JACKO29 Opublikowano 13 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Jeżeli wszystko podłączone tak jak Bozia i instrukcja przykazała to chyba tylko w ustawieniach trzeba szukać.Ja mam najtańszego Chińczyka i wszystko było od razu widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 13 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 13 godzin temu, patyczek7 napisał: Witam Mam Dasaite MAX10 wszystko ok, tylko nie mam na wyświetlaczu między zegarami info o radiu jest tylko pusta strona. Gdzie może być przyczyna? A to dziwne , bo powinna być wyświetlana częstotliwość i działa to po podłączeniu radia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 13 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 12 godzin temu, Wojtek74 napisał: A to dziwne , bo powinna być wyświetlana częstotliwość i działa to po podłączeniu radia . Dokładnie powinna być wyświetlana częstotliwość stacji, przy oryginalnym radiu jest nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patyczek7 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Temat ogarnięty, aktualizacja softu pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Witam. Miał ktoś taki problem, że podczas aktualizacji systemu dochodzi do pewnego momentu i...się restartuje. Mam już tak chyba z 7 restart. Nie przechodzi nawet o milimetr dalej. Trwa to już z 20 minut co najmniej. Soft z linka od chinczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiT Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 33 minuty temu, debuger napisał: Witam. Miał ktoś taki problem, że podczas aktualizacji systemu dochodzi do pewnego momentu i...się restartuje. Mam już tak chyba z 7 restart. Nie przechodzi nawet o milimetr dalej. Trwa to już z 20 minut co najmniej. Soft z linka od chinczyka. Nie miałem takiego objawu przy aktualizacji systemu (bo nigdy go jeszcze w X-trailu nie robiłem), ale miałem podobny objaw przy instalacji jednej z aplikacji z GooglePlay. Wtedy mi pomogło wyczyszczenie pamięci aplikacji oraz zresetowanie ustawień systemowych w Dasaicie... Ale to pewnie nie to samo, bo jak już zacząłeś update systemu, to chyba nie ruszysz dalej bez jego skończenia?... Pozdr., Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, ZibiT napisał: Nie miałem takiego objawu przy aktualizacji systemu (bo nigdy go jeszcze w X-trailu nie robiłem), ale miałem podobny objaw przy instalacji jednej z aplikacji z GooglePlay. Wtedy mi pomogło wyczyszczenie pamięci aplikacji oraz zresetowanie ustawień systemowych w Dasaicie... Ale to pewnie nie to samo, bo jak już zacząłeś update systemu, to chyba nie ruszysz dalej bez jego skończenia?... Pozdr., Z. Niestety nawet trochę przypadkowy factory reset nie pomógł. Dlatego nie chciałem robić update-u. Ale nie...innym działało :). A może przy przejściu z Androida 9 na 10 jakiś inny soft potrzebny? Edytowane 20 Listopada 2020 przez debuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 3 godziny temu, debuger napisał: Witam. Miał ktoś taki problem, że podczas aktualizacji systemu dochodzi do pewnego momentu i...się restartuje. Mam już tak chyba z 7 restart. Nie przechodzi nawet o milimetr dalej. Trwa to już z 20 minut co najmniej. Soft z linka od chinczyka. A czy przypadkiem nie masz błędnej wersji oprogramowania ? Miałem ten sam problem jak próbowałem wgrać androida 10 na androida 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) 6 minut temu, Makrys napisał: A czy przypadkiem nie masz błędnej wersji oprogramowania ? Miałem ten sam problem jak próbowałem wgrać androida 10 na androida 9 Byc może, ale taka mi przesłał Chinczyk, u którego kupiłem. Jak to zweryfikować?. HA3_rk3399_10.0_ota(20201113)升级包2.zip 4 minuty temu, debuger napisał: Byc może, ale taka mi przesłał Chinczyk, u którego kupiłem. Jak to zweryfikować?. HA3_rk3399_10.0_ota(20201113)升级包2.zip Raczej ok jest. Próbowalem tez inne dwa pliki z xda: https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-android-head-units-general/dasaita-mcu-updates-rockchip-px5-octa-t3575155 ten sam efekt. Chyba, że ma to tak długo trwać. Ja po ok. 20-30 minutach włączałem. Ja tez wgrywam 10 na 9. Może cos z tym inaczej trzeba zadziałac? Edytowane 20 Listopada 2020 przez debuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Przechodziles z 9tki na 10tke? instalowales po prostu 10tke? to byl blad i tego masz efekt. "Mod Instaler Pro2" tym przejdziesz bezbolesnie na 10tke. http://hal9k.ru/?page_id=207 Edytowane 20 Listopada 2020 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Teraz, Banan61 napisał: Przechodziles z 9tki na 10tke? Jeszcze nie, miałem taką nadzieję, że będę mógł przejść, ale widze, że to chyba nie takie hop siup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Można przejść z 9 na 10 ale wymaga to trochę znajomość w oprogramowaniu androida. W innym przypadku takie przejście nie zadziała. Proponuję szukać wersji oprogramowania takie jakie się ma w radiu. Zwrócić uwagę należy również czy to PX 5 czy PX6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 @debuger mozesz podac linka do tego co Ci przyslal chinczyk? dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 40 minut temu, Banan61 napisał: @debuger mozesz podac linka do tego co Ci przyslal chinczyk? dzieki. MTCE V3.65 https://www.sendspace.com/pro/dl/pw9er5 MAX6 Version : PX6 HA2_rk3399_9.0_ota(20200521) https://www.sendspace.com/pro/dl/4bc5go PX6 android 10 (1113)https://drive.google.com/file/d/1rO-wBK8rvVZsXT_5IjN3MyuMY00utZZX/view?usp=sharing Już wiadomo. Dał złe linki. Nie można tak normalnie przejść z Androida 9 na 10. 4 godziny temu, ZibiT napisał: Nie miałem takiego objawu przy aktualizacji systemu (bo nigdy go jeszcze w X-trailu nie robiłem), ale miałem podobny objaw przy instalacji jednej z aplikacji z GooglePlay. Wtedy mi pomogło wyczyszczenie pamięci aplikacji oraz zresetowanie ustawień systemowych w Dasaicie... Ale to pewnie nie to samo, bo jak już zacząłeś update systemu, to chyba nie ruszysz dalej bez jego skończenia?... Pozdr., Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Na Youtube są filmy pokazujące że może przejść z Androida 9 na 10. Ktoś zrobił to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 20 minut temu, debuger napisał: Na Youtube są filmy pokazujące że może przejść z Androida 9 na 10. Ktoś zrobił to ? Masz może linka? Można to zrobić ale jest trochę zabawy. Nie polecam aby za to zabierała się osoba która się nie zna. Może z radia zrobić fantastyczną podkładkę pod kwiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Dlatego moze lepiej i bezpieczniej byloby wydac te 10dolcow za "Mod Instaler? Ja bym tak zrobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 18 minut temu, Banan61 napisał: Dlatego moze lepiej i bezpieczniej byloby wydac te 10dolcow za "Mod Instaler? Ja bym tak zrobil. Dokładnie. Też o tym myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Też tak pomyślałem. Ale na razie moda nie mam. Ani żadnego infa od sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Panowie, a jak zainstalować update do android 10? Mam już zainstalowaną 10 ale jest update (ten co wspomniany wyżej) a archiwum zawiera takie pliki jak poniżej. Po prostu skopiować je na pendrive i na stacji wybrać system update? Edytowane 20 Listopada 2020 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 21 minut temu, debuger napisał: Też tak pomyślałem. Ale na razie moda nie mam. Ani żadnego infa od sprzedawcy. Jest można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 20 minut temu, Jacoob napisał: Panowie, a jak zainstalować update do android 10? Mam już zainstalowaną 10 ale jest update (ten co wspomniany wyżej) a archiwum zawiera takie pliki jak poniżej. Po prostu skopiować je na pendrive i na stacji wybrać system update? wg mnie tak. Proponuje przenieś dane na kartę pamięci i podczas włączania radia system powinien zapytać , że system znalazł aktualizacje czy zainstalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 update.zip ( nie rozpakowujesz) dajesz na USB Stick-a i wsadzasz do radyjka. System automatycznie rozpozna update i ja instalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 2 godziny temu, Makrys napisał: Jest można kupić Kupiłem około 12.00 dzisiaj. I czekam. Nie wiem jak ma być dostarczony. Dostałem tylko potwierdzenie z PayPal a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debuger Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 A kto wie, na czym polega oznaczenie systemów: HA, HCT, CHS i numerki np.HA3, HA4,HA7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi