JACKO29 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 poszukaj Jondruś 215 60 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 poszukaj Jondruś 215 60 17 Ja odniosłem się ogólnie, tylko do tego, co napisałeś wcześniej. Trzeba było napisać, że szukasz balonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Nie wiem czy to okazja ,ale są do kupienia zimówki uniroyall ms plus 77 suv za około 1200zł z wysyłką...warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja w zimie niemal nie ruszam auta, no chyba że po okolicy, jeżeli droga jest "przyjazna" letnim oponom.Przymierzam się do innego wariantu - pod koniec lata będę chciał opchnąć swoje letniaki 205x50 R17 i założę wielosezonowe Nokiany. Kolega ma te oponki od roku w Aurisie i bardzo sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Nie pamiętam już modelu, ale UNIROYAL zimowki miałem dwa razy, pierwszy i ostatni. Jeździli chwile na B5, później na B6. Na mokrym super, na błocie pośniegowym czy nie daj Boże śniegu, lepiej było nie wyjeżdżać. Męczyłem je 2 lata non-stop zima/lato, a i tak nie chciały się zetrzeć.... Pamiętaj, że ocena ocenie nierówna być może na innym aucie zachowywały by się zupełnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Andrzeju nie dziwie się że Kulega chwali Nokiany All Weatcher plus bo to opony zimowe a nie całoroczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Andrzeju nie dziwie się że Kulega chwali Nokiany All Weatcher plus bo to opony zimowe a nie całoroczne Chwalą wszyscy, ale jako jedyny odmawiasz im statusu całorocznych. Wszędzie w ofertach są wystawiane jako całoroczne ... to samo w testach. Pierwsze z brzegu przykłady http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-weatherproof-205-50-r17-89-v http://www.oponylux.pl/ceneo/opony-osobowe/opony-caloroczne-nokian-weatherproof-205-50-r-17-89v.html http://logistykaopon.pl/p/67762-produkt?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Andrzeju dlatego że w tej oponie występują tylko lamele zimowe!!! dlatego nie jest all seasion. Aby była all seasion musi mieć też lamele proste czyli Lato-Zima Dziś są do kupienia opony all seasion bez jednej lameli zimowej i takie ci polecam czyli opony Letnie ale mieszanka opony zimowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Dziś są do kupienia opony all seasion bez jednej lameli zimowej i takie ci polecam czyli opony Letnie ale mieszanka opony zimowa Jakiś przykład ?? Tylko poważni producenci - oponki z raczej górnej półki. W zimie w góry się nie wybieram, w mieście też wyprowadzam auto na spacer, tylko jak jest czarna droga, ale ... w razie czego lepiej mieć kapcie wielosezonowe, bo na letnich Conti ... w zimie nawet na czarnej drodze, to można się zdziwić - w nich jest chyba sam kauczuk ... one się nie wgryzą nawet w błoto Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Andrzeju proszę oto one. .. Goodyear Vector 4season G2 . Pirelli Cinturato alleasion. Michelin CrossClimate. Kleber Quadraxer 2. Fulda Multicontrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzięki Edi - Twoje rady jak zawsze są bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 U siebie pierwszą rzeczą jaką zrobiłem po zakupie auta była wymiana continentali na pirelli p7 cinturato.Po roku mogę powiedzieć ze to są prawdziwe opony całoroczne, ktore to świetnie sprawdzają się przy +35 jak również przy -5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 U siebie pierwszą rzeczą jaką zrobiłem po zakupie auta była wymiana continentali na pirelli p7 cinturato.Po roku mogę powiedzieć ze to są prawdziwe opony całoroczne, ktore to świetnie sprawdzają się przy +35 jak również przy -5. Dokładnie to samo planuję zrobić. Co prawda nie zrobiłem tego od razu po zakupie, bo od chwili zakupu auta, nie miałem prawdę mówiąc okazji sprawdzić, jak te letnie Conti sprawują się na śniegu. W Poznaniu zimę widać tylko na termometrze, drogi zawsze czarne, a w zimie rzadko kiedy "wyprowadzam" Pulsara na spacer, a jeżeli już, to nie w trasę, a jakiś market, itp. Ale patrząc obiektywnie, to gdyby przyszło mi w zimie ruszyć na tych Conti w trasę - byłby problem. Lato jeszcze objeżdżę, a na jesień przełożę mu kapcie na wielosezonowe, a ze sprzedażą moich Conti nie powinienem mieć problemu - jak nówki (w tej chwili nie mają jeszcze 15 tys ... i to spokojnej jazdy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Sa jeszcze Vredesteiny Quatrac 5 i blizniacze Apollo Alnac 4G All season. W tym roku pojawil sie tez Viking Fourtech ale to juz nizsza polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek88 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Wielosezonowe taki mini test Vredestein QUATRAC 5. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez jacek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 A co sądzicie o Semperit speedgrip 2??? Jeździł ktoś na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Tu masz sporo opinii http://www.oponeo.pl/model-opony/semperit-speed-grip-2 ... a tutaj masę testów http://www.opontest.pl/semperit-speed-grip-2 Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Te testy to można wszystkie do jednego wora,a przyświeca im jeden warunek,kto da więcej. Continentale w cuglach wygrywały we wszystkich rankingach ...a kierowcy nie mieli pochlebnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Bo gdyby Contiprzekret dostarczał takie same opony do sklepu jak na testy, wtedy byśmy byli zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Ja z conti byłem zawsze zadowolony ,a obecne contisportcontact 5 są rewelacyjne (oczywiście letnie) na zimę mam w jednym vredesteiny snowtrac ,a w drugim hankoki w320 winter icept evo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Manix jaj nic dostajesz jak ADAC kopertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 No i mnie rozszyfrowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Nie ciebie a Conti kopertowego przekręta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Lepsze od conti jest Efficientgrip,lepiej trzymają na mokrym i są cichsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Bez dwóch zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi