Edek01 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Pewnie Dzienne przygasają Jacko napiszę jak to tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 W takim razie zamawiam te Philips, a jeszcze interesują mnie żarówki postojówki. Co proponujecie ? W razie czego to wizytę w serwisie Postojówki masz LED-y W5W masz z tyłu przy tablicy,w bagażniku,lampki oświetlenia wnętrza i ew.oświetlenie skarpetek.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 O ooo do tych białych skarpetek w sandałach będzie lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forever Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Panowie, czy ja czegoś nie wiem lub żyłem w nieświadomości, ale czy u nas w J11 postojówkami nie są przypadkiem te zintegrowane ledy (dzienne), które w tej roli po prostu przygasają? Czy może rzeczywiście gdzieś są te W5W a po prostu ja jestem niedoinformowany? Tego nie wiedziałem. Nigdy nie miałem styczności z tą marką, wiec wszystkiego uczę się od nowa. Jak mówicie że LED-y od dziennych przygasają to na pewno tak jest ! Edytowane 6 Czerwca 2016 przez forever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) A ma ktoś porównanie halogenowych do ledowych? Są marki w których ledowe świeci bardzo słabo. Jak wygląda to w nissanie? Edytowane 14 Czerwca 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Ledowe świecą lepiej pawcio. Oczywiście nie te najtańsze ... Edytowane 13 Czerwca 2016 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 A ma ktoś porównanie halogenowych do ledowych? Są marku w których ledowe świeci bardzo słabo. Jak wygląda to w nissanie? Pawcio,mamy z Pieer'em założone ledy i świecą o niebo lepiej od najlepszych halogenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Dzięki za odp. Tak zacząłem się zastanawiać bo w Teknie są w standardzie Full Led. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ale mówimy o żarówkach led H11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Lampy full LED a żarówki LED w miejsce halogenowych to dwa rózne tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) A widział ktoś jak one świecą w nocy? Dają radę czy szału nie ma? Edytowane 15 Czerwca 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Pawcio,mamy z Pieer'em założone ledy i świecą o niebo lepiej od najlepszych halogenowych. Jacko - gdzieś nie mogę tego doczytać, jakie ledy założyłeś i czy maja homologację (w razie czego żeby mi ubezpieczyciel nie podskakiwał) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 sph3r3 strona 10 tego tematu jest początek http://allegro.pl/zestaw-led-cree-h8-h9-h11-60w-7200lm-zarowki-3-gen-i5853525074.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Jacko - gdzieś nie mogę tego doczytać, jakie ledy założyłeś i czy maja homologację (w razie czego żeby mi ubezpieczyciel nie podskakiwał) ? Homologacja żarówek to fikcja - wg polskich przepisów nic nie daje jeżeli same lampy nie maja homologacji pod takie ledowe żarówki. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez equinoxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 czyli jak zainstaluje led cree to w razie stłuczki będę miał problem bo miałem je na nielegalu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowy Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Te wszystkie niby LED y wkładanie w gniazdo tradycyjnej żarówki to badziew. Celem eksperymentu zmieniłem w5w w pozycjach na LEDy. Działały dopóki nie zrobiło się cieplej, poświecą trochę jak są zimne a potem dyskoteka. Podobno jest problem nawet z oryginalnymi LED w reflektorach. Słabą stroną jest tutaj odprowadzanie ciepła. Dioda LED działa długo tylko jak pracuje w optymalnej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Już minęło trzy lata pięknej pracy w reflektorach , podświetleniu tablic,i całego środka mego samochodu, ale takie rzeczy to tylko z Philips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Te wszystkie niby LED y wkładanie w gniazdo tradycyjnej żarówki to badziew. Celem eksperymentu zmieniłem w5w w pozycjach na LEDy. Działały dopóki nie zrobiło się cieplej, poświecą trochę jak są zimne a potem dyskoteka. Podobno jest problem nawet z oryginalnymi LED w reflektorach. Słabą stroną jest tutaj odprowadzanie ciepła. Dioda LED działa długo tylko jak pracuje w optymalnej temperaturze. Mylisz się. No chyba że kupiłeś nnajtansze dziadostwo typu: zresztą Edek już wskazał słuszną droge w poscie wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ooo miałem te Mrugacze w Almerze super mrugały chyba w rytm zasłyszanej muzyki z mej kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbudzio Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Mnie te chińskie starczają na 3-4 miechy (w kabinie bo nad rejestracja to juz swieca ze 6 m-cy) a koszt 2,5zl za szt. A te Philipsa kosztują zdaje się cos koło 60 zł za 2szt. wiec stosunek cena żywotność zbliżony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 W5W Led 4000K 49zł 6000K 65zł . C5W Led 4000K 35zł 6000K 45zł . Z rosnącą barwą rośnie cena Mi jakoś 8 żarówek Philips Led w różnych miejscach mego samochodu nie chce się popsuć a komplet kupowałem w 2013r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbudzio Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) W5W Led 4000K 49zł 6000K 65zł . C5W Led 4000K 35zł 6000K 45zł . Z rosnącą barwą rośnie cena Mi jakoś 8 żarówek Philips Led w różnych miejscach mego samochodu nie chce się popsuć a komplet kupowałem w 2013r czyli tak jak już pisałem stosunek cena-żywotność zbliżony Edytowane 20 Czerwca 2016 przez mbudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 W Almerze wydałem więcej kasiory na Ledy Mrugacze bo non stop zakupowałem na wymianę niby to coraz lepszch Mrugaczy. Teraz z Philips led mam święty spokój a jedyne co mruga to moje powieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Jako,że nie obawiam się żadnych kłopotów,czy jakichkolwiek niedomówień w kwestii upiększania tudzież poprawiania naszych wozideł,śmiem donieść,że posiadane przeze mnie żarówki LED do świateł mijania zaczęły przygasać.Tak,tak! Zauważyłem to wczoraj w nocy ,wygląda to tak jakby na lewej żarówce spadała moc ,a co za tym idzie zasięg doświetlenia lewej strony.Zauważyłem również,że dzieje się to przy małej prędkości tak do 80km/h Wyżej już było OK! Ciąłem wczoraj cały czas 140-150 i nic się nie działo,jak tylko spadła prędkość (miasto)to lewa strona przygasała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi