toruńczyk Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Z miłości do Qq chciałbym zachować nie tylko dobrą pamięć ale na pamiątkę jeszcze też koła zimowe A i jeszcze miałbym wspólny temat z Wami ...to tak żeby nie być skreślonym na forum Mam alusy ATT i opony Pirelli w b.dobrym stanie i te wymiary pasują do nowego nabytku. Jest tylko taki niuans w ET .Mój komplet ma ET 40 a Mazda preferuje 50. Servis nie potrafił mi lub nie chciał odpowiedzieć (z wiadomych względów). Pewnie trzeba by było przymirzyć bo teoretycznie to tylko można wróżyć ? A może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Nie tylko w przypadku TPMS Nissan korzysta z Renulta. Też tak uważam,przynajmniej w przypadku do letnich Zimowe mam 17ki,...ale to taka kupa od Yorka Ja dziś założyłem 16 (takie miałem), więc już nie wiem jaka to kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtoip10 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Jaką miałeś cenę za komplet? Sprawdzałem w salonie i zaśpiewano mi 800 PLN za komplet czujników Opony zamówione: Nokian WR D4 Przekonały mnie: ocena „A” uzyskana w zakresie hamowania na mokrej nawierzchni, 69dB no i cena 2060 z dostawą dla 17stek. 550 pln czujniki + nakrętka - komplet dla 4 kół z Vat ASO Bytom Edytowane 17 Listopada 2015 przez rtoip10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Właśnie takie założyłem do Pulsara. Wiele mądrego nie mogę powiedzieć poza tym, że nie są głośne, a w deszczu jeździ się OK. Mają bardzo przyjemną mięciutką mieszanką, a wzór bieżnika do mnie przemawia... edit: Właśnie zrobiłem krótką "traskę" w czasie dość sporego deszczu i stwierdzam, że na mokrym są więcej niż OK - są bardzo dobre. że tak powiem,a nie mówiłem? Dość ciche,komfortowe i świetne na mokrym.Myślę źe nie rozczarują i w śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Nie wiem co napisać więc napiszę to co wcześniej. Po co Wam te zimowe kalosze (Gregson nawet coś o łańcuchach wspominał, a Kapitan opony kolcami ponabijał ) jak zimy i tak nie będzie? Mówię to Wam jakem Colins. Tak mnie po kościach przynajmniej chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Nie wiem co napisać więc napiszę to co wcześniej. Po co Wam te zimowe kalosze (Gregson nawet coś o łańcuchach wspominał, a Kapitan opony kolcami ponabijał ) jak zimy i tak nie będzie? Mówię to Wam jakem Colins. Tak mnie po kościach przynajmniej chodzi. Kalosze to są na deszcz, a na snieg to są trapery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Z miłości do Qq chciałbym zachować nie tylko dobrą pamięć ale na pamiątkę jeszcze też koła zimowe A i jeszcze miałbym wspólny temat z Wami ...to tak żeby nie być skreślonym na forum Mam alusy ATT i opony Pirelli w b.dobrym stanie i te wymiary pasują do nowego nabytku. Jest tylko taki niuans w ET .Mój komplet ma ET 40 a Mazda preferuje 50. Servis nie potrafił mi lub nie chciał odpowiedzieć (z wiadomych względów). Pewnie trzeba by było przymirzyć bo teoretycznie to tylko można wróżyć ? A może ... Mazda ma ET50 a Ty felgi ET40 czyli opona wysunie się w bok o 1cm Jeśli nie będzie wystawać na górze po za obrys błotnika to masz super bo zyskasz na stabilności na boki . ET czyli ofset jest to wielkość podawana w mm od osi felgi równoległej do płaszczyzny przylegającej do piasty . ps oczywiście przy dodatnim ET , bo jest jeszcze ujemne gdzie teoretyczna oś felgi przechodzi na zewnątrz pow styku piasty z felgą Edytowane 17 Listopada 2015 przez Fergul11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) ... Fergul ! Czyli nie jest tak żle . Myślę ,że ten 1cm.różnicy nie przesunie koła poza błotnik . Odwrotnie byłoby gorzej bo przy max. skrętach koło mogłoby trzeć o błotnik . ... Edytowane 17 Listopada 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Przy odwrotnej konfiguracji mogłoby blokować się o zacisk hamulca albo któryś z poziomych wahaczy , a przypuszczam że w maździe nadkole też jest sporych rozmiarów i producent chowa lekko koła w obrysie błotnika , jedyna rzecz która może być uciążliwa w codziennej eksploatacji to zachlapane bardziej drzwi od przednich kół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomipln Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Cześć, Niedługo auto do odbioru na letnich 19-tkach, więc rozglądam się za drugim kompletem aby nie przekładać opon. W grę wchodzą alu felgi 17'' lub 18'' (opony się dobierze). Znalazłem w Internecie poniżesz felgi - dość tanie jak na oryginały - pytanie czy nie są to jakieś chińskie i czy nie lepiej poszukać czegoś innego? Felgi mi się podobają i rozmiar wygląda Ok. Czy ktoś z Was miał może styczność z czym podobnym? Dzięki za odpowiedź. http://www.ladnefelgi.pl/product-pol-30835-FELGI-17-5X114-3-NISSAN-QUASQAI-JUKE-X-TRAIL.html## http://www.ladnefelgi.pl/product-pol-22734-FELGI-18-5X114-3-NISSAN-Qashqai-Murano-Juke-350Z.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 To nie są oryginały ,a produkt firmy Racingline. Od lat dostawcą nissana był RONAL ,nie wiem czy nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Poczytaj trochę o Racing Line , na różnych forach moto piszą że : -twarde mocne felgi chociaż chińskie -z polerowanego alu lakier łuszczy się po pierwszym sezonie Taka opinia jest o tej firmie , ludzie piszą też że w sumie to nie problem oddać do malowania , bo po 2-3 sezonach z oryginałów też bedzie sie łuszczyć lakier , taka ponoć przypadłość polerowanego alu . cycat " tez mam felgi firmy RACING LINE, ja kupiłem je w sklepie internetowym www.ladnefelgi.pl model DW015 http://www.ladnefelgi.pl/product-pol-10 ... IGUAN.html , na infolini powiedziano mi dokladnie to samo ze na zime najlepsze sa jednolite, napewno nie polerowane, i tak zrobiłem, to jest druga zima na tych felgach, lato-zima mam te same i jestem zadowolony, farba nie schodzi. Pamietam ze mowiono mi aby nie zawijac felg np w plastikowe worki np gdy sie ma dwa komplety kol na kazda pore roku, bo to grozi tym ze lakier moze sie luszczyc czy cos tam takiego. moze dlatrego ze jezdze non stop na tych felgach 365 dni w roku to mam spokoj OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONY, STOSUNEK CENA-JAKOSC JEST SPOKO. " Niestety nie mam dobrych opinii na temat Racing Line. Kupiłem w 2010 roku w/w felgi i po dosłownie 3 miesiącach użytkowania 2 felgi z 4 nadawały się na złom ! O lakierze nie wspominam bo to jakiś dramat mało profesjonalnie wręcz niedbale pomalowane. Po zgłoszeniu reklamacji - otrzymałem odpowiedź iż felgi mogę wsadzić sobie w .... bo to są uszkodzenie mechaniczne. Dodam że autem nie jeździ nikt inny tylko ja nie jeżdżę w rajdach staram się unikać dziur i krawężników. Reklamacja została rozpatrzona negatywnie nie można się od niej odwołać gdyż producent znajduje się w Chinach a koszt transportu to ponad 500zł. Odpuściłem temat i zgłosiłem sprzedawcy chęć zakupu 2 sztuk. Dostałem odpowiedź że nie ma takiej możliwości i że mogę kupić tylko 4 bo sprzedają tylko w kompletach. Olałem firmę i te chińskie badziewia. Chciałem zaoszczędzić i wyszło jak zawsze wydałem x2 z resztą jak zawsze jak decyduję się kupić Chiński chłam. Nie wierzcie też w informację że felgi posiadają homologację, owszem firmy które obecnie handlują tym mystem bo tak trzeba nazwać po imieniu te produkty potrafią przesłać TUV ale nie jest to TUV odpowiedzialny za dopasowanie do auta jest to certyfikat kupiony w Niemczech który nie ma nic wspólnego z dopasowaniem do auta...z resztą z tego co widzę większość z proponowanych obecnie wzorów to wzory zastrzeżone dostępne tylko dla serwisów autoryzowanych typu AUDI MERCEDES VW.... Jestem na NIE. Zdecydowanie polecam renomowanych producentów felg aluminiowych, kontrolujących proces produkcji... np DEZENT ALUTEC ANZIO RONAL MAK chyba konkurujecie ze sobą (dwie firmy sprzedajace felgi) , pisałem wczesniej już ze kupilem felgi tej firmy.i moje doświadczenia sa zupelnie inne, jesli mozna pisac w ogole o jakis doswiadczeniach. kupilem zalozylem i jezdze. fakt ze meczylem sprzedawcow kilka dobrych dni zanim kupilem, dowiedzialem sie wszystkiego co mnie interesowalo. a trwalosc lakieru, powiedzialem w jakich warunkach felgi beda uzywane i doradzili mi jaki typ z jakim lakierem wybrac. doradzono mi jakie opony (wymiary) beda najlepsze. normalnie rowniez powiedziano mi to ze to sa zamienniki robione na wzor oryginalu, sa bardzo podobne lecz nie oryginalne. a tak na chlopski rozum to niby jakim cudem te felgi wplynely na rynek europejski bez certyfikatów i homologacji????? a z tego co kojarze choc moge byc w bledzie certyfikat TUV jest wymagany tylko w niemczech. zgodze sie tylko z jednym ze nie zawsze mozna dokupic jedna sztuke. jak mi powiedziano to indywidualna sprawa w zaleznosci od ilosci kompletow czy cos takiego. i ze felgi czasem mozna kupic pojedynczo lub po 2 szt. ale to zalezy od modelu ... JA TAM NIE NAZEKAM NA ZAKUPIONY TOWAR, I Z CZYSTYM SUMIENIEM MOGE POLECIC. Z CIEKAWOŚCIĄ POCZYTAM INNE WYPOWIEDZI, SENSOWNE KONKRETNYCH KLIENTOW Witam, wszystkich fanów VW. To mój pierwszy wpis, wiec z góry przepraszam, ja zrobię coś źle. Na podstawie Państwa pozytywnych opinii dokonałam zakup do mojego VW Golfa 5 felg 18'' firmy Racingline z strony ladnefelgi.pl. Nie byłam do końca przekonana co do jakości tych felg, ale jestem mile zaskoczona, przejechałam już 20 tys. km i felgi sprawują się bez zarzutu. Nie ma żadnych problemów z lakierem, nie było też problemu z wyważeniem. Auto wygląda naprawdę rewelacyjnie. Teraz jestem pewna, iż był to naprawdę dobry wybór, miałam kilka krytycznych sytuacji, po których mogłam spodziewać się uszkodzenia - jak wiadomo polskie drogi nadal pozostawiają sporo do życzenia. Z czystym sumieniem, stwierdzam, iż felgi są warte każdej złotówki. aaa, dzięki karol86ok oraz Saltomen za opinie na temat firmy LadneFelgi.pl bez was nie znalazłabym ich oferty.Ewelina Więc widzisz jedni chwalą inni ganią i piszą że konkurencja a decyzję musisz podjąć sam , bo to Twoja kasa ZDRÓW Ciekawe czemu kopiuj/wklej zostawiło tło i nawet ostatnie zdanie odemnie też było na niebieskim tle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VistulaPL Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 W zeszłym tygodniu wymieniłem oryginalne letnie 18'' na zimowy komplet 17'' (opony Nokian WR SUV 3 + felgi Anzio Spark + czujniki ciśnienia). Fotki na oryginalnych 18'': Fotki na zimowych 17'': Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Szczerze powiem,że patrząc na te zimy,coraz bardziej zastanawiam się nad całorocznymi oponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 zobaczymy w styczniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wydaje mi się,że obawy płonne.Jeździłem z kumplem jego Andzią na całorocznych i lepiej się zbierała na parkingu niż Ci na zimówkach.A i na drodze nie było obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Mój szwagier zainwestował latem w MICHELIN CrossClimate, zobaczymy jak toto się będzie spisywać. Niestety narazie są dostępne tylko do rozmiaru 17". Edytowane 7 Grudnia 2015 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ja szukalam opon calorocznych na felgi 19" do naszych QQ i nie znalazlam wiec kupilam wielka kupe 16" i tak juz bedzie przez kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 I Qqłka wygląda jak Kamaz na kółkach od taczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wydaje mi się,że obawy płonne.Jeździłem z kumplem jego Andzią na całorocznych i lepiej się zbierała na parkingu niż Ci na zimówkach.A i na drodze nie było obaw. Wszystko zależy od opon, ich zużycia. Z bloku obok jakaś para dziadków kupiła Qashqaia - wg nadruku na szybach - rocznik 2011. Też biały, szklany dach, ładny. Często parkujemy obok siebie i fajnie porównanie jak się modele zmieniły. I ostatnio widzę, że fabryczne 18" zamienił na jakieś noname felgi z zimówkami... tylko te zimówki już dawno powinny być zmielone i przerobione na kondomy - bo bieżnik już dawno się zrównał ze znacznikiem zimowym a i "na oko" wyglądają one słabo (bieżnik płytki, a guma wizualnie taka "zmęczona"). I co? Zimówki.. ma? Ma! Ale jak spadnie śnieg to dużo na nich nie zwojuje. Taka pseudo oszczędność. Sam po latach widzę, że opony nadaja się góra na max 3-4 sezony - potem niestety tylko z nazwy są to zimówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zimówka w tych warunkach jesiennych 3 sezony.W czwartym raczej już bym się mocno zastanowił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wielosezonowa 2 sezony max.Nawet Edi szuka nowych ,mimo źe mało nakulał , bo zniknęły w oczach latem. Mi zimowe wystarczają na ok 4 sezony (piąty to już udręka nie jazda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 I Qqłka wygląda jak Kamaz na kółkach od taczki Oj Jacku, to wyglada jak wyglada ale i tak lepsze to niz piekne kola zimowe a w srodku silnik z komarka, ja jakos jade a Ty sie tylko przemieszczasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wow! Ale cięta riposta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Jestem zdruzgotany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi