Karminadel Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Oby długo działały. Co do dalszego oszustwa allegrowicza - to pisanie, że producentem modułu LED jest PHILIPS. Dodam, że na Alliba dokładnie ten sam zestaw jest od 15$... czyli po dzisiejszym kursie 62 PLN To może sugerować krótką trwałość, ale niekoniecznie. Ten gwarancyjny rok masz spokój, ale trzy stówki to też nie majątek przecież. https://tinsin.en.alibaba.com/product/60504843338-803072259/Tinsin_R4_H8_H9_H11_D4S_Auto_LED_Bulbs_Headlamp_Conversion_Kit_80W_9600LM_D2S_12V_for_Toyota.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro147 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Szczerz mówiąc nie przejrzałem się czy jest na niej cecha homologacji ale choc by była to nic nie zmienia. Jeśli chodzi o żywotność to sprzedawcy obiecuja wiele jesli by się cos podzialo to nie omieszkam zameldować... Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek uwagi. Na szczęście światła mijania, dzięki wyposażeniu QQ w dzienne, nie są w ciągłym użytku - co pozwala założyć, że wytrzymają Ci długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 linia świateł rozkłada się identycznie jak w przypadku halogenu ( do obu zdjęć porównawczych jako podstawka dla aparatu służyło lusterko kierowcy - wiec ta sama pozycja ) Co szanowna gawiedzi o tym sądzi?? Teraz drogowe nie pasują tylko co w zamian super światłocień. Ale chyba biją trochę wyżej niż halogeny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro147 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 No jak nie zmienia E8 Czechy, tylko czy masz to wybite na blaszce W kwestii legalności nie zmienia to zbyt wiele bo homologację oprócz źródła światła musi mieć też reflektor do danego typu żarówki, ale argument to zawsze jakiś jest super światłocień. Ale chyba biją trochę wyżej niż halogeny? różnica minimalna jest, ale wystarczy skorygować pochylenie świateł z 0 na 1 na pulpicie i wtedy święcą ciuń niżej niż halusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 W kwestii legalności nie zmienia to zbyt wiele bo homologację oprócz źródła światła musi mieć też reflektor do danego typu żarówki, ale argument to zawsze jakiś jest Ja bym nie był taki ostry. Przez typ "żarówki" normy raczej rozumieją jej właściwości. Co prawda w normie ECE R37 pada termin "filament", czyli żarnik, ale tak naprawdę nie jest napisane z czego jest zrobiony. Pisze się jedynie o emitowanym przez filament świetle. https://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/main/wp29/wp29regs/R037r7e.pdf Jest za to sporo restrykcji co do położenia, wielkości, jasności pod różnymi kątami itp. Lampki 9800lm pewnie przekraczają wszystkie możliwe ograniczenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro147 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Oby długo działały. Co do dalszego oszustwa allegrowicza - to pisanie, że producentem modułu LED jest PHILIPS. Dodam, że na Alliba dokładnie ten sam zestaw jest od 15$... czyli po dzisiejszym kursie 62 PLN To może sugerować krótką trwałość, ale niekoniecznie. Ten gwarancyjny rok masz spokój, ale trzy stówki to też nie majątek przecież. https://tinsin.en.alibaba.com/product/60504843338-803072259/Tinsin_R4_H8_H9_H11_D4S_Auto_LED_Bulbs_Headlamp_Conversion_Kit_80W_9600LM_D2S_12V_for_Toyota.html też sprawdzałem u naszych mniejszych braci z kraju środka ale cena minimalna tam podawana jest nie do osiągnięcia,albo okazuje się że dotyczy tej żarówki ale w wersji h4, h7 o innych parametrach albo zamówienia np 1000szt, jeśli więc ktoś chciałby zamówić ten konkretny model to koszt 35$ - 147PLN plus pięć tygodni oczekiwania no i oczywiście kwestia gwarancji którą mimo wszystko na allegro rok dają. Alibaba też by może nawet wymienił, ale weź się z nim dogadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Ależ oczywiście, przecież dałem link do alibaby, nie do alliexpres. Alibaba jest dla hurtowników - detalista takiej ceny nie osiągnie. Mi chodziło bardziej o to za ile oni to są w stanie sprzedać, jeszcze na tym zarobić itp. więc ile tego kosztuje produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro147 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Ależ oczywiście, przecież dałem link do alibaby, nie do alliexpres. Alibaba jest dla hurtowników - detalista takiej ceny nie osiągnie. Mi chodziło bardziej o to za ile oni to są w stanie sprzedać, jeszcze na tym zarobić itp. więc ile tego kosztuje produkcja. idąc tym tropem, myślę że nie chcielibyśmy znać kosztów produkcji ququłek bo by nas nerwy poniosły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Hahahaha no masz rację. Szacuję, że tak góra 20 tys. Tekna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Led to jest LED ja cie nie pie.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Ale za to się płaci sowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 To na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 A jaka linia odciecia. Jedno jest pewne w takiej lampie ma sie co spie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Linja jak marzenie Starym przekonaniem im mechanizm bardziej złożony tym bardziej wad.... bo ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 No jak nie zmienia E8 Czechy, tylko czy masz to wybite na blaszce Potwierdzam,że na trzonku jest wybite E8, bo dzisiaj też wymieniłem na takie same żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 No panie inna jazda będzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Potwierdzam,że na trzonku jest wybite E8, bo dzisiaj też wymieniłem na takie same żarówki I zrobiła się jasność nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Dokładnie,teraz można jeździć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro147 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Potwierdzam,że na trzonku jest wybite E8, bo dzisiaj też wymieniłem na takie same żarówki to z forum dowiedziałem się że jest homologacja, jakoś nie było mi po drodze by wyciągnąć i sprawdzić osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 to z forum dowiedziałem się że jest homologacja, jakoś nie było mi po drodze by wyciągnąć i sprawdzić osobiście a ja właśnie czytając wcześniejsze wpisy zwróciłem na to uwagę ,szkoda tylko,że nie przyszło mi wcześniej do głowy żeby zrobić fotkę,za zimno było w palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) A ja sie zastanawiam czy mozna je zamontowac w zwyklej lampie bez soczewek? Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Florek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan66 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 witam, kilka dni temu zapodałem coś takiego na próbę http://allegro.pl/zarowka-led-h11-80w-philips-r4-9600lm-canbus-i6571895754.html?snapshot=MjAxNi0xMS0xNFQxMDoxNjoyOFo7YnV5ZXI7MGYyZWM3NWJmYWIzODBjMzNhMGY3MWQ2NWU0ODEzMGNkNDRmNDhkMjY4OTc4ODBlYWYzMjY3MWQ3NWU1ZTUyNg== czas montażu 10 min, barwa i ilość światła bez porównania ze standardowymi .... linia świateł rozkłada się identycznie jak w przypadku halogenu ( do obu zdjęć porównawczych jako podstawka dla aparatu służyło lusterko kierowcy - wiec ta sama pozycja ) Co szanowna gawiedzi o tym sądzi?? Teraz drogowe nie pasują tylko co w zamian Daro , homologację mają świecą super biało więc rozumiem że nic tylko kupować i zakładać ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Bogdan,jak założysz to już nie bedziesz chciał powrócić do zwykłych H,nie to światło,nie ta jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi