Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opony i felgi na zimę

Grigorij0
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Odwieczny dylemat czy lepiej mieć Alzheimera i zapomnieć wypić, czy Parkinsona i wylać po drodze.

A wracając do opon. Szukałem opon całorocznych do Qq w rozmiarze, jaki występuje w N-tecu czyli 215/55/18, i z dwóch liderów czyli Goodyear vector 4seasons g2 i Michelin Crossclimate - dostępny tylko ten drugi w cenie powyżej 900 zł/szt.

Mało zachęcające!

I jedynie na myśleniu się skończyło, bo w rezultacie Twój podeszły wiek sprawił żeś całkiem zapomniał co miałeś zrobić. :D  ;)

Nieee!....Wybrałem meczyk i  :beer: :D

Fajne,ale zrobiłeś  zdjęcie z takiej perspektywy,że wygląda jakby na kółkach od taczki stał :D

Falubaz a czy nie wystają trochę?

Mam i ja - od dzisiaj :whistle:

A przy okazji, czy ktoś zgadnie jaki nowy element pojawił się w moim Qq. Piwo stawiam!

post-89012-0-36811500-1478251077_thumb.jpg

Edytowane przez myszorek

Falubaz a czy nie wystają trochę?

Mam i ja - od dzisiaj :whistle:

A przy okazji, czy ktoś zgadnie jaki nowy element pojawił się w moim Qq. Piwo stawiam!

Chlapacze :)

Chlapacze

Tak jest! A masz :beer:

Fotka była słaba dla utrudnienia. Teraz lepiej widać.

Jeszcze tylko doczyszczę, żeby się kolor plastiku nie różnił.

post-89012-0-60321400-1478288263_thumb.jpg

Edytowane przez myszorek

Tak jest! A masz :beer:

Fotka była słaba dla utrudnienia. Teraz lepiej widać.

Jeszcze tylko doczyszczę, żeby się kolor plastiku nie różnił.

:thumbsup:

2000-2400 na allegro u innego sprzedawcy.

Witam wszystkich, pewnie w niedługim czasie będę się rozglądał za alu 18`. Oryginalne 18 mają szerokość 7`, osadzenie piasty 66, rozst. śrub 5x114,3 i ET 40. Przejrzałem cały wątek o felgach o rozmiarach i dalej mam mętlik w głowie. Przeszukując strony z felgami nie natknąłem się na inne felgi które miałyby  takie same parametry jak oryginalne 18 nissana. Inne 18-stki  maja przeważnie szerokość 8` przy zachowaniu wszystkich innych parametrów jak ory. Nissana. W przypadku szerokości 8` jaka powinna być wielkość ET, żeby wszystko było ok.

Dzięki za pomoc.

Edytowane przez city

Panowie czy macie jakiś domowy sposób na usunięcie przetarcia z felgi aluminiowej ?

Krawężnik wyrósł jak spod ziemi obok i żona pomimo kamer 360 nie zauważyła i przytarła - jak na zdjęciu 

Z góry dziękuję

post-51592-0-48444000-1478449921_thumb.jpg

Ktoś dodatkowo "pociągnął" Ci też kapturki ozdobne ze śrub. :D

Co do uszkodzeń, to jakaś pasta lekkościerna i można próbować. Patrząc jednak na poczynione szkody, to obawiam się, że ślady i tak pozostaną.

Najzdrowiej będzie pogodzić się z tą "bubą", a pieniądze które miałbyś wydać na usuwanie skutków (być może bez powodzenia), przepić (z powodzeniem). :D

Przy okazji możesz pogniewać się na żonę. Zobaczy foch z Twojej strony, to postara się bardziej w łóżku. :P

Tak myślę przynajmniej, jednak słuszności swoich tez nie gwarantuję. ;)

Colins - dokładnie takiej odpowiedzi oczekiwałem - na Ciebie zawsze można liczyć  :)  jeszcze powiem żonie żeby pozostałe porysowała to takiego focha strzelę , że mi jeszcze ze dwie koleżanki do łóżka zaprosi  :)

Kapturki ściągnąłem sam bo wymieniałem koła - spróbuję coś samemu z tymi rysami zrobić a jaki nie to zawiozę do tych co się tym zajmują to zrobią - a co do przepicia kasy to przepije tyle ile wydam na renowację felgi  :) uczciwie to wygląda .

A mój Qq się dzisiaj dopiero obudził, że mu w piątek założyłem koła bez czujników. Jeździłem przez weekend ale co prawda to tylko po mieście.

Witam wszystkich, pewnie w niedługim czasie będę się rozglądał za alu 18`. Oryginalne 18 mają szerokość 7`, osadzenie piasty 66, rozst. śrub 5x114,3 i ET 40. Przejrzałem cały wątek o felgach o rozmiarach i dalej mam mętlik w głowie. Przeszukując strony z felgami nie natknąłem się na inne felgi które miałyby  takie same parametry jak oryginalne 18 nissana. Inne 18-stki  maja przeważnie szerokość 8` przy zachowaniu wszystkich innych parametrów jak ory. Nissana. W przypadku szerokości 8` jaka powinna być wielkość ET, żeby wszystko było ok.

Dzięki za pomoc.

Podbijam temat. Przy szerokości 8 cali jakie ET (felga 18 cali)