Gość pen Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 a nie jest to przekładka z anglika? hmm angielska wersja amerykanskiej maximy? pewnie tak, ale rzuciło mi się to w oczy. A przekładki z anglika wcale nie są takie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek999 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam! Oglądałem też tą Maxi ale nie miałem możliwości się nią przejechac - właściciel jest ciągle w rozjazdach i prowadzi firmę dlatego ma autko zarejestrowane jako ciężarowe.Samochód stał pod firmą bo gość jeźdi A8. Jest też Kierownikiem SKP i z głosu wnioskuję ze jest wporzo. Sprawdziłem historię pojazdu i jest OK. Z zewnątrz wygląd bez zarzutu jak na ten rocznik i MAXI ,ale mam pytanie jak on pracuje i się zbiera bo też o nim myślę .Czy silnik pracuje równo? Czy właścicel pozwolił się nim przejechać czy sam prowadził?Cena zaproponowana to 22 tys więc chyba nie jest wysoka za krajowe A33 z 2000r.Z rozmowy z pracownikami wywnioskowałem ,że właścicel nie oszczędza na samochodzie. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam!Oglądałem też tą Maxi tzn, którą???? Bardziej pasuje TĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek999 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Sorry ale nie jestem obeznany z tym forum jeszcze ,mam namyśli http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7665169 .A pytanie kierowałem do użytkownika Irek. Ale może ktoś jescze widział opisany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Koledzy, mam możliwość kupić maximę, oczywiście 3.0, jest ona w manualu, ale dolega jej coś takiego, że jak się wrzuci bieg i jedzie (niezależnie jaki) to coś wyje, na postoju dodając gazu z wciśniętym sprzęgłem lub bez nic nie wyje, więc obstawiam skrzynię, czy ktoś się spotkał z czymś takim? Co to może być? Ewentualne koszta? Teraz zrozumiałem co to jest maxima, a ktoś kiedyś do primery porównywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Koledzy, mam możliwość kupić maximę, oczywiście 3.0, jest ona w manualu, ale dolega jej coś takiego, że jak się wrzuci bieg i jedzie (niezależnie jaki) to coś wyje, na postoju dodając gazu z wciśniętym sprzęgłem lub bez nic nie wyje, więc obstawiam skrzynię, czy ktoś się spotkał z czymś takim? Co to może być? Ewentualne koszta? Teraz zrozumiałem co to jest maxima, a ktoś kiedyś do primery porównywał Bardzo możliwe, że to łożyska skrzyni, jeśli na postoju wciskając sprzęgło dźwięk się zmienia (cichnie) a jak puścisz zaczyna tak dziwnie wyć/jazgotać to łożyska skrzyni. Koszt wymiany około 1500żl. Ja wymieniłem u siebie od razu po zakupie maxi, zrobiłem ponad 50tyś od tamtej pory i mam spokój. Wiem, że wymieniał też Szalony, Dylson mówił, że prawdopodobnie poprzedni właściciel wymieniał, więc to raczej norma. Przebieg przy jakim wymieniałem to 140tys. (licznikowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Z tego co wiem nie jest odosobniny przypadek. Dlatego jesli zdecydowales sie na ten samochod to nawet dobrze jest kupic auto z padnietymi lozyskami zrobic to samemu i miec pewnosc ze nas to przez najblizsze ~200tys km nie spotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedzi. GRZECHu ten dźwięk jest tylko podczas jazdy, brałem pod uwagę jeszcze, że: nie ma oleju w skrzyni lub może to łożyska w kołach, ale nie sądzę [ Dodano: Sob 14 Lut, 2009 21:33 ] Za długo się zastanawiałem i już nie aktualne był to rok 98' zgazowana, skóry, podgrzewane siedzenia, miała wgniecione drzwi kierowcy, lewy błotnik lekko i zderzak, miejscowość pod Wrześnią Psary Polskie, a była za 9 tysia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Za długo się zastanawiałem i już nie aktualne był to rok 98' zgazowana, skóry, podgrzewane siedzenia, miała wgniecione drzwi kierowcy, lewy błotnik lekko i zderzak, miejscowość pod Wrześnią Psary Polskie, a była za 9 tysia!!! Widac zalezalo mu na szybkiej sprzedazy, bo w ciagu 1-1,5 tygodnia, zszedł z 11k na 9k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekbingo Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam wszystkich! Tak sobie czytam i widzę ,że koledzy Irek i Marek 999 mają zgryz z moją Maximą Więc Marku jak wspomniałem przez telefon zapraszam na jazde próbną po uprzednim powiadomieniu mojej osoby!!! Dla innych ewentualnie zainteresowanych informacja ,że autko jest naprawdę w świetnym stanie mechanicznym .Mam dobry dostęp do części i nie przywykłem do oszczędnosci. Co do wyglądu zewnętrznego to samochód ma trochę lat i ciągle się nim jeździ . Faktycznie ma 2 wypryski rdzy na tylnych drzwiach wielkości 3 mm:) Maxi ma też fabryczną homologację jako sam.ciężarowy i jest na 5 osób co w żaden sposób nie wpływa na nic poza tym,że można odliczać VAT od paliwa itd... Nie pochodzi z żadnej firmowej floty ,od początku w rękach prywatnych więc nad czym się zastanawiacie? Ja po prostu kupiłem inne autko i chcę go sprzedać do tego cena chyba nie jest straszna 22 tys za 2000r. A33.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Tak sobie przeglądam ten wątek i normalnie aż wierzyć się nie chce jak maxi staniały... praktycznie minimalnie droższe niż Primera z 2 litrową benzyną. Gdyby była dostępna w europie wersja kombi to bym się chwili nie zastanawiał nad przesiadką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Co to ma na celu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Co to ma na celu?? Obrazek To ma na celu wolanie o pomste do nieba! To jest przykład jak NIE zakładać instalacji LPG Radzę odpuścić to auto, a jeśli lpg go nie zabiło to szybko wywalić tą instalke i wrzucic sekwencję lub poprawić to co jest (o ile się da). 1. Dolot zatkany, dalej widać mikser, moim zdaniem ma złą średnicę miksera i było za duże podciśnienie, pewno mu gasł przy dynamicznym ruszaniu (czyzby ciezko mu bylo w automacie obroty ustawic?) 2. Długość przewodów za reduktorem jest idealna aby zrobić huśtawkę a nie podłączyć gaz! tego jest z 1.5 metra! pewno masz większą turbo dziurę niż w 20 letnim passacie 3. Średnica miksera mówi sama za siebie, on może być przypadkowo zassany do przepustnicy Ciekawe czy na PB auto jezdzi Gratuluje właścicielowi oszczędności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Co to ma na celu?? Obrazek Prawdopodobnie gasl przy wysprzeglaniu, dlatego zatkali, jak mozna tak instalacje zalozyc :zly2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tummi Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam wszystkich Maximaniakow Zastanawiam sie nad dolaczeniem do zacnego grona Moja uwage przykuly autka z lat 2003-2005, a ostatnio w oko wpadla mi ta oferta: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7849081 Przegladajac siec znalazlem info, ze w tym roczniku skrzynie biegow sa malo wytrzymale, tarcze szybko sie zuzywaja. Czy to prawda? Tutaj na forum jakas plaga cewek - czy dotyczy to takze rocznika 2004? Szukam takze potwierdzenia, ze od stycznia 2003 roku wszystkie Maximy sa produkowane w Stanach. Czy przypadkiem nie odbilo sie to na jakosci samochodow? // Niestety poprzednia oferta wygasla, ale nic straconego - podobne autko: http://otomoto.pl/nissan-maxima-C7010588.html - prosze o porady, na co zwrocic uwage ogladajac ten rocznik i ew. ten egzemplarz. Z gory dzieki za pomoc, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sAx Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 a co powiecie na to ? Ktos to ogladal ? http://otomoto.pl/nissan-maxima-qx-C7084751.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek999 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Ja oglądałem już kiedyś ale .... szkoda nawet pisać Jak doliczyć koszty rejestracji to lipa ! Czarna Maxima gościa z Nowego Targu jest o niebo lepsza ,zarejestrowana i próbuję go przekonać na swoją cenę .Zobaczymy bo umówiliśmy się ,że jak nie sprzeda do końca marca to będzie cena taka jak zaproponowałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Link do allegro. Prosił mnie żebym z nim pojechał bo mam podobną. Ale może ktoś zna to auto i wie czy warto czy nie. http://moto.allegro.pl/item567033666_nissa...zem_okazja.html Pozdrawiam Link ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Popraw linka bo nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7575895 kto znajdzie czas na obejrzenie tego auta? zwrócę za paliwko i coś na suchy jęzor dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7575895 kto znajdzie czas na obejrzenie tego auta? zwrócę za paliwko i coś na suchy jęzor dorzucę No ona fajnie wyglada, antena chyba nieoryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matyz Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Witam Planuje w najblizszym czasie zmiane Nissana (obecnie n14 ) na cos wiekszego, rozwazam primere albo wlasnie maxime (planuje wydac ok 15 tys + zalozyc dobry gaz,czyli ok 20 w sumie). Przeczytalem caly ten temat i mocno napalilem sie wlasnie na maxime, myslalem wczesniej o tej 2.0 ale po opiniach widze ze lepiej juz w 3.0 wejsc. Interesuja mnie tylko koszty OC tej 3.0, moze ktos podpowidziec ile mniej wiecej kosztuje go OC przy pelnych znizkach? Ogolnie mysle o maximie ze wzgledu na komfort, nie zalezy mi na przyspieszeniu i predkosci. Glownie mysle o wygodnej i bezawaryjnej jezdzie. Jeszcze tez jedno pytanie, audio Bose jest tylko w wersjach z usa czy w europejskich tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 No to planowane wydatki idelanie celuja w 3.0 po lifcie. Za 15 powinienes spokojnie kupic, zakladac gaz i smigac tak jak ja zrobilem. Co do OC to niedawno rozmawialem z Link4, za moja maxi (pierwsza rej 10.1999) powiedzieli 1000zł z szybami przy 40% znizki, 800ileś przy 50% z szybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 HDI asekuracja, płatne z góry za cały rok, maksymalne zniżki - 455zł (OC + NW) Śmiało szukaj 3.0, dobry gaz i będziesz długo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gxs5 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Mi w Link4 w tej chwili zaproponowali 515zł za rok przy max. zniżkach...Maxima 3.0... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi