Pigmey3 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Dziękuję za szybką odpowiedź, ale mam jeszcze jedno może głupie pytanie gdzie mogę znaleźć rom dedykowany do mojej stacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 poszukaj na stronie https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=967292&st=0#entry89307431 Jakie radio wersja andka oraz model ( PX5 PX6 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Dasaita PX6 Android 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 https://www.dasaita.com/blogs/news/update-firmware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 czy chodzi o to Wersja MAX10: HA3_rk3399_10.0_ota (20210507) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Tak, to jest ta wersja. Ale najpierw zobacz czy wejdzie w recovery mode https://www.youtube.com/watch?v=J5RgatweiP8 Edytowane 7 Czerwca 2021 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Dzięki za tak szybkie odpowiedzi ale przy próbie wywołania tego menu recovery spinaczem jest zero reakcji i czarny ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Naciśnij spinaczem w mały otwór i poczekaj chwilę. ( albo tak długo do czasu pojawienia się jakieś informacji na ekranie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 niestety zero reakcji po naciśnięciu spinaczem. czarny ekran , stacja martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Kiedys tu opisywalem ja prawidlowo aktualizowac MCU,co trzeba zrobic przed aktualizacja. Ja bym Ci polecil najpierw podlaczyc pod wjscie HDMI jakis np. Monitor, Display i sprawdzic czy masz na HDMI sygnal video (obraz).Jest mozliwosc ze po aktualizacji startuje ze zla rozdzielczoscia ( brak obrazu ). Takie problemy wystepowaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Spróbuję tak podłączyć, tylko martwi mnie że podczas aktualizacji stacja zaraz zaczeła migać diodami i nastała ciemność a na filmikach wyglądało to zupełnie inaczej. No i jest ból głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 W ostateczności możesz jeszcze zrobić coś takiego: http://hal9k.ru/?page_id=207 Ale trochę dziwne ,że nie możesz wejść w recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 @Makrys jak ma to zrobic, jak Display mu nic nie pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 wg mnie tak : trzymaj wciśnięty spinacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 19 godzin temu, Pigmey3 napisał: Spróbuję tak podłączyć, tylko martwi mnie że podczas aktualizacji stacja zaraz zaczeła migać diodami i nastała ciemność a na filmikach wyglądało to zupełnie inaczej. No i jest ból głowy. Kolego zrób jeszcze jeden myk . Odłącz całkowicie radio z kostki zasilającej , odłącz canbus , potem numer ze spinaczem - trzymaj cały czas i wtedy podłącz zasilanie na odpalonym zapłonie . Nie odpinaj sygnalizacji poduszek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Dziękuję za zainteresowanie moim problemem ale niestety nic nie pomaga, stacja jest martwa. Brak możliwości wejścia w menu recovery, naciskanie spinaczem nic nie daje. Brak również obrazu po hdmi. Stacja odłączona od prądu na całą noc nic nie pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 No to bylby pierwszy przypadek, zeby nie szlo uruchomic.Jak dotad zdarzalo sie wszystko ale mozna bylo uruchomic. Sprawdz jeszcze napiecia 12V (na zoltym i czerwonym kablu + bezpiecznik)bo cuda sie zdarzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 3 godziny temu, Pigmey3 napisał: Dziękuję za zainteresowanie moim problemem ale niestety nic nie pomaga, stacja jest martwa. Brak możliwości wejścia w menu recovery, naciskanie spinaczem nic nie daje. Brak również obrazu po hdmi. Stacja odłączona od prądu na całą noc nic nie pomogła. Może napisz do sprzedawcy . Zazwyczaj mają chęć pomóc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Wszelkie próby zasugerowane przez kolegów nic nie dały, jednostka dalej martwa. Jutro załatwie miernik i zmierze napięcie które zasugerował jeden z kolegów. Bezpiecznik jest ok. Czy ktoś sie orientuje czy znajdę ewentualnie jakiś serwis który może podjąć się próby naprawy ? Dziękuję i pozdrawiam. 36 minut temu, Wojtek74 napisał: Może napisz do sprzedawcy . Zazwyczaj mają chęć pomóc . Napisałem i czekam na odpowiedź, szukam wszelakiej pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 W dniu 8.06.2021 o 17:06, Banan61 napisał: No to bylby pierwszy przypadek, zeby nie szlo uruchomic.Jak dotad zdarzalo sie wszystko ale mozna bylo uruchomic. Sprawdz jeszcze napiecia 12V (na zoltym i czerwonym kablu + bezpiecznik)bo cuda sie zdarzaja. Napięcie i bezpiecznikl OK. A stacja martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 A jak wrzucasz wsteczny to wyświetla obraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmey3 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 19 godzin temu, Wojtek74 napisał: A jak wrzucasz wsteczny to wyświetla obraz ? Ciemność, zero reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 42 minuty temu, Pigmey3 napisał: Ciemność, zero reakcji. No to już kaplica . Na rosyjskim forum były przypadki że radio było ,, uwalone '' ale kamery i bluetooth działały i wtedy można było reanimować stację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 spróbuj jeszcze tego. Napisz do Gościa może pomoże http://hal9k.ru/?page_id=207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g1b3r Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Dzień Dobry. Dużo sie naczytałem o radiach Daisata w tym wątku. Ale czy może ktoś polecic cos markowego które będzie miało podobne funkcje (kenwood,bosch,sony, itp..) i bedzie dzialalo apple carplay bo na tym mi najbardziej zalezy. Mam juz radyjko (bylo juz zainstalowane w qq) ale android 9 i muli sie okrutnie,ale wspiera obsluge kamery cofania co jest swietne akurat. Wiec chcialbym miec cos co dziala tak jak trzeba Macie moze jakies sprawdzone miejsca gdzie mozna kupic radio i "warsztat" gdzie mozna cos takiego zamontowac (Warszawa,Siedlce,Minsk Mazowiecki okolice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi