mattk Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Coś takiego przykładał. Nie wiem w jakim celu ale ważne że działają tak jak działały. To jakiś lepszy gumiarz zatem. Chyba, że było to ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie, nie było to ASO. Serwis w którym wymieniam opony od lat we wszystkich autach i jestem zadowolony. Działają od 1995 roku więc parę opon już zmienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ok, zamowilem felgi. Jeszcze musze kupic te czujniki TPMS (choc wymagane nie sa:)). Znalazlem cos takiego http://allegro.pl/oem-tpms-nissan-qashqai-407003vu0a-407004cb0a-i6478136210.html Cena wydaje sie chyba calkiem dobra. Jest informacja, ze sa oryginalne ale czy napewno(?). Podejrzanie niska cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Stasziek popraw link bo nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekpro Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 http://allegro.pl/show_item.php?item=6478136210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Dzieki @darekpro http://allegro.pl/sh...item=6478136210 czy te czujniki faktycznie beda ok? skrot OEM kojarzy mi sie tylko z wersja oprogramowania bez pudelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Czy opis produktu jest dla Ciebie niezrozumiały ??"Czujniki zaprogramowane fabrycznie", "Zadzwoń do nas i podaj dane swojego auta w celu sprawdzenia dopasowania pod kątem homologacji TUV" 4 szt, model auta uzgadniasz telefonicznie przed zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Kupiłem i montuje dzisiaj takie felgi do zimowego zestawu do mojego QQ. Ciekawe jak będzie się prezentował komplet? Edytowane 17 Listopada 2016 przez aadm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Czy opis produktu jest dla Ciebie niezrozumiały ?? "Czujniki zaprogramowane fabrycznie", "Zadzwoń do nas i podaj dane swojego auta w celu sprawdzenia dopasowania pod kątem homologacji TUV" 4 szt, model auta uzgadniasz telefonicznie przed zamówieniem. A dla Ciebie to jest zrozumiale? Jak zamawialem felgi (Dezent TD Dark) i opony (Nokian 17'') to dostalem informacje, ze taki zestaw nie spelnia homologacji TUV i ze powinny byc zalozone takie same opony jak do tej pory, tj. 18''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) A dla Ciebie to jest zrozumiale? Jak zamawialem felgi (Dezent TD Dark) i opony (Nokian 17'') to dostalem informacje, ze taki zestaw nie spelnia homologacji TUV i ze powinny byc zalozone takie same opony jak do tej pory, tj. 18''. Przeczytaj uważnie drugą niebieską linię wyżej - czego w jej treści nie rozumiesz ?? Edytowane 17 Listopada 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Mój QQ w zimowej odsłonie. Nie jest tak źle, zawsze można powiedzieć, że to takie zimowe i świąteczne gwiazdki! Felga spadła z 18 na 16, ale za to oryginał Nissan i porządne opony. Edytowane 17 Listopada 2016 przez aadm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Spoko. Masz coś jeszcze na sprzedaż? pozwól że zapytam, dlaczego nie korzystasz? Nie lubisz gum, nie podobają się czy jeszcze coś innego? Od dealera dostalem oryginalne ale totalnie mi nie pasowaly. Kupilem Rezaw-Plast. Sa zdecydowanie lepsze w moim odczuciu Hej, Wracajac do czujnikow TPMS - czy ktos z Was jezdzi bez czujnikow? Czy efektem jest tylko wyswietlajacy sie 'warning' i puste odczyty w menu czy jest cos jeszcze (jakies niedogodnosci)? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artua Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Zapalona tylko pomaranczowa kontrolka, chociaz ja mam przejechane 300 km po wymianie i narazie nic nie swieci. W poprzednim roku zapalila sie po przejechaniu 10 km. Edytowane 20 Listopada 2016 przez artua 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Od dealera dostalem oryginalne ale totalnie mi nie pasowaly. Kupilem Rezaw-Plast. Sa zdecydowanie lepsze w moim odczuciu Hej, Wracajac do czujnikow TPMS - czy ktos z Was jezdzi bez czujnikow? Czy efektem jest tylko wyswietlajacy sie 'warning' i puste odczyty w menu czy jest cos jeszcze (jakies niedogodnosci)? Pozdr Zapala się tylko kontrolka na desce(zbyt niskie ciśnienie w oponach)i poza tym nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Dzieki Panowie za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) ... Wracajac do czujnikow TPMS - czy ktos z Was jezdzi bez czujnikow? Czy efektem jest tylko wyswietlajacy sie 'warning' i puste odczyty w menu czy jest cos jeszcze (jakies niedogodnosci)? Tylko jedno musisz mieć na uwadze - przypadku jakiejkolwiek szkody, jeżeli ubezpieczyciel wyczai, że autem fabrycznie wyposażonym w czujniki, jeździsz bez, zapomnij o odszkodowaniu z tytułu AC. Edytowane 21 Listopada 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Tylko jedno musisz mieć na uwadze - przypadku jakiejkolwiek szkody, jeżeli ubezpieczyciel wyczai, że autem fabrycznie wyposażonym w czujniki, jeździsz bez, zapomnij o odszkodowaniu z tytułu AC. Skąd ta wiedza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Skąd ta wiedza?Pełno takich opinii w internecie. Niemniej nie spotkałem, żeby ktoś opisywał, że go to bezpośrednio spotkało. Ja tam sobie zafundowałem czujniki, bo przynajmniej wiem ile mam ciśnienia w kołach, a jestem w tym zakresie wyjątkowo niechlujny. Przy okazji od razu wyszło jak pompuje mój gumiarz, od 1.9-2.3, a miało być wszędzie po 2.3 :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Tylko jedno musisz mieć na uwadze - przypadku jakiejkolwiek szkody, jeżeli ubezpieczyciel wyczai, że autem fabrycznie wyposażonym w czujniki, jeździsz bez, zapomnij o odszkodowaniu z tytułu AC. Takie prawo silniejszego. Znajomy miał kolizje,nie z jego winy, auto skasowane i na czas remontu musiał auto pożyczać,bo zastępcze mu się nie należy,a musiał jeździć na rehabilitacje. Po wizycie u prawnika,na drugi dzień auto zastępcze stało pod domem, zatankowane do pełna. Więc wszystko zależy od siły przebicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 I trzeba znać swoje prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) ... Znajomy miał kolizje,nie z jego winy, auto skasowane i na czas remontu musiał auto pożyczać,bo zastępcze mu się nie należy,a musiał jeździć na rehabilitacje. Po wizycie u prawnika,na drugi dzień auto zastępcze stało pod domem, zatankowane do pełna. Piszesz o sytuacji, kiedy Twój znajomy nie spowodował wypadku. Ja wyraźnie napisałem, o roszczeniach z tytułu AC. Jeżeli którykolwiek z fabrycznych układów był niesprawny, lub świadomie wyłączony, a ubezpieczyciel to udowodni, to mogą zacząć się schody. Nie piszę tego z własnego doświadczenia, ale czytam pisma motoryzacyjne i identyczny przypadek był niedawno gdzieś opisywany Edytowane 21 Listopada 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Piszesz o sytuacji, kiedy Twój znajomy nie spowodował wypadku. Ja wyraźnie napisałem, o roszczeniach z tytułu AC. Jeżeli którykolwiek z fabrycznych układów był niesprawny, lub świadomie wyłączony, a ubezpieczyciel to udowodni, to mogą zacząć się schody. Nie piszę tego z własnego doświadczenia, ale czytam pisma motoryzacyjne i identyczny przypadek był niedawno gdzieś opisywany Piszę o tym,że prawo w tym kraju stoi po stronie tego kto ma lepszego prawnika i nie ważne czy to Ty masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek@ Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Tak wygląda moja wersja zimowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Tak wygląda moja wersja zimowa. a konkretniej jakie oponki są założone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Wygląda mi to na 16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi