saydack Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 tak, tak ... wystarczy mieć takiego jednego osiołka na zlocie który skumuluje w sobie ewentualne awarie pozostałych aut i już jest wesoło, a przyjechałem naprawdę sprawnym autem, nawet klaksony porozbierałem na czynniki pierwsze i budowałem od nowa ... teraz i one nie działają niby śmieszne a jednak boli ... ktoś nie dotknął do auta palcem i wraca z bananem na twarzy a ja siedzę pod nim non stop i i tak wracam na tarczy ... zjadacz grzechów czy co?! Tak na pocieszenie to ja niewiele pojeździłem, a jak wracałem to się okazało że na benzynie nie pali mi na wszystkie gary i chyba mi się bulgulatory odezwały bo coś mi robi puk przy pełnym skręcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Pewnie to puk to to samo co u mnie te nieszczęsne gumy na wahaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Marcin, nawróć się w końcu. Ogarnięty Terrano nie równa się do Jeepa bezawaryjnością. aaale.. w sensie ze na plus czy na minus w stosunku do jeepa ? Serio pytam Przyznaje ze po przejrzeniu na szybko tego forum strachem napawa mnie slowo klucz - RDZA ! mialem kiedys poloneza (jak ktos mial to wie co to znaczy walka z rdza) i powiedzialem sobie wtedy nigdy wiecej. A widze ze troche ludzi prowadzi tu rownie ciezki boj z tym bezwzglednym przeciwnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Z polonezem ja też prowadziłem nierówną walkę z rdzą, w terrano jest kilka miejsc gdzie rdzewieje szybciej (np. w 3d pod kanapą) ale ogólnie tragedii nie ma - najważniejsza rama, jej mocowania - jak każdy kilkuletni samochód trzeba poszukać dobrego egzemplarza - zakonserwować, pospawać gdzie trzeba (jeśli trzeba) i będzie dobrze. aaale.. w sensie ze na plus czy na minus w stosunku do jeepa ? Serio pytam Na plus dla terrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilibo Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ktoś coś słyszał o fajnym Teraniaku do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acidrain Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Cześć i Witam wszystkich forumowiczów. Pierwszy post ale wcześniej jako czytelnik od kiedy zacząłem się interesować terrano I. Przygotowuje się do zakupu, przeczytałem ten temat i dzięki Wam wiem mniej więcej na co zwracać uwagę. Szukam Tyrana w okolicach podlasia. Na tablicy .pl odnalazłem dwa egzemplarze 1. terrano I 2,7td 1992 miasto: Łomża kolor zielony, cena 3333zl uszkodzony przedni napęd (podobno sprzegiełka) no i 2. terrano I 2,7td 1992 miasto: Ełk cena 3500zl w opisie informacja o rdzewiejących nadkolach. Może ktoś coś poradzi odnośnie tych modeli czy na podstawie opisu czy warto się nimi zainteresować. Ogólnie na ten samochód planuje przeznaczyć około 10 tys. złotych więc jest to jakiś zapas na pierwsze naprawy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Kolego....ja po zdjęciach z ogłoszeń bym nie kupił auta bez obejrzenia a Ty po opisie prosisz o radę? Nie tędy droga. To są stare modele i bez wizji lokalnej szkoda się podpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 daj linki do ogłoszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acidrain Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dzięki za odpowiedz. Ja też nie chcę nic kupować tylko na podstawie zdjęć czy opisów. Czasem jednak już na tym etapie wiadomo, że nie warto jechać 100km do auta. Oczywiście do tego potrzeba fachowego oka i doświadczenia z terenowkami - tego mi brakuje niestety.. Po rozmowie z właścicielem dowiedziałem się, że korozja auta dotyczy tez jego ramy. Mówi, że nie była złamana ale wymaga pracy. 2 lata temu była konserwowana. Pewnie to nie wiele wnosi ale może ktoś przypadkiem ogladał to auto Zdaje sobie sprawę, że bez oględzin niewiele można poradzić.... link do auta http://olx.pl/oferta/nissan-terrano-i-CID5-ID6YhYl.html#c799320883 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Kupując auto za 3500zł nie oczekuj cudów. Na bank będzie do roboty więc gadka że jest ruda o niczym jeszcze nie świadczy. Ważny jest rozmiar zniszczeń. Konserwacja ram? Pytanie czym. Bo jak zakleił rudą bitexem to zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acidrain Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Nissanmaniak dzięki za szybki odzew Mam pytanko: Zakładając, że rama jest do wymiany, jakie wiążą się z tym mniej więcej koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 5 ,10 tyś tylko gdzie znajdziesz zdrową ramę powiem ci tak po twoich wpisach widać że masz małe pojęcie o autach i jak się wpakujesz w takiego sztrucla to popłyniesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Nieprawda, do tysiąca zł kupisz ramę która wystarczy do końca przygody z off roadem Polibusze 300 Reszta to już Twoja robocizna Nie zniechęcaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 oj lemmy ty to optymista jesteś i już 1300 wydane i co i kolega ma polibusze w ręku i ramę na podwórku .A gdzie konserwacja ramy wymiana sworzni , układu kierowniczego , tarcz ,klocków szczęk bebnów krzyżaków gum przegubów , rurek paliwowych czy hamulcowych , robota blacharska , wymiana płynów , rozrządu i bulbatorów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 pytał o koszty związane z wymianą ramy, a nie od razu całego zawieszenia konserwacja ramy?! przejrzeć, poprawić newralgiczne miejsca i pomalować chlorokauczukiem ... robiłem to wiem nie demonizujmy z tą konserwacją bo wielu wierzy w te superfarby, przelicza koszty i rezygnuje ... a tymczasem rama ma wystarczyć na parę lat, dopóki reszta auta będzie sprawna jeśli buda byłaby w stanie idealnym to owszem, można zainwestować w super chemię żeby rama stanem od budy nie odstawała, ale w tym przypadku nie ma to sensu komplet sworzni, końcówek + drążek środkowy ... z 7 stówek polibusze ... 3 stówy sprzęgi ... 600 akcesoria do liftu ... z 600 chemia na poziomie wystarczającym ... 300 przewody paliwowe, hamulcowe ... 300 te 3-3,5 tys. w zupełności wystarczą by zrobić to auto na cacy ... przy własnej robociźnie i tak sobie myślę, że mógłbym podjąć się tej roboty ... dopóki śniegi nie nadejdą http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/96099-3-lata-z-terrano-dzienniki-gara%C5%BCowe/ chyba nawet mam kontakt do 2 gości z tamtej okolicy, którzy mogliby to auto obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 a wymiana ramy w normalnym warsztacie to tak z 10k trzeba mieć na robociznę samą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 albo 3000 u "mechanika chorego na umyśle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Lemmy, rób listę i zrób dywersję niby zakładom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Za parę lat ... kiedy ramy w II-kach zaczną perforować, tylko skąd brać wtedy zdrowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 albo 3000 u "mechanika chorego na umyśle" pamiętasz był taki co to za 5k przekładał ramę i wiesz jak sie skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 rok później za tę samą ramę zapłaciliśmy 7 setek ... a koszty całej operacji zamknęły się w 1,5 tys. a przecież ja tamtego namawiałem że można to zrobić we własnym zakresie, ale " nie ... warsztat, sąsiad mechanik ... fachowiec " ... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/85530-mechanik-chory-na-umysle/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 czyli to byłonawet 3k ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Mam TII long z 'O1r mechanicznie b.d. , rama b.d. , blacharka zżarta . [7-8tys.pln] . Mam dość wożenia błota i szpejów w kabinie.. i poluje na pick-up a . Jakby ktoś w okolicy potrzebował woła roboczego ,a nie autka pokazowego to zapraszam . Poluje na Navarkę D4O ze zdrowym napędem , reszta może być japońska -czyli jakotako . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Tu się ogłasza http://allegro.pl/nissan-terrano-12597?ref=automotive-top7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 chyba jedyny z prawdziwym przebiegiem i chyba warto na graty http://otomoto.pl/nissan-terrano-inf-na-tel-506198783-C34555433.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi