Edek01 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ja żarówę Megsa ,kupiłem dla tego aby nie dość że czyścił to pozostawiał polimerowy cieniutki film na blachach i szybach. Myje a nie usuwam ochrony! to jest piękne w szamponach Megsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Tak ale szykuj 1l wódki dla pracownika na bezdotyku bo myć w ten sposób nie można na ich myjniach!!! Tzn. myć w ten sposób nie wolno, zwykle w regulaminie korzystania z myjni jest to zakazane, ale nie znaczy to, że nie można - na wielu myjniach przymykają oko, szczególnie jeśli jest się tam znanym z widzenia i robi się to poza godzinami szczytu, gdy nie ma dużego ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Tak ja jeżdżę wieczorem kiedy jest pusto a pracownik myjni lubi popatrzeć co ja cuduje przy samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A u mnie myjnia jest bez personelu wiec siedze ile chce, chyba ze tworzy sie kolejka wtedy zjezdzam na bok na specjalne miejsce i koncze wycieranie i odkurzenie. A szampon Megsa jest swietny, podobnie jak ich inne produkty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Tak ja jeżdżę wieczorem kiedy jest pusto a pracownik myjni lubi popatrzeć co ja cuduje przy samochodzie Podzielisz sie tą metą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A u mnie myjnia jest bez personelu wiec siedze ile chce, chyba ze tworzy sie kolejka wtedy zjezdzam na bok na specjalne miejsce i koncze wycieranie i odkurzenie. A szampon Megsa jest swietny, podobnie jak ich inne produkty . A wiecie kto jest właścicielem Megsa na jego warunkach ????? Pawcio wysłałem w PW miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ponieważ koledzy chwalicie Megsa zamówiłem butelkę szamponu z woskiem. Może uda mi się przetestować do końca tygodnia. Wtedy zamelduje o wynikach i mojej opinii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian815 Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 A jaką ściereczką myjecie żeby nie porysować lakieru ?? Bo jak umyję bezdotykowo karcherem to zostają mocne zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Problem jest w płynie i w sposobie wycierania Dobry płyn to połowa sukcesu,a taki dostać jest ciężko.Wycieranie,duuuży ręcznik z mikrofibry lub jak kto woli duuuża ircha i ścieramy wodę z karoserii.Zaletą mikrofibry jest gigantyczna chłonność wody.Ja za pomocą mikrofibry,już po wytarciu dodatkowo podcieram pod klamkami i lusterkami jak dupcię niemowlaka,żeby nie ściekały niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 wydaje mi się że tradycyjne metody - szczotka z włosiem oraz gąbka - są lepsze i mniej szkodzą, szczególnie szkodzą mniej starszym pojazdom; w mojej ocenie używanie wysokociśnieniowych myjek powoduje podrywanie uszkodzonego lakieru, szczególnie na plastikach np. zderzakach po myjni bezdotykowej często zostają zacieki, a najlepszy efekt o ile ma ktoś możliwość to mycie i spłukiwanie wodą destylowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Damian do mycia to polecam Microfiber Wash Mitt i Wash&Wax Megsa . Do wytarcia K2 pomarańcz mikrofibra albo na bogato Ircha albo Water Magnet Megsa. Wszystko zmywam wodą zdemiralizowaną. Po wszystkim jest pięknie aż mięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 wydaje mi się że tradycyjne metody - szczotka z włosiem oraz gąbka - są lepsze i mniej szkodzą, szczególnie szkodzą mniej starszym pojazdom; w mojej ocenie używanie wysokociśnieniowych myjek powoduje podrywanie uszkodzonego lakieru, szczególnie na plastikach np. zderzakach po myjni bezdotykowej często zostają zacieki, a najlepszy efekt o ile ma ktoś możliwość to mycie i spłukiwanie wodą destylowaną Szczotka? Raczej nie do tego lakieru,który rysuje się od patrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jak ktoś lubi korekty lakieru to polecam Gorąco szczotkę zmiotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A jaką ściereczką myjecie żeby nie porysować lakieru ?? Bo jak umyję bezdotykowo karcherem to zostają mocne zacieki. sciereczki sa do osuszania, nie do jego mycia najlepsze do mycia auta to rekawice Mequiar's ale nie sa tanie bardzo fajna (budzetowa) alternatywa moze byc rekawica Chenille, za niewielkie pieniadze w hipermarketach szczotka tak jak napisali koledzy - samo zlo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jest jest Polska odpowiedz na Wash&Wax Megsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian815 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Zamówiłem COLLINITE - 845 MEGUIARS - Applicator MEGUIARS -Rękawica do mycia MEGUIARS - NXT Generation Car Wash 1,8L - szampon MEGUIARS - Ręcznik 60x40 (do polerowania) MEGUIARS - Ręcznik do osuszania Co do COLLINITE - 845 trzeba uważać na plastiki, czy można śmiało lecieć?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Brawo ty Collonite 845 woskujesz wszystko -lakier,plastiki, szyby,felgi lampy Pamiętaj wyglinkować oczyścić lakier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja z woskowania plastików zrezygnowałem. O ile początkowo efekt był do przyjęcia to po jakimś czasie zauważyłem ,że plastiki są jakieś siwe. Dlatego też po następnym myciu, plastików już nie woskowałem a użyłem czernidła. Na razie wyglądają dużo lepiej niż po woskowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Edek! Wyrocznio Ty moja! Znasz li jakiś na prawdę dobry koncentrat do myjki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Koncentrat do mycia i usuwania brudu i wosku? ? Czy koncentrat szamponu samochodowego nie usuwającego wosków? ?? Jacko te cacko nazywa się Hyper-Wash Megsa nie zjada wosków a działa jak kwasowa piana aktywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No właśnie o pianę aktywną mi chodziło. Miałem kiedyś kupioną na litry z serwisu Renault,to było cudo!!!Żadnych zacieków,ani niedomyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian815 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Na allegro sprzedają niby z Renault baniak 5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Nie poznasz dopóki nie wypróbujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No właśnie o pianę aktywną mi chodziło. Miałem kiedyś kupioną na litry z serwisu Renault,to było cudo!!!Żadnych zacieków,ani niedomyć Kwasówka pożeracz wosków Jak chcesz pożeracza kwasowca to na rynku jest dużo ale nie polecam pH to one mają kwasu akumulatorowego !! Czysty domyty a lakier niszczony ,teraz wszędzie kwasy nawet w szamponie K2 express zobaczcie skład Jeśli ma myć i nie zjadać zabezpieczeń lakieru to polecam Hyper-Washa koncentrat starczy na wiele myć ! https://www.meguiars.pl/sklep-online/detailer-line/srodki-dla-myjni-recznych/hyper-wash-1-gallon-detail.html Zapomniałem... dziś widziałem działanie tego zestawu i powiem wam że kopara opada za 120zł pięknie odnawia plastikowe reflektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Stosowaliscie paste Tempo do usuwania rys? Albo moze cos polecicie co poradzi sobie z malymi rysami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi