zapomniałem, czytanie ze zrozumieniem nie dotyczy wszystkich. [ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 22:45 ] co myslicie o tekej klamerce dokladnie interesuje sie ta Klamka : tu tkwi cały sens zdania - nie pyta nikogo co myśli z własnego punktu widzenia, ale jako oceniających auto, które byc może kupi czuje ziarnko złośliwości, ale nie rozwijam tematu ciagnac dywagacje ochodzace od tematu, saba prosił o priv (ale moglem zle zrozumiec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 czuje ziarnko złośliwości, ale nie rozwijam tematu ciagnac dywagacje ochodzace od tematu, saba prosił o priv (ale moglem zle zrozumiec) masz racje, chyba miałem kiepski dzień wczoraj :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 czuje ziarnko złośliwości, ale nie rozwijam tematu ciagnac dywagacje ochodzace od tematu, saba prosił o priv (ale moglem zle zrozumiec) masz racje, chyba miałem kiepski dzień wczoraj :diabel2: Nie szkodzi -jestem przyzwyczajony słuchać tego że nie mam racji -zwłaszcza w domu ale mój stoicki spokój zawsze łagodzi wszelkie napięcia. Tym samym dzięki -podbudowałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 dzieki chlopaki zescie sie tak elegancko rozpisali jestem pelen podziwu jak walczyliscie jak male lewki hehe a wracajac do tematu to faktycznie dziwi mnie maly jej przebieg i cena jakas mala... co do pojechania i zobaczenia jej to nie problem poruszam sie TDi jeszcze Dziekuje za opinie raz jeszcze i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mundek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Mialem kupic primere ale chyba jednak bede bral almere - jesli mi doradzicie Jak ma sie silnik almery 96' 1.6l 90KM (czy jest to ten sam silnik co ze starej primery 91'?) ile pali taka almerka mieszany/trasa/miejski Co najczesciej psuje sie w nich i czy za 5-6tys trafi mi sie nawet niezla almera? Mysle ze sedan 1.6 kolor zielony/srebrny manual i podstawowe wyposazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi