Edek01 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Szkło to było, teraz lampy plastki badziewniki wszędobylskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Co nie zmienia faktu ze ledy nie grzeja szkla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Plastiku badziewnego plastiku ................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 To moze podsumujmy. Nie grzeją szkła, plastiku i badziewnego plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 To ja to w tym roku poobserwuję. Przynajmniej fabryczne LEDy. Jakoś sobie nie przypominam bym kiedykolwiek miał zamarznięte, mimo jazdy, reflektory. Ale też się nad tym zbyt mocno nie skupiałem, no i zimę ostatnio jedynie gdzie oglądam to na archiwalnych zdjęciach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Odnośnie naszej wczorajszej rozmowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Standard. Zaparowane jak w każdym. Tym samym rozwiałeś stękania niektórych na temat parujących lamp, bo jak widać te typy tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 To u szwagra. U siebie tego nie zauważyłem póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 U mnie się zdarza. Nawet wiem dlaczego. Duża wilgotność powietrza to raz. A dwa, że QQ jest garażowany. Wobec tego wyciągając go z miarę ciepłego garażu narażam go na szok termiczny i poci się biedaczek ze strachu to tu, to tam. Pewnie te co stoją non stop na dworze są lepiej przewietrzone i tego nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Może spróbować wcisnąć do lampy pochłaniacz wilgoci? Taki jak w orzeszkach? http://www.silicagel.pl/pochlaniacze-wilgoci-dri-pack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 U mnie się zdarza. Nawet wiem dlaczego. Duża wilgotność powietrza to raz. A dwa, że QQ jest garażowany. Wobec tego wyciągając go z miarę ciepłego garażu narażam go na szok termiczny i poci się biedaczek ze strachu to tu, to tam. Pewnie te co stoją non stop na dworze są lepiej przewietrzone i tego nie mają. No to chociaż w jednym mogę Wam dopalić... Moja Kaśka czy stoi w garażu,czy na dworze(lub polu jak kto woli) nigdy nie miała zaparowanych ślepi!Nawet po zmianie na ledy,gdzie trzeba było się namęczyć umieścić osłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 No to chociaż w jednym mogę Wam dopalić... Moja Kaśka czy stoi w garażu,czy na dworze(lub polu jak kto woli) nigdy nie miała zaparowanych ślepi!Nawet po zmianie na ledy,gdzie trzeba było się namęczyć umieścić osłonę. Dlatego ja obstawiam dwie rzeczy: - jakość montażu lamp, - prawidłowość założenia osłon, po wymianie żarówki o ile była wymieniana. Cieszmy się, że szczelności nie sprawdzają, jak kiedyś w dowcipie o Polonezie z kotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro147 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Prosiłem,by nie komentować w ten sposób.Zaznaczyłem,że znam przepisy i wiem z czym się to wiąze. Jacko, a czy miałeś kiedykolwiek jakieś problemy z pałkarzami związane z montażem twojego zestawu, np przy kontroli drogowej (jeśli taka była a wcale Ci jej nie życzę ) Dociekali coś, próbowali pytać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dwukrotnie miałem kontrolę będąc na światłach i żaden nie zwrócił na to uwagi. Mało tego,wczoraj wracając od rodzinki miałem na pokładzie policmajstra z drogówki(co prawda rodzina...ale...) i zauważył ,że światła bardzo ostro odcinają się wyraźną linią bez poświaty.Był zdziwiony jak powiedziałem mu,że to są H11 led Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro147 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 witam, kilka dni temu zapodałem coś takiego na próbę http://allegro.pl/zarowka-led-h11-80w-philips-r4-9600lm-canbus-i6571895754.html?snapshot=MjAxNi0xMS0xNFQxMDoxNjoyOFo7YnV5ZXI7MGYyZWM3NWJmYWIzODBjMzNhMGY3MWQ2NWU0ODEzMGNkNDRmNDhkMjY4OTc4ODBlYWYzMjY3MWQ3NWU1ZTUyNg== czas montażu 10 min, barwa i ilość światła bez porównania ze standardowymi .... linia świateł rozkłada się identycznie jak w przypadku halogenu ( do obu zdjęć porównawczych jako podstawka dla aparatu służyło lusterko kierowcy - wiec ta sama pozycja ) Co szanowna gawiedzi o tym sądzi?? Teraz drogowe nie pasują tylko co w zamian 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Pięknie świecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Pięknie dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 witam, kilka dni temu zapodałem coś takiego na próbę http://allegro.pl/zarowka-led-h11-80w-philips-r4-9600lm-canbus-i6571895754.html?snapshot=MjAxNi0xMS0xNFQxMDoxNjoyOFo7YnV5ZXI7MGYyZWM3NWJmYWIzODBjMzNhMGY3MWQ2NWU0ODEzMGNkNDRmNDhkMjY4OTc4ODBlYWYzMjY3MWQ3NWU1ZTUyNg== czas montażu 10 min, barwa i ilość światła bez porównania ze standardowymi .... linia świateł rozkłada się identycznie jak w przypadku halogenu ( do obu zdjęć porównawczych jako podstawka dla aparatu służyło lusterko kierowcy - wiec ta sama pozycja ) Co szanowna gawiedzi o tym sądzi?? Teraz drogowe nie pasują tylko co w zamian ale jaja... Sprzedawca podaje że chińczyk dał homologacje na nie (E8) Ale linia odcięcia fajna - znacznie lepsza niż w moich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny_OP Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 daro światła po kozaku, ciekawe jak żywotnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Ciekawe czy E8 jest wybita na blasce czy na papirku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 No Edwardzie zastanawiamy sie w podobny sposob co tak naprawde i tak nic nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 daro światła po kozaku, ciekawe jak żywotnością. Baaardzo długa żywotność,nie grzeją się w środku lampy tak jak zwykłe H11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 No jak nie zmienia E8 Czechy, tylko czy masz to wybite na blaszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Może homologacja jest do DRL tak jak jest napisane w opisie aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi