Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Kup to starczy na długo http://showcarshine.pl/przygotowanie-powierzchni/63-meguiars-scratch-20-usunie-rysy-gratis-mikrofibra.html Tempo maskuje rysy a nie usuwa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Edek, a co polecisz do mycia szyb wewnatrz samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Auto ma 6300 przebiegu a tak wyglada mój fotel.... Od razu zaznaczam że wazę Ok 80kg Może mam za kościsty zadek. Mam nadzieje ze jak w końcu zabiorę się za kosmetykę to skóra będzie wyglądała lepiej. Jak nie to bede reklamował. Fota sie nie dodała Edytowane 14 Listopada 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Megs koncentrat Glass Cleaner Jest zajebioszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Auto ma 6300 przebiegu a tak wyglada mój fotel.... Od razu zaznaczam że wazę Ok 80kg Może mam za kościsty zadek. Mam nadzieje ze jak w końcu zabiorę się za kosmetykę to skóra będzie wyglądała lepiej. Jak nie to bede reklamował. Fota sie nie dodała Mam to samo, nic z tym nie zrobisz. Co 3 miesiace czyszcze fotele i tapicerke preparatem Turtla z odzywka. Ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Auto ma 6300 przebiegu a tak wyglada mój fotel.... Od razu zaznaczam że wazę Ok 80kg Może mam za kościsty zadek. Mam nadzieje ze jak w końcu zabiorę się za kosmetykę to skóra będzie wyglądała lepiej. Jak nie to bede reklamował. Fota sie nie dodała O proszę Ultimate zaradzi ale za drugim dokładnym czyszczeniem ! https://www.meguiars.pl/sklep-online/wnetrze/tapicerka-skorzana/ultimate-leather-balm-detail.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 O proszę Ultimate zaradzi ale za drugim dokładnym czyszczeniem ! na co zaradzi? na zle uszyty fotel? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 No jak nie jak tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Skóra, jak to skóra - się marszczy. A że to skóra z jakiegoś francuskiego osła, to tym bardziej żyje własnym życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 pawcio ja bym reklamował mój miał przebieg 43500 i nie miałem takich foteli za to w Juke wymieniłem fotel kierowcy trzy razy, bo pękał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) No i dzisiaj w końcu nastał ten dzień. Na początek wymiany weluru na gumiaki Faktycznie made by poland Nie wyglądał tak nawet w dniu wyjazdu z salonu Niestety nie dane mi juz było zrobić foto przy dziennym świetle. Z niecierpliwością czekam na deszcz. Jeszcze tylko plastiki i skóry ale to już następnym razem bo dzisiaj juz czasu zabrakło. Edytowane 18 Listopada 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Mój X-trail z 2009r ma przebieg 226kkm i fotele są pierwsza klasa, bez pęknięć i przetarć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Nissan Made in Poland a w ASO zawsze kity sądzą że trzeba czekać 3 dni bo z Holandii A czym lakier wecowałeś? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) No zrobiłem ten błąd ze niczym. Chciałem zobaczyć ile sam sonax wytrzyma i jak będzie się sprawował. Następnym razem. Ale ja gumy miałem wcześniej niż odebrałem auto z salonu taki praktyczny prezent Edytowane 18 Listopada 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 To śmalcem śmalcuj oczywiście na oczyszczony lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Wczoraj chciałem nawoskować moją starą Thalie. Ale zauważyłem, ze wosk Coolinite był dość gęsty. Musiałem go wyciskać z butelki żeby go urzyć. Pamietam, że kupiłem go około rok temu. Nawoskowalem tylko maskę samochodu. Ale po woskowaniu niewiele sie różni od tego co było wcześniej. Czy mogło być tak, że wosk ktory mam juz po prostu jest zbyt stary i stracił swoje właściwości? Edytowane 19 Listopada 2016 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Każdy wosk ma w sobie jakiś nośnik-rozpuszczalnik,zwłaszcza te płynne.Mogłeś go doprowadzić do temperatury pokojowej i wymieszać,bo nawet te stojące w cieple potrafią się rozwarstwić. Rzadsze u góry,gęstsze na dole.Też tak miałem i trzeba było trochę trzepać butelką żeby wrócił do prawidłowej konsystencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No o tym nie pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ja też Ale przy pierwszym śmalcowaniu coś mi to nie wyglądało prawidłowo,po wytrzepaniu już było OK! i śmalec spoko się trzymał przez kilka myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Przepraszam moja wina że wcześniej nie pisałem, jak smalec zgalaracieje jak jest zimno, to wkładamy butelkę do ciepłej wody i szybko będzie bardzo płynny !!! śmalec spoko się trzymał przez kilka myć Masz komfort mycia pod domem czym chcesz ,jeśli do mycia używał byś najlepiej Wash&Wax lub Hyper Wasch to za chiny ludowe nie zmywał byś śmalcu !!! Jacko czym ty myjesz jakim Kwasem że zmywasz śmalec ????? https://www.youtube.com/watch?v=xQsFMj7IX_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Na drugim filmie fajnie to wygląda,ale jak się myje czyste auto.Jak się myje auto z naszych wiecznie remontowanych i zasyfiałych dróg już tak różowo nie jest Testowałem ostatnio chyba Tenzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Na brudne auto nanosisz pianę czy to z Wash&Wax czy Hyper Wash namaczasz brud odczekując aż szampon odspoi brud, zmywasz i poprawiasz rękawica z wiadra Ja jadę brudasem na bezdotyk zapitalam pod ciśnieniem zmywam piach i grubszy brud i wyciągam wiaderko, a w wiaderku przygotowany Wash&Wax na bogato z rękawicą z mikrofibry myję dokładnie raz przy razie piana tryska i spłukuję wodą zdemiralizowaną wycieram do sucha dotykam i śmalec jak był tak jest Jest jeszcze super szczotka bardzo mięciutka jak ktoś nie chce rękawicą zapitalać https://www.meguiars.pl/sklep-online/akcesoria/szczotki-i-pedzle/vers-angle-body-brush-with-long-handle-detail.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 a w wiaderku przygotowany Wash&Wax na bogato z rękawicą z mikrofibry myję dokładnie raz przy razie piana tryska i spłukuję wodą zdemiralizowaną wycieram do sucha dotykam i śmalec jak był tak jest pachnie marnotrawstwem, skoro tam juz i tak jest ten smalec jak byl to ten Wax w Wash przypomina w tym przypadku 'dwa grzyby w barszcz', sam Wash wystarczylby w zupelnosci ale kto zabroni bogatemu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Mi ciągle mało wosku na wosku ,sam wosk polimerowy z Wash&Wax to za mało, jak tylko miał by być on sam, jego trwałość to miesiąc czasu ! Kiedyś po myciu na śmalec nakładałem K2 spectrum ale dziś już mnie się nie chce Wolę umyć i przy myciu nawoskować Na wiosnę robię korektę maszyną na wosku Megsa i przykrywam go śmalcem po odparowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No właśnie ja nigdy nie mogę dokładnie umyć na bezdotyku. Edek- to jak to robisz? Najpierw zmywasz większy brud. I co pózniej masz w wiadrze? Widzę jakimś specyfikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi