Wojtek74 Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Godzinę temu, badoo napisał: Dzień dobry od 2 miesięcy posiadam Qashqaia Tekna z 2016 r. Przeczytałem wszystkie strony tego tematu i chciałbym wiedzieć, czy mogę zmienić radio w swoim na opisywana tu Daistie, jeżeli w moim nie ma map wbudowywanych w system multimedialny tylko są na karcie SD. pozdr Radio możesz zmienić . Mapy z NC nie pójdą na Dasaicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiT Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) 59 minut temu, ZibiT napisał: Według mnie możesz, ale proponuje po zmianie dokupić router mobilny, aby mieć wifi w aucie i możesz instalować i aktualizować aplikacje, np. nawigacji (Google, Waze i inne). Rozwiązanie praktyczniejsze. Pozdr., Z Jeszcze jedno... Szukałem również aplikacji do nawigacji na androida (czyli do stacji Dasaita), która działa w trybie off-line. Tak, na wszelki wypadek jak się zgubi zasięg lub jest się w strefie roamingowej, aby nie zapłacić majątku... Nie zawsze GoogleMaps w trybie off-line się sprawdza, bo ma ograniczenia w nawigacji oraz tylko mały fragment mapy można mieć skopiowany. Podsumowując: polecam Maps.Me. Trezba oddzielnie pobrać mapy (kraju, województwa) na swoje urządzenie, ale raz i spokój. Pozdr., Z Edytowane 29 Października 2020 przez ZibiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badoo Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 30 minut temu, Wojtek74 napisał: Radio możesz zmienić . Mapy z NC nie pójdą na Dasaicie . Oczywiście, że bym odpuścił sobie te mapy. 22 minuty temu, ZibiT napisał: Jeszcze jedno... Szukałem również aplikacji do nawigacji na androida (czyli do stacji Dasaita), która działa w trybie off-line. Tak, na wszelki wypadek jak się zgubi zasięg lub jest się w strefie roamingowej, aby nie zapłacić majątku... Nie zawsze GoogleMaps w trybie off-line się sprawdza, bo ma ograniczenia w nawigacji oraz tylko mały fragment mapy można mieć skopiowany. Podsumowując: polecam Maps.Me. Trezba oddzielnie pobrać mapy (kraju, województwa) na swoje urządzenie, ale raz i spokój. Pozdr., Z Ok. rozumiem WB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degaar Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Montował ktoś to radyjko do QQ z 2019 roku z silnikiem 1.3?? Jest w pełni kompatybilne??? i może poleci ktoś sprawdzone źródło gdzie można takie radio nabyć? Fajnie by było gdyby było z DAB+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 3 godziny temu, degaar napisał: Montował ktoś to radyjko do QQ z 2019 roku z silnikiem 1.3?? Jest w pełni kompatybilne??? i może poleci ktoś sprawdzone źródło gdzie można takie radio nabyć? Fajnie by było gdyby było z DAB+ Dasaita do QQ z 2019 + moduł DAB+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) W dniu 27.10.2020 o 18:07, wapidek napisał: Wskazania zegara stacji były i są prawidłowe (foto). Problem jest jak pisałem wyżej z zegarem komputera auta w liczniku. Tam nie mam żadnych ustawień, bo jest tylko info, że zegar bierze czas z GPS (foto), ale pewnie z oryginalnego odbionika NC. Problem rozwiązany. Dasaita wypuściła aktualizację Dasaita Canbus 16/10/2020. Po zainstalowaniu i restarcie stacji następuje natychmiastowa synchronizacja zegara. Prawdopodobnie też aktualizuje inne opcje Canbusa. Plik: https://www.facebook.com/groups/233967527140881/permalink/863211264216501/ https://drive.google.com/file/d/1fDhfkHwzgd8XI-YISIJp6fCjC_wLOmmM/view Edytowane 29 Października 2020 przez wapidek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Witam, Radyjko zakupione, dotarło: http://aliexpress.com/item/32993926906.html Próbuję je wymienić zamiast takiego oryginalnego: AIVIP32R0 i..... nic nie działa... nie uruchamia się, pusto , czarny ekran podłączyłem dwie białe kostki i do radia czarna oraz kabelek GND pod śrubę i jak rozumiem to powinno być takie minimum minimum aby w ogóle radio odpaliło (?) jednak brak jakiejkolwiek reakcji, Czyżbym trafił na jakieś felerne ? a może któreś kostki, piny nie są tak jak powinny być ? _ Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) A ktory zamowiles? CB011,CB008 czy CB068? I co masz 7" display, ktory rocznik? Edytowane 8 Listopada 2020 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 zamówiłem CB008 DSP w komplecie jest moduł CANBUS J11 z 2018r Aktualnie mam to radyjko: _ Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Musialbys zmierzyc miernikiem czy przy zalaczeniu na czerwonym i zoltym masz 12V, to by znaczylo, ze wiazka kabli bylaby OK (odlaczyc czarna kostke i zmierzyc). Jezeli jest tam 12V to bym sprawdzil tasme miedzy radiem i display. Edytowane 8 Listopada 2020 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Sprawdzone, jest +12 a dokładnie po chwili pracy silnika całe 14V. Pomiędzy żółtym i czarnym mam tyle samo co pomiędzy zółtym a czerwonym. (żółty i czarny to chyba główne zasilanie bo średnica największa i piny też większe we wtyczce) Czerwony u mnie rozgałęziony jest na dwa i jeden opisany jest jako ACC (nie podłączony do niczego) a drugi wchodzi na moduł canbus. Co masz na myśli <..> to bym sprawdzil tasme miedzy radiem i display.<..> ? O którą taśmę chodzi i ewentualnie co można tam sprawdzić ? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Najpierw zacznijmy od napiec. Cytat Pomiędzy żółtym i czarnym mam tyle samo co pomiędzy zółtym a czerwonym Musisz zmierzyc czerwony-czarny i zolty-czarny, ma byc 12-14V czarny - masa czerwony - 12V od zaplonu zolty - 12V zawsze aktywne Edytowane 8 Listopada 2020 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) pomierzyłem: czarny - żółty 14V czerwony - żółty 14V czerwony - czarny - 0V tak jak wcześniej już pisałem: czerwony w czarnej wtyczce jest rozgałęziony na dwa przewody jeden kończy się małą pojedynczą wtyczką oznaczoną ACC której nie podłączyłem do niczego, a drugi przewód wchodzi na moduł canbus. Edytowane 8 Listopada 2020 przez cysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Cytat czerwony - czarny - 0V I tu masz problem! czerwony-czarny musisz miec 12V bo inaczej radio nie bedzie dzialalo. Jezeli miedzy zoltym a czerwonym masz 12v to by wygladalo ze czerwony to tez masa. Powod juz masz czemu nie dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 musze w takim razie to przeanalizować... jakimś cudem (ślepy czy jak) nie zauważyłem czerwonego kabelka opisanego jako ACC wychodzącego z białej wtyczki... ale nawet jak połączę te acc razem to nadal czarny - czerwony daje 0V szukam dalej.. dzisiaj to już za ciemno, jutro spróbuje przeanalizować gdzie ten czerwony wchodzi w białej wtyczce i czy w oryginalnej wiązce coś tam jest.... dzięki za pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Moze ktos Ci zrobi zdjecia jak wyglada ulozenie kabelkow gniazdo-wtyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, cysiu napisał: Witam, Radyjko zakupione, dotarło: http://aliexpress.com/item/32993926906.html Próbuję je wymienić zamiast takiego oryginalnego: AIVIP32R0 i..... nic nie działa... nie uruchamia się, pusto , czarny ekran podłączyłem dwie białe kostki i do radia czarna oraz kabelek GND pod śrubę i jak rozumiem to powinno być takie minimum minimum aby w ogóle radio odpaliło (?) jednak brak jakiejkolwiek reakcji, Czyżbym trafił na jakieś felerne ? a może któreś kostki, piny nie są tak jak powinny być ? _ Krzysztof Mam pytanie , a mianowicie : czy masz kolego wersję po liftową ? bo z tego co widzę to masz po lift . A jeżeli kupiłeś CB008 to masz nie ten moduł CAN BUS . Edytowane 8 Listopada 2020 przez Wojtek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) jeżeli mówimy o modelu Kaski to poliftowa... chociaż w sumie to się pogubiłem.... w poprzednim modelu wiedziałem kiedy była po liftowa, czy przed liftowa i czym sie różniły teraz to już namnożyli tyle wersji i silnika i wyposażenia że nie łapie się w tym... ale wracając do radia, to był tylko wybór modelu CB011, CB008, CB0068 ale nigdzie nie było mowy o canbusie że się różni.. czyżby chińczyk wysłał nie ten co trzeba ? Edit: a czy bez canbusa to nie można radia w ogóle uruchomić ? rozumiem że sterownie z kierownicy może nie działać etc. ale uruchomić to chyba powinno się... Edytowane 8 Listopada 2020 przez cysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 9 minut temu, cysiu napisał: jeżeli mówimy o modelu Kaski to poliftowa... chociaż w sumie to się pogubiłem.... w poprzednim modelu wiedziałem kiedy była po liftowa, czy przed liftowa i czym sie różniły teraz to już namnożyli tyle wersji i silnika i wyposażenia że nie łapie się w tym... ale wracając do radia, to był tylko wybór modelu CB011, CB008, CB0068 ale nigdzie nie było mowy o canbusie że się różni.. czyżby chińczyk wysłał nie ten co trzeba ? Z tego co się orientuje to po lifcie jest inny moduł CAN BUS oraz radio CB068 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 no to było by nie ciekawie, napisałem do chińczyka, zobaczymy co odpowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 5 minut temu, cysiu napisał: no to było by nie ciekawie, napisałem do chińczyka, zobaczymy co odpowie.. Powinni pisać że rok samochodu 2018 ale rok modelowy 2019 i właśnie w tym może być problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 ok chińczyk wysle nowe kable, niby canbus jest ten sam, dzisiaj zauważyłem też że w kablach które mam gniazdo od anteny różni się nieznacznie i nie do końca pasuje tak jak powinno.. zobaczymy jak przyjdą kable czy wszystko będzie działać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 3 godziny temu, cysiu napisał: ok chińczyk wysle nowe kable, niby canbus jest ten sam, dzisiaj zauważyłem też że w kablach które mam gniazdo od anteny różni się nieznacznie i nie do końca pasuje tak jak powinno.. zobaczymy jak przyjdą kable czy wszystko będzie działać.... Diabeł tkwi w szczegółach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Jakby ktos kiedys potrzebowal, odpowiedz od chinczyka: you can check the last left button , if label AUDIO , please make order CB068, if label CAMERA, please make order cb008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patyczek7 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam Mam Dasaite MAX10 wszystko ok, tylko nie mam na wyświetlaczu między zegarami info o radiu jest tylko pusta strona. Gdzie może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi