Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana żarówek H11 w QQJ11 ze zwykłych na LED , - Wasze doświadczenia.

dareken
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To ja to w tym roku poobserwuję. Przynajmniej fabryczne LEDy. Jakoś sobie nie przypominam bym kiedykolwiek miał zamarznięte, mimo jazdy, reflektory. Ale też się nad tym zbyt mocno nie skupiałem, no i zimę ostatnio jedynie gdzie oglądam to na archiwalnych zdjęciach ;-)

Standard. Zaparowane jak w każdym. Tym samym rozwiałeś stękania niektórych na temat parujących lamp, bo jak widać te typy tak mają.

U mnie się zdarza. Nawet wiem dlaczego. Duża wilgotność powietrza to raz. A dwa, że QQ jest garażowany. Wobec tego wyciągając go z miarę ciepłego garażu narażam go na szok termiczny i poci się biedaczek ze strachu to tu, to tam. :D

Pewnie te co stoją non stop na dworze są lepiej przewietrzone i tego nie mają.

W dniu 9.11.2016 o 16:12, colins napisał:

U mnie się zdarza. Nawet wiem dlaczego. Duża wilgotność powietrza to raz. A dwa, że QQ jest garażowany. Wobec tego wyciągając go z miarę ciepłego garażu narażam go na szok termiczny i poci się biedaczek ze strachu to tu, to tam. :D

Pewnie te co stoją non stop na dworze są lepiej przewietrzone i tego nie mają.

No to chociaż w jednym mogę Wam dopalić...

Moja Kaśka czy stoi w garażu,czy na dworze(lub polu jak kto woli) nigdy nie miała zaparowanych ślepi!Nawet po zmianie na ledy,gdzie trzeba było się namęczyć umieścić osłonę.

W dniu 12.11.2016 o 08:15, JACKO29 napisał:

No to chociaż w jednym mogę Wam dopalić...

Moja Kaśka czy stoi w garażu,czy na dworze(lub polu jak kto woli) nigdy nie miała zaparowanych ślepi!Nawet po zmianie na ledy,gdzie trzeba było się namęczyć umieścić osłonę.

Dlatego ja obstawiam dwie rzeczy:

- jakość montażu lamp,

- prawidłowość założenia osłon, po wymianie żarówki o ile była wymieniana.

Cieszmy się, że szczelności nie sprawdzają, jak kiedyś w dowcipie o Polonezie z kotem.

W dniu 5.01.2016 o 18:09, JACKO29 napisał:

Prosiłem,by nie komentować w ten sposób.Zaznaczyłem,że znam przepisy i wiem z czym się to wiąze.

Jacko, a czy miałeś kiedykolwiek jakieś problemy z pałkarzami  związane z montażem twojego zestawu, np przy kontroli drogowej (jeśli taka była a wcale Ci jej nie życzę :) ) Dociekali coś, próbowali pytać ??

Dwukrotnie miałem kontrolę będąc na światłach i żaden nie zwrócił na to uwagi.

Mało tego,wczoraj wracając od rodzinki miałem na pokładzie policmajstra z drogówki(co prawda rodzina...ale...) i zauważył ,że światła bardzo ostro odcinają się wyraźną linią bez poświaty.Był zdziwiony jak powiedziałem mu,że to są H11 led

• 2 tygodnie później...

witam,

kilka dni temu zapodałem coś takiego na próbę

http://allegro.pl/zarowka-led-h11-80w-philips-r4-9600lm-canbus-i6571895754.html?snapshot=MjAxNi0xMS0xNFQxMDoxNjoyOFo7YnV5ZXI7MGYyZWM3NWJmYWIzODBjMzNhMGY3MWQ2NWU0ODEzMGNkNDRmNDhkMjY4OTc4ODBlYWYzMjY3MWQ3NWU1ZTUyNg==

czas montażu 10 min, barwa  i ilość światła bez porównania ze standardowymi ....

linia świateł rozkłada się identycznie jak w przypadku halogenu ( do obu zdjęć porównawczych jako podstawka dla aparatu służyło lusterko kierowcy - wiec ta sama pozycja )

Co szanowna gawiedzi o tym sądzi?? :D

Teraz drogowe nie pasują :) tylko co w zamian :)

post-101972-0-59697600-1479659263_thumb.jpg

post-101972-0-99166500-1479659550_thumb.jpg

• Upvote 2

W dniu 20.11.2016 o 16:36, daro147 napisał:

witam,

kilka dni temu zapodałem coś takiego na próbę

http://allegro.pl/zarowka-led-h11-80w-philips-r4-9600lm-canbus-i6571895754.html?snapshot=MjAxNi0xMS0xNFQxMDoxNjoyOFo7YnV5ZXI7MGYyZWM3NWJmYWIzODBjMzNhMGY3MWQ2NWU0ODEzMGNkNDRmNDhkMjY4OTc4ODBlYWYzMjY3MWQ3NWU1ZTUyNg==

czas montażu 10 min, barwa  i ilość światła bez porównania ze standardowymi ....

linia świateł rozkłada się identycznie jak w przypadku halogenu ( do obu zdjęć porównawczych jako podstawka dla aparatu służyło lusterko kierowcy - wiec ta sama pozycja )

Co szanowna gawiedzi o tym sądzi?? :D

Teraz drogowe nie pasują :) tylko co w zamian :)

ale jaja... Sprzedawca podaje że chińczyk dał homologacje na nie (E8) :)

Ale linia odcięcia fajna - znacznie lepsza niż w moich 

W dniu 20.11.2016 o 22:08, Czarny_OP napisał:

daro światła po kozaku, ciekawe jak żywotnością.

Baaardzo długa żywotność,nie grzeją się w środku lampy tak jak zwykłe H11

Może homologacja jest do DRL tak jak jest napisane w opisie aukcji